6. Uluslararası Nogay Türkleri Futbol Şampiyonası başladı

6. Uluslararası Nogay Türkleri Futbol Şampiyonası, Ankara'da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun başlama vuruşu ile başladı.

GİRİŞ 26.11.2022 19:09 GÜNCELLEME 27.11.2022 13:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

6. Uluslararası Nogay Türkleri Futbol Şampiyonası, Ankara'da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun başlama vuruşu ile başladı.

Türkiye, Hollanda, Almanya, Norveç, İsveç, Rusya ve Romanya’dan Nogay Türkleri'nin kurduğu takımların mücadele ettiği turnuvada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Turnuva ile ilgili şu görüşlere yer verdi:

“Değerli katılımcılar,
Sizleri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum.
 
Sportif faaliyetler sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olmasının yanında birliğe ve barışa da katkıda bulunmaktadır.
 
‘Nogay Türkleri Futbol Turnuvası’nın ilki 2015 yılında Moskova’da düzenlenmiş, daha sonra 3. Oslo’da, 4. ise Amsterdam’da 2. 5.ve bugün birlikte olduğumuz 6. da Türk-İslam Dünyasının kalbi Ankara’mızdadır.
 
Türk Ailesinin asil evlatları Nogay kardeşimizin bu faaliyetleri Türk akraba toplulukların birbirlerini tanıması kaynaşması adına çok kıymetlidir.
 
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığımıza destekleri için, Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Başkan ve yönetimine de gayretleri için Türk dünyasının bir ferdi olarak teşekkür ediyorum.
 
Turnuvaya katılan takımlara ve sporculara başarı ve iyi olan kazansın dileklerimle emeği ve katkısı olan herkesi kutluyorum.”






 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Gönül TOPAKTAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanımızı ve çok değerli katılımcıları sporcularımızı ve emeği geçen herkesi kutlarım.
    Cevapla
  • Garip Kafkasyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk dünyasının değerli evladı sevgili başkanım Allah senden razı olsun,Muhsin başkana da rahmetler olsun
    Cevapla