Sloukas imzayı attı

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, yeni transferi Yunan oyuncu Kostas Sloukas ile sözleşme imzaladı.

Sloukas imzayı attı
Sloukas imzayı attı
GİRİŞ 02.07.2015 16:40 GÜNCELLEME 02.07.2015 16:40

Sloukas, Ülker Sports Arena'da düzenlenen ve sarı-lacivertli kulübün basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Salih Ozan Balaban, Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Ömer Onan'ın da hazır bulunduğu törende kendisini 3 yıllığına sarı-lacivertli formaya bağlayan sözleşmeye imza attı.

Olympiakos formasıyla iki Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan 25 yaşındaki basketbolcu, Fenerbahçe Ülker'e transfer olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek "Bu ailenin bir parçasıyım artık. Fenerbahçe Ülker'e transfer olarak kariyerimdeki en önemli adımlardan birini attım. Her maçta elimden gelinin en iyisini yapacağıma söz veriyorum" dedi.

Olympiakos'un da sözleşme yenilemesi için teklif yaptığını aktaran Sloukas, "7 yıldır Olympiakos'taydım. Takımımı çok seviyordum ama kariyerim açısından bu adımı atmam lazımdı. Olympiakos'tan sonra böyle büyük taraftarı olan bir takıma gelmem gerekiyordu. Obradovic'le çalışacağım için de heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli yönetici Balaban ise iddiaları çerçevesinde önemli bir transfer yaptıklarını vurgulayarak, taraftarın yeni sezonda da takımı desteklemek için Ülker Sports Arena'yı doldurmasını istedi.

Onan: "Çok önemli bir oyuncu aldık"

Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Ömer Onan, Sloukas'ın Avrupa basketbolu için çok önemli bir oyun kurucu olduğunu söyledi.

Onan, Yunan oyuncunun genç yaşta iki Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadığını aktararak, "Çok önemli bir oyuncu aldık. Avrupa basketbolunu takip edenler kendisini çok iyi tanıyor. Yunanistan Milli Takımı'nın da değişmez oyuncusu. Oyun kurucu pozisyonunda eksiğimiz vardı. Avrupa basketbolu tamamen 'pick and roll'e döndü. Bu oyunu Avrupa'da en iyi oynayan oyunculardan birisi. Skorer oyun kurucuyla da anlaşmak üzereyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Semih Erden ve Dixon hakkında

Sarı-lacivertli takımın menajeri Onan, Semih Erden'le devam etmeyecekleriyle ilgili çıkan haberleri yalanlayarak, Pınar Karşıyaka ile şampiyonluk yaşayan Bobby Dixon'ın transferinde de ufak pürüzlerin kaldığını dile getirdi.

Ömer Onan, iki basketbolcuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"(Semih Erden'i istemiyoruz) diye bir açıklama yapmadık. Kontratı bitti ve gelişen transferlere göre kararımızı vereceğiz. Kendisi alternatiflerimiz arasında bulunuyor. Dixon'ı transfer etmek istiyoruz. Ufak tefek pürüzler kaldı. Zannediyorum 10-15 gün içinde belli olur."

Bu arada Sloukas, yeni sezonda sarı-lacivertlilerde 16 numaralı formayı giyecek.

Öte yandan Fenerbahçe Ülker'in yeni transferlerinden Pero Antic de bugün İstanbul'a geldi. Makedon oyuncu ile yarın sözleşme imzalanacak.