Eljif Elmas'tan Manchester City ve Terim itirafı!

Fenerbahçe'nin gelecek vaadeden Makedon yıldızı Eljif Elmas özel açıklamalarda bulundu.

Eljif Elmas'tan Manchester City ve Terim itirafı!
Eljif Elmas'tan Manchester City ve Terim itirafı!
GİRİŞ 24.01.2018 09:57 GÜNCELLEME 24.01.2018 09:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İşte Eljif Elmas'ın Fanatik Gazetesi'ne verdiği röportajın bir kısmı:

Makedonya 1. Ligi'nde Rabotnicki A takımında direkt oynadın. Üstelik 33 maçta 6 gol-7 asist gibi çok iyi bir istatistik yakalamıştın. O tecrübenin, buraya gelmende ne gibi katkıları oldu?

"Öncelikle, Rabotnicki'ye çok teşekkür ederim. Bana hep yardımcı oldular. O sezon benim için çok önemliydi. Bana güvendiler ve büyük bir şans tanıdılar. Ben de elimden gelenin en iyisini yapmak için mücadele ettim. Çok maç oynadım ve epey katkı sağladım. İnşallah, o katkının kat kat üstünde performans sergiler ve Fenerbahçe'ye çok daha fazlasını veririm."

2016'da Makedonya'da 'en iyi genç futbolcu' seçilmişsin. Seni, diğerlerinden farklı yapan neydi?

"Çok maç oynadım, gol attım, asist yaptım. O ligde A takıma çıkan en genç futbolcuydum. Bu nedenle de o ödülü bana verdiler."

Seni isteyen çok takım olduğu yazılıp çizildi. Fakat sen Fenerbahçe'yi tercih ettin. Kimler istedi seni ve neden Fenerbahçe'ye geldin?

Epey bir takım vardı beni isteyen. Fakat o günler geçmişte kaldı ve ben geçmişi konuşmayı çok sevmiyorum. Önemli olan bugün ve yarın. Şunu söyleyebilirim: İyi ki Fenerbahçe'yi seçmişim. Çünkü çok mutluyum."

Türkiye'ye gelmeden önce Fenerbahçe'yi biliyor muydun?

Fenerbahçe, Dünya'nın en büyük takımlarından birisi zaten... Elbette Fenerbahçe'yi biliyordum. Çocukken Fenerbahçe'yi izliyordum. Çünkü çok önemli derbiler oynanıyor burada... Fenerbahçe-Galatasaray, Fenerbahçe-Beşiktaş maçlarını izledim hep. O derbilerle büyüdüm. Buraya gelmemdeki en önemli etkilerden birisi, o derbiler. İnşallah ben de artık o derbilerde oynayanlardan biri olacağım.

Seni kimler istedi, söylemeyecek misin?

O bana kalsın!

Peki en azından İngiliz devleri var mıydı?

Evet...

Manchester City?

Evet...

Fatih Terim'in seni Türkiye Milli Takımı'na çok istediği söyleniyordu. Sen, Makedonya Milli Takımı'nda kaldın. Neler yaşandı? Resmi teklif geldi mi?

Evet, o dönem görüşmeler oldu. Teklifler geldi. Bu konuda her şeyle babam ilgilendi. Ve sonunda bir tercih yaptım.

Türkiye'ye ilk gelişin bu değilmiş aslında! En azından biz öyle duyduk. Daha önce Bursaspor da seni istemiş.

Evet, ben 14 yaşındayken bazı görüşmeler yapıldı. Fakat sadece görüşmeyle kaldı. Çok küçüktüm. Sonrasında bir kez daha istediler, fakat ben Fenerbahçe'ye geldim.

YORUMLAR 3
  • noname 6 yıl önce Şikayet Et
    bu çocuğu türk milli takımına devşirsinler erken davranıp
    Cevapla
  • erdal 6 yıl önce Şikayet Et
    ben bir Fenerbahçe olarak bu çocuğa acıyorum yanlış takıma geldi kariyeri başlamadan bitti yazık
    Cevapla
  • ... 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu cocuk derbilerden etkilenip gelmis. Fb nin diger maclarini da izleseymis bursa ya gider fb ye gelmezdi. Fb ye gelen sonuyo. Sana katiliyyorum. Yazik olacak cocuga
    Cevapla