Engelli basketbol takımı Avrupa elemelerinde

Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa Ligi elemelerinde mücadele edecek.

Engelli basketbol takımı Avrupa elemelerinde
Engelli basketbol takımı Avrupa elemelerinde
GİRİŞ 06.03.2013 10:55 GÜNCELLEME 06.03.2013 11:23

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, geçen sezon Willi Brinkman Kupası'nda şampiyon olan siyah-beyazlı tekerlekli sandalye basketbol takımının, 8-9 Mart tarihlerinde Fransa'da düzenlenecek Avrupa Ligi elemelerinde yer alacağı bildirildi. 

Yapılan açıklamada, Fransa'dan Toulouse, İtalya'dan Porto Potenza, Hollanda'dan Verkerk ve İngiltere'den Rhinos takımlarıyla karşılaşacak siyah-beyazlı ekibin, rakipleriyle birer maç oynayacağı ve grubu ilk iki sırada tamamlayan ekibin Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda oynamaya hak kazanacağı kaydedildi.

Beşiktaş, grubu üçüncü bitirdiği takdirde Andre Vergauwen Kupası'nda, dördüncü olması halindeyse Willi Brinkman Kupası'nda yoluna devam edecek.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi elemelerindeki maç programı şöyle:

8 Mart Cuma:

Toulouse-Beşiktaş RMK Marine

Beşiktaş RMK Marine-Porto Potenza

9 Mart Cumartesi:

Verkerk-Beşiktaş RMK Marine

Beşiktaş RMK Marine-Rhinos

 Çıpa: ''Hedefimiz Şampiyon Kulüpler Kupası''

 Beşiktaş RMK Marine Takımı Antrenörü Tacettin Çıpa, hedeflerinin Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na kalmak olduğunu söyledi.

Çıpa, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, eleme turunu ilk sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yer almak istediklerini belirterek, ''Sürekli zirveye oynayan bir takım yaratmaya çalışıyoruz. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası haricinde başka bir kupada yer almayı düşünmek bile istemiyoruz. Fransa'da düzenlenecek Avrupa Ligi elemelerinde güzel sonuçlarla ayrılıp Beşiktaşımızı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA