Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Avrupa şampiyonu oldu

Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli, Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Avrupa şampiyonu oldu
Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Avrupa şampiyonu oldu
GİRİŞ 27.04.2024 18:53 GÜNCELLEME 28.04.2024 00:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, altın madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

Başkent Belgrad'da düzenlenen organizasyonda Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 52 kilo finalinde Rusya'da Anastasia Kool'la karşılaştı. Rakibine büyük üstünlük sağlayan Buse Naz, altın madalya kazandı.

Buse Naz, 2019 ve 2022'den sonra üçüncü Avrupa şampiyonluğuna imza attı. Kariyerinde bir dünya şampiyonluğu, bir olimpiyat gümüş madalyası ve iki Avrupa Oyunları şampiyonluğu bulunan Buse Naz, Türkiye'ye büyük bir başarı daha kazandırdı.
 


Busenaz Sürmeneli'den altın madalya

Busenaz Sürmeneli, Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası finalinde 66 kiloda Rus boksör Albina Moldazhanova’yı 5-0 mağlup ederek kariyerindeki tek eksik olan altın madalyaya uzandı.

2019’da Alcobendas’ta, 2022’de de Budva’da düzenlenen Avrupa şampiyonalarında iki bronz madalyası bulunan Busenaz Sürmeneli, ilk kez finalde yer aldığı 2024 Avrupa Boks Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşarak tarihe geçti.


Bakan Bak'tan tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sırbistan'da düzenlenen 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sırbistan’ın Başkenti Belgrad'da düzenlenen 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar 55 kiloda altın madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu ile 66 kiloda altın madalyanın sahibi olan Busenaz Sürmeneli’yi yürekten kutluyorum. Üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu olan Buse Naz Çakıroğlu’nun ve kariyerinde tek eksik altın madalyayı tamamlayan Busenaz Sürmeneli’nin başarılarının devamını diliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz.”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tebrik mesajı yayımladı


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli için tebrik mesajı yayımladı.

Kurtulmuş, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Avrupa Şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan sporcularımız Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli'yi tebrik ediyorum. Nice altın madalyalara, nice şampiyonluklara."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Dogrusu 1 hafta önce Şikayet Et
    Bazı yöneticilerin ülkeyi sevdiği falan yok.Parayı ve koltuğu seviyorlar.
    Cevapla
  • Fenerbahçeli 1 hafta önce Şikayet Et
    Fenerbahce olmasa sporda uluslararası basari olmayacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Fenerbahçeli ikiside sakın yazmayın tamammı genel seçimde biz yazacaz
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Haberin hiçbir yerinde fenerbahçe sporcuları olduğundan bahsetmemişsiniz !
    Cevapla
  • İsmail 1 hafta önce Şikayet Et
    Helal olsun bizi grubundan gruplandıran gençlerimize Başarılarının devamını dilerim Türk'ün gücünü göstermiş olurlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle