Mavi Şimşekler 'dört köşe'

PTT 1. Lig'de ilk 5 hafta galibiyetle tanışamayan Adana Demirspor, yeni teknik direktörü Mustafa Uğur yönetiminde çıktığı son 4 maçı da kazandı.

Mavi Şimşekler 'dört köşe'
Mavi Şimşekler 'dört köşe'
GİRİŞ 28.10.2012 12:08 GÜNCELLEME 28.10.2012 12:08

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, ligin ilk 5 haftasına teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde çıkan PTT 1. Lig'in yeni takımlarından Adana Demirspor, bu maçlarda 3 mağlubiyet, 2 de beraberlik alırken, attığı 4 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü.

5. hafta deplasmanda Kayseri Erciyesspor karşısında alınan 5-1'lik mağlubiyetin ardından teknik direktör Özdemir ile karşılıklı olarak anlaşarak yollarını ayıran mavi-lacivertli takım, önceki haftalarda oynanan ve takımın yükseliş maçı olan Adanaspor derbisine yeni teknik direktör Mustafa Uğur yönetiminde çıktı.

Uğur yönetimindeki ilk maçını Adanaspor karşısında 4-2 kazanan Adana Demirspor, bu maçla çıkışa geçerek, İzmir deplasmanında Karşıyaka'yı 4-1 mağlup etti.

Daha sonra sahasında karşılaştığı Manisaspor'un filelerini 2 kez havalandıran mavi-lacivertliler, kalesinde gol görmediği bu maçtan da 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu hafta ise Şanlıurfaspor'un cezası nedeniyle Kahramanmaraş'ta oynanan karşılaşmada, ''mavi-şimşekler'', Şanlıurfaspor'u 3-2 mağlup ederek, teknik direktör Uğur yönetiminde çıktığı son 4 maçın 4'ünü de kazanarak 12 puan topladı.

-''Takım kendini geliştiriyor''-

Teknik Direktör Mustafa Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın başında sahaya çıktığı 4 maçtan da galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Takımın kendini her geçen gün kendini geliştirdiğini anlatan Uğur, ''Takımımızın artık galibiyete alışması ve futbolu doğru oynama gayreti, gelecek için bizi umutlandırıyor'' dedi.

Uğur, Şanlıurfaspor karşılaşmasını kazanmalarına rağmen hatalar yaptıklarını belirterek, ''Kazandığımız bir maç. Ancak karşılaşma sırasında yaptığımız hataları bir daha yapmama adına çalışacağız. Futbolcularım bunun bilinci içerisindeler ama artık Adana Demirspor takımı tüm müsabakalarını kazanmak için sahaya çıkacak. Birinci hedefimiz futbolun tüm güzelliklerini sahaya yansıtmak'' diye konuştu.

Son 4 haftada alınan sonuçların futbolcular üzerinde olumlu katkılarının olduğuna işaret eden Uğur, şunları kaydetti:

''Psikolojik olarak maça hazırlanmanın yanı sıra oyuncularım, belirlediğimiz taktiklere çabuk uyum gösterdiler. Tabi ki bunların dışında en önemli olan mentalite değişikliği. Genel anlamında hücum futbolunu daha çok ön planda tutuyoruz. Bunun takım üzerine etkisi son dört maçta görüldü. Yine de eksiklerimiz olduğunu biliyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Devre arasına kadar ne kadar çok puan alırsak bizim için o kadar iyi olur.''

-''Durmak yok yola devam''-

Kulüp Başkanı Önder Serin ise, takımın yeni teknik direktör ile çıktığı maçlarda yakaladıkları galibiyet serisinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Kayseri Erciyesspor karşısında alınan 5-1'lik mağlubiyetin ardından yapılan teknik direktör değişikliğiyle takımda mentalitenin değiştiğini anlatan Serin, bunun da takıma olumlu yansıdığını ifade etti.

Adanaspor karşısında alınan 4-2'lik galibiyetin kendileri için çıkış olduğunu anlatan Serin, ''Takımımıza güveniyoruz. İyi bir kadro kurduğumuza inanıyoruz. Sağ olsun futbolcularımız da bizi mahcup etmediler. Son 4 maçımızı da kazandık. Artık tabiri caizse 'durmak yok yola devam' diyoruz'' diye konuştu.

Serin, bu hafta yaptıkları Şanlıurfaspor karşılaşmasında takımın ikinci yarı biraz rehavete kapılır gibi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''İkinci yarı rehavet biraz geriye doğru itti ama kaçırdığımız 4 net gol pozisyonu var. Bunlar gol olsa daha da farklı olurdu. Son maçlarda aldığımız sonuçlar çok iyi. Allah nazardan saklasın. Haftaya sahamızda MKE Ankaragücü ile karşılaşacağız. Tüm taraftarlarımızı maça davet ediyoruz. Stadı karnaval havasına çevirerek Adana'nın sesini Türkiye'ye duyuralım.''

KAYNAK: AA