UEFA Putin'e küfürü resmi hesabında yayınlandı!

UEFA EURO 2016 resmi Twitter hesabı, takipçileriyle paylaştığı Türk taraftarın, Putin'e küfreden kullanıcı adı nedeniyle özür diledi.

UEFA Putin'e küfürü resmi hesabında yayınlandı!
UEFA Putin'e küfürü resmi hesabında yayınlandı!
GİRİŞ 15.12.2015 13:40 GÜNCELLEME 15.12.2015 20:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ülkemizin de katıldığı EURO 2016 kuralarında eşleşmelerin belli olmasının ardından UEFA çeşitli etkinlikler yapmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de EURO 2016 resmi Twitter hesabından yapılan 'Takımını Destekle' organizasyonuydu.

Putin'e küfür

Bu organizasyon için kullanıcılardan #SupportYourTeam (Takımını destekle) hashtag'ini kullanarak destekledikleri takımları yazmasını isteyen UEFA, hashtagli tweeti atan kullanıcılardan bir tanesini rastgele seçip kullanıcı adıyla tweet atıyor. Örneğin '[Kullanıcı Adı] Türkiye'yi destekliyor' şeklinde tweet atan UEFA, bir Türk kullanıcı adı nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı.

Hatasını 7 saat sonra fark etti

Hesabının adında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e küfür eden bir Türk kullanıcıyı #SupportYourTeam hashtagiyle paylaşan UEFA, hatasını saatler sonra fark edebildi.

Yaptığı büyük hatayı yaklaşık 7 saat sonra fark eden @UEFAEURO bir açıklama yaparak 'Taraftar etkinliğinde yer alan saldırgan ve tatsız kullanıcı adları nedeniyle özür diliyoruz. Etkinlik kapatıldı.' denildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 11
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Uefa bile rusyanın haksız olduğu,buna layık olduğu bilincinde.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin
    Cevapla
  • nawajo 8 yıl önce Şikayet Et
    Afiyet olsun.....
    Cevapla
  • Ne yazmış 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazmış
    Cevapla
  • snnylc 8 yıl önce Şikayet Et
    kim yapmışsa yanlış yapmış. siyaset siyasetçilerin işi. cumhurbaşkanımız gerekli sözleri söylüyor. onun dışında her kafadan bir ses çıkması yanlış. rusyada yaşayan çok türk var. bu onları zora sokar. yapılmaması gerekir
    Cevapla
  • turkuaz 8 yıl önce Şikayet Et
    ruslar bizim cumhurbaskanimiza kufur ediyor kimse ozur dilemiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle