Kulüpler Birliği, iki bakanla görüştü!

Kulüpler yeni para kaynakları aramak için yoğun bir mesai yapıyor. Bu konudaki en haklı gerekçeleri dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs kabusu

Kulüpler Birliği, iki bakanla görüştü!
Kulüpler Birliği, iki bakanla görüştü!
GİRİŞ 29.08.2020 10:39 GÜNCELLEME 29.08.2020 11:31

Kulüpler Birliği Vakıf, bu hafta iki bakanla görüşme yaptı. Önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile toplantı gerçekleşti. Ardından da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya geldiler. Bir yanda kulüpler bir yanda ise TFF heyeti. Bu iki görüşmeden de istedikleri sonuçları aldılar mı bilinmiyor, resmi bir açıklama yapılmadı.

 

 

"GELİR VERGİSİ YİNE DÜŞÜRÜLSÜN"

Gelir vergisi yüzde 15 yerine yüzde 40'a çıkmıştı. Bu vergiyi de kulüpler oyuncu adına ödüyor. Bu oranın bu sezon yine yüzde 15'e düşürülmesini istiyor takımlar.

 

 

"SGK BORÇSUZLUK KAĞIDI BU SEZON OLMASIN"

Transfer edilen her oyuncu için TFF'den lisans alan takımlar, son 15 güne ait vadesi geçmemiş borçsuzluk kağıdı (özellikle SGK) vermek zorunda... İşte kulüpler pandemi nedeniyle lisans alırken bu belgeyi bu sezon vermek istemiyorlar.

"YAYINCI İÇİN BAKANLIK DEVREYE GİRSİN"

Yayıncı kuruluşun ödemelerinde sorun devam ediyor. Bu konuyla ilgili bakanlığın devreye girmesi isteniyor. Yayıncı kuruluş, TFF ve kulüpler üçgeninde mesele kolay kolay çözülecek gibi görünmüyor. Yayıncı kuruluşun, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan talepleri var. Ligin isim hakkı için anlaşma istiyorlar.

"SPOR TOTO PAYLARI ARTIRILSIN"

Lig 21 takım olunca gelirler azaldı. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan kulüpler Spor Toto paylarının artırılmasını talep edildi.