Türkiye Almanya voleybol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Dünya Voleybol Şampiyonası'nda grubunu birincilikle tamamlayıp ikinci tura yükselen Filenin Sultanları, F Grubu'ndaki ilk maçını Almanya ile oynayacak. Peki Türkiye Almanya voleybol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

Türkiye Almanya voleybol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
Türkiye Almanya voleybol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
GİRİŞ 03.10.2022 18:43 GÜNCELLEME 03.10.2022 18:43

Avrupa'da Dünya Voleybol Şampiyonası heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Hollanda ve Polonya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuvada Filenin Sultanları, B Grubu'ndaki başarısının akabinde ikinci tura kaldı. 8'er takımdan oluşan iki grupta F Grubu'na düşen Milliler, ilk mücadelesini Almanya karşısında verecek. Peki Türkiye Almanya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

Voleybol Kadın Milli Takımı Kadrosu | Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası 2022Voleybol Kadın Milli Takımı Kadrosu | Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası 2022

TÜRKİYE ALMANYA MAÇI NE ZAMAN?

Voleybol tutkunlarının adeta iple çektiği Türkiye Almanya maçı, 5 Ekim Çarşamba günü saat 17:30'da başlayacak. Lodz kentindeki Atlas Arena, bu kritik mücadeleye ev sahipliği yapacak. Polonya'nın en büyük spor kompleksindeki karşılaşmayı Türk ve Alman taraftarlar tribünde kendilerine ayrılan yerlerden takip edecek.

Ebrar Karakurt, Polonya blokajını aşmaya çalışırken

MAÇ HANGİ KANALDA?

Türkiye ile Almanya arasındaki Dünya Voleybol Şampiyonası karşılaşması, TRT Spor kanalında ekrana gelecek. Ayrıca TRT Spor kanalının resmi internet sitesinde de maç yayını yapılacak. Bu iki adres dışında mücadeleye dair son dakika gelişmelerini öğrenebilmek için TÜMSPOR'u ziyaret edebilirsiniz.

Ampute Dünya Kupası hangi kanalda? Ampute milli takımının fikstürü!Ampute Dünya Kupası hangi kanalda? Ampute milli takımının fikstürü!

F GRUBU'NDAKİ ÜLKELER

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, B Grubu'nu birinci sırada tamamlayarak F Grubu'na katılmaya hak kazanmıştı. Filenin Sultanlarının grubunda yer alan ülkeler şu şekilde:

TÜRKİYE

Dominik Cumhuriyeti

Polonya

Tayland

Kanada

Almanya

Sırbistan

ABD

Filenin Sultanları, Polonya karşısında

DÜNYA VOLEYBOL ŞAMPİYONASI'NIN STATÜSÜ VE FORMATI

FIVB'in (Uluslararası Voleybol Federasyonu) organize ettiği Dünya Voleybol Şampiyonası'nın statüsü ve formatı şöyle:

Dünya Voleybol Şampiyonası üç basamaktan oluşuyor.

Birinci aşamada ülkeler 6'şar takımdan 4 farklı gruba ayrılmaktadır.

Birinci etapta grubunu ilk 4 takım arasında bitiren ülkeler doğrudan bir üst tura yükselir.

İkinci aşamada başarılı olan ülkeler 8'er takımdan 2 gruba dağıtılır.

Burada da grup aşamasını ilk 4'te tamamlayanlar adını finallere yazdıracak.

Finaller; çeyrek final, yarı final, üçüncülük ve final maçları şeklinde olmakla birlikte tek maç üzerinden oynanacak. 11 Ekim'de başlayan son etap, 15 Ekim'deki iki maçla sona erecek.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz