Herkes bu pozisyonu konuştu! Eski hakemler ne dedi?

Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe ile Karagümrük'ün karşı karşıya gediği maçta tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

GİRİŞ 27.11.2023 00:56 GÜNCELLEME 27.11.2023 09:40
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe, sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaştı.

1-1 devam eden mücadelenin 54. dakikasında Karagümrük cephesi penaltı bekledi. Ancak maçın hakemi Arda Kardeşler, VAR'la yaptığı görüşmenin ardından pozisyonun penaltı olmadığına karar verdi.

Sağ çaprazdan ceza alanı içine sokulan Güven Yalçın'ın içeri çevirdiği top Samet Akaydin'in koluna çarptı ancak Arda Kardeşler, Samet'in kolunun doğal konumda olduğunu belirterek pozisyonun penaltı olmadığını söyledi.



ESKİ HAKEMLER NE DEDİ?

Ahmet Çakar: Samet'in pozisyonu net bir penaltı

Karşılaşmanın ardından pozisyonu yorumlayan eski hakem Ahmet Çakar, "Kayarak yapılan müdahalelerde el ve kol yukarı kalkamaz, doğal konum değildir. Samet'in pozisyonu net bir penaltı. Kadıköy de kara bir gece değil, skandal bir gece yaşandı. Hakem Arda Kardeşler ve Hüseyin Göçek maçı Karagümrük'ten alıp, Fenerbahçe'ye verdiler." dedi.

Bülent Yıldırım: Hakemi eleştirmem ama VAR odası sınıfta kaldı

Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta eski Süper Lig hakemi Bülent Yıldırım; "Kolun yana doğru genişletilmesi, yukarı ve öne doğru genişletilmesi doğal olmayan hadiseler. Topa öyle mi kayılır? Topun geçmesini engellemek istediniz. Burada karar penaltı olmalıydı. En fazla da sarı kart çıkmalıydı. Hakemi eleştirmem ama VAR odası sınıfta kaldı." yorumunu yaptı.



Deniz Çoban: Kol doğal konumda değil

Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta eski Süper Lig hakemi Deniz Çoban; "Kol doğal konumda değil. Yüzü kapatma da yok. El topun önüne bariyer oluşturuyor. Net bir penaltı. VAR burada hakemi izlemeye davet etmeli ve penaltı kararı çıkmalıydı." dedi.

Bahattin Duran: VAR'da neden bu kadar beklendi?

Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta eski Süper Lig hakemi Bahattin Duran; "Bu pozisyon net bir penaltı. El doğal konumda değil. Yüzü koruma refleksi değil. Arda Kardeşler pozisyonundan dolayı görememiş olabilir. VAR'da neden bu kadar beklendi? Bunu anlayamadım. Ne oldu acaba odada?" ifadelerini kullandı.



Deniz Ateş Bitnel: Samet bile olayın farkında 

Eski Süper Lig hakemi Deniz Ateş Bitnel, "Samet'in kayarak yaptığı müdahalede el-kol vücuttan yukarıda ve penaltı! Samet bile olayın farkında ve yerdeyken hakeme bakıyor." şeklinde konuştu.

Fırat Aydınus: Net bir penaltı

Eski Süper Lig hakemi Fırat Aydınus; "Samet'e bakın 'Ne yaptım' diyor zaten, bir şeylerin cevabını verir, ipucudur. Bu pozisyon penaltı. Kolun kural dışı kullanımından dolayı net bir penaltı. Kayarken Samet, dirseğini çıkarıyor. Bu kolu buradan alsan, top göğsüne çarpar denebilir. Ancak, UEFA bu tür pozisyonlara penaltı deniyor. Kolun açılması kural dışıdır ve penaltıdır." ifadelerinde bulundu.

Fenerbahçe - Karagümrük maçının ardından olay sözler!Fenerbahçe - Karagümrük maçının ardından olay sözler!

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 214
  • Rize53 5 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahçenin şampiyonluk yolu kıskanılıyor, inadına şampiyon..
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahçe her sene böyle adaletli puanlar almak için bir tarafını yırtar ve karşılığını alır ama sene sonu şampiyonluk yerine başka bişey alır...
    Cevapla
  • efe 5 ay önce Şikayet Et
    Ya arkadaşlar siz kuralları bilmiyorsunuz ne penaltısı. Fenere karşı hiçbir şekilde penaltı verilemez, ama fenere her türlü penaltı verilir ve vara falan gidilmez. Bu kesin kuraldır ve tartışılamaz.
    Cevapla
  • Tarık 5 ay önce Şikayet Et
    Maç berabere iken Fenerbahçeninde penaltısı verilmedi. Fenerbahçenin yediği golden önce Krespoya fail yapıldı Karagümrük lehine faul çalındı Krespo kart gördü o pozisyon sonunda Fener golü yedi namuslu iseniz onuda söyleyin.
    Cevapla
  • ümraniyeli 5 ay önce Şikayet Et
    Utqnmazlar ceza sahası dışındaki pozisyona penaltı diyorlar yüzsüzlükte çığır açtılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle