Milli Takım'ın aldığı prime isyan etti!

Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi milli güreşçi Rıza Kayaalp, başarılı sporculara verilen ödüllerde son yıllarda önemli bir düşüş olduğunu söyledi.

GİRİŞ 22.02.2017 15:13 GÜNCELLEME 22.02.2017 16:16
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ödülün özellikle genç sporcular için çok önemli olduğunu dile getirerek, "EURO2016'da gruplarda mücadele ettiğimiz için futbolcularımıza 500'er bin avro ödül verildi. Helali hoş olsun. Mücadele ettiler ve bu ülkeyi sevindirdiler. Gruptan çıkamadılar ama hiç değilse bir heyecan yaşattılar. Tabii orada sponsorluk gelirleri de çok yüksek. Kıyaslamaya girdiğimizde biz 3 olimpiyat şampiyonu olsak o parayı alamıyoruz. 10 dünya şampiyonu ya da 20 Avrupa şampiyonu olsak yine alamıyoruz." dedi.

Ödül konusunda kişisel bir beklenti içerisinde olmadığını vurgulayan Rıza Kayaalp, şunları kaydetti:

"Ödül verilmese de güreşirim"

"Devletin verdiği ödüller çok düştü. Böyle giderse düşmeye de devam edecek. Bizim için önemli değil, inanın şu an devlet bana ödül vermese ben yine güreşirim. Ödül almasam bile işime devam ederim ama bundan sonra gelecek kardeşlerimiz için söylüyorum. Böyle zor sporlar Türkiye'de zengin sporu değil. Survivor yarışmasında Sabriye Şengül (milli kick boksçu), 'Hiç baba parası yemedim, kazandığım parayla ben onlara baktım.' dedi. Biz de baba parası yemedik. Kazandığımızda onların refah seviyesini yükseltmeye çalıştık. Onlara ev, araba aldık. Bizden sonra gelecek arkadaşların da hayatlarını daha iyi sürdürmeleri ve başarı kazanmaları için ödül sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor."

- "Koyu bir Galatasaray taraftarıydım"

Rıza Kayaalp, küçüklüğünde futbol oynadığını ve bu sporu sevdiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlkokulu okuduğum dönemde ailemden dolayı koyu bir Galatasaray taraftarıydım. Bu nedenle her pazartesi okulda bir futbol tartışmamız oluyordu. Galatasaray yendiği zaman sevinip, diğer arkadaşlara yüklenirdik. Kaybettiğimiz zaman da arkadaşlar bize aynı şeyi yapardı. Şu anda bir fanatikliğim yok. Sorduklarında, 'Eski bir Galatasaraylıyım.' diyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • Neyit 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok hakli
    Cevapla
  • laedri 7 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı beyler...
    Cevapla
  • üç kuruş 7 yıl önce Şikayet Et
    bu işler arz talep meselesi. Futbolun izleyici kitlesi ile güreşin izleyici kitlesinin oranladiğimiz zaman devlet desteğinde ki farkında normal olduğunu görürüz. tabi eleştirinin haklılık payi var devletimizin bireysel sporlarda teşvik açısından çok yetersiz olduğu bir gerçek.
    Cevapla
  • cerkes oglu 7 yıl önce Şikayet Et
    milli takimin turkiyeye soktugu para ile kendisinin soktugu parayi kiyaslar ise ne oldugu ortaya cikar! milli takimin sadece euro 2016 ya katilarak ulkeye soktugu milyon euro'lari tum bir gures federasyonu 1 asirda sokamaz bu isler paraya bakar
    Cevapla
  • zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz açıklama futbol sektöründe dönen parayla kendini kıyaslaması saçma olmuş Ama bizim futbolcuların haketmediğine katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle