Zafer Çağlayan, Nevin Yanıt'ı kabul etti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin birçok alanda önemli bir marka haline geldiğini ve geçmişteki komplekslerinden sıyrıldığını söyledi.

Zafer Çağlayan, Nevin Yanıt'ı kabul etti
Zafer Çağlayan, Nevin Yanıt'ı kabul etti
GİRİŞ 03.07.2012 14:03 GÜNCELLEME 03.07.2012 14:03

Çağlayan, Helsinki'deki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engellide altın madalya kazanan Nevin Yanıt ve antrenörü Cüneyt Yüksel'i makamında kabul etti.

Türkiye'nin 41 sporcu ile şampiyonaya katıldığını kaydeden Çağlayan, Akdeniz Oyunları'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarıyla Yunanistan'dan Mersin'e alındığını hatırlattı.

Elde edilen başarılarda kuvvetli bir Türkiye imajının da katkısı olduğunu ifade eden Çağlayan, ''Türkiye önemli bir marka değer haline geldi, geçmişteki komplekslerinden sıyrıldı'' diye konuştu.

-''Londra'da iyi bir derece yapacağıma inanıyorum''

Milli atlet Nevin Yanıt da Bakan Çağlayan'ın davetinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti.

Helsinki'ye unvanını korumaya gittiğini söylediğini hatırlatan Yanıt, ''Takoza oturduğumda Türkiye'deki insanların benim yanımda olduğunu hissederek koşmaya başladım'' ifadesini kullandı.

Barselona'da 2010 yılında düzenlenen atletizm şampiyonasında altın madalya kazandığını kaydeden Yanıt, ''İkinci altın madalya olması çok büyük mutluluk veriyor. Çünkü, bu başarının tesadüf olmadığını gösterdim'' dedi.

2012 Londra Olimpiyatları'ndaki hedefinin sorulması üzerine de Yanıt, Londra Olimpiyatları'na iki altın madalya sahibi bir sporcu olarak katılacağını belirtti ve bu yüzden kendisine çok güvendiğini söyledi.

Londra Olimpiyatları'nda finalde yarışacak 8 atlet arasına girerek iyi bir derece elde etmeyi istediğini belirten Yanıt, ''Önümde bir ay gibi bir süre var. Ben bu bir ayı iyi değerlendirip olimpiyatlarda iyi bir derece yapacağıma inanıyorum'' diye konuştu.

Kulübü Fenerbahçe'nin Başkanı Aziz Yıldırım tahliye edilmesine ilişkin soru üzerine de Yanıt, Yıldırım'ın tahliyesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Yanıt, ''Altın madalya ile birlikte onun çıkışı nedeniyle çifte sevinç yaşadım'' dedi.

Yarışma öncesi uğur getirdiğine inandığı eşyalarının olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Yanıt, Helsinki'deki yarıştan önce Yüksel'in kızının harçlıklarından biriktirerek kendisine aldığı kolyenin uğur getirdiğini ifade etti.

Yanıt, yarışmaya çıkarken ay yıldızlı kolye ve küpe taktığını ve tırnaklarını kırmızı-beyaza boyadığını da sözlerini ekledi.

Yanıt'ın antrenörü Cüneyt Yüksel de Türkiye olarak Avrupa'da yarışırken daha fazla kendilerinden emin olduklarını kaydetti.

Yükse, şampiyonaya katılan 41 sporcunun birçoğunun final ve yarı final seviyesinde yarıştığına dikkati çekti.

Kabulün ardından Bakan Çağlayan, Yanıt'a altın hediye etti.

KAYNAK: AA