Real Madrid Eintracht Frankfurt UEFA Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi galibi Eintracht Frankfurt, UEFA Süper Kupa maçında mücadele edecek. Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın ilk detayları belli oldu. Peki, Real Madrid Eintracht Frankfurt maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, kritik kupa müsabakasının yayın bilgileri...

Real Madrid Eintracht Frankfurt UEFA Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
Real Madrid Eintracht Frankfurt UEFA Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
GİRİŞ 10.08.2022 19:33 GÜNCELLEME 10.08.2022 19:33

Avrupa'da kulüpler düzeyindeki sezonun en iyi takımının belirlemek için organize edilen UEFA Süper Kupa maçına az bir süre kaldı. Önceki sezonun Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, Avrupa Ligi'ni kazanmış Eintracht Frankfurt ile sahaya inecek. UEFA'nın resmi internet sitesinden karşılaşmanın hakemleri ve yayın bilgisi de futbol tutkunlarıyla paylaşıldı. Peki, Real Madrid Eintracht Frankfurt maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

REAL MADRİD EİNTRACHT FRANKFURT MAÇI NE ZAMAN?

İspanya LaLiga'dan Real Madrid ile Almanya Bundesliga'dan Eintracht Frankfurt'un oynayacağı UEFA Süper Kupa maçı, 10 Ağustos Çarşamba günü saat 22.00'de başlayacak. Bu müsabaka, 36 bin 200 kişi kapasiteli Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda organize edilecek.

Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nun maskotu Baykuş Bubi

HANGİ KANALDA?

Dünya genelindeki yüz binlerce futbolseverin adeta iple çektiği UEFA Süper Kupa maçı, ülkemizde TV8,5 kanalından takip edilecek. Ayrıca TV8,5 kanalının resmi internet sitesinde de maç yayını yapılması tahmin ediliyor. Bunun dışında TÜMSPOR'u ziyaret ederek dev müsabakaya yönelik son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nun dış cephesi

HAKEMLER

  • Michael Oliver (Hakem)

  • Stuart Burt (1. Yardımcı Hakem)

  • Simon Bennett (2. Yardımcı Hakem)

  • Donatas Rumsas (Dördüncü Hakem)

  • Tomasz Kwiatkowski (VAR)

Michael Oliver

UEFA, Real Madrid Eintracht Frankfurt maçında görev alacak hakemlerden Michael Oliver'i, Stuart Burt'u ve Simon Bennett'i İngiltere'den, Donatas Rumsas'ı Litvanya'dan, son olarak Tomasz Kwiatkowski'yi de Polonya'dan atadı. Kupa maçında AVAR (Video Hakem Yardımcısı) rolü için herhangi bir görevlendirme yapılmadı.

62 YILLIK HESAP

İspanya ve Almanya futbolunun köklü kulüplerinden Real Madrid ile Eintracht Frankfurt, 1960 yılında yine bir UEFA Süper Kupa maçında karşılaşmış; Eflatun-Beyazlı Madrid, Frankfurt'u hezimete uğratmıştı.

Alfredo Di Stefano

Hampden Park'ta (İskoçya) 127 bin 621 kişi önünde oynanan maçı Real Madrid, Alfredo Di Stefano'nun 3; Ferenc Puskas'ın 4 golüyle kazanmıştı. Eintracht'ta da Kreb ve Stein'in (2) golleri, 7-3'lük mağlubiyete engel olamadı.

O dönemde Avrupa kupalarına adeta 'ambargo' koyan Real Madrid, üst üste 5'inci kez Süper Kupa sevinci yaşarken; Eintracht Frankfurt bu alanda maç oynayan ilk Alman kulübü olarak kayıtlara geçti. 

İki takım, 62 yılın ardından bir kez daha UEFA Süper Kupa karşılaşmasında kozlarını paylaşacak.

İKİ TAKIMIN EKSİKLERİ

REAL MADRİD: Eksik oyuncu bulunmuyor.

EİNTRACHT FRANKFURT: Aurelio Buta, Jerome Onguene

DİPNOT: Eintracht Frankfurt'un yıldız ismi Filip Kostic, Juventus'la transfer görüşmelerinde olması hasebiyle takımının Finlandiya kafilesine dahil edilmedi. Frankfurt Teknik Direktörü Oliver Glasner, görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna bilgilendirme yapılacağını aktardı.

MUHTEMEL 11'LER

REAL MADRİD: Courtois, Militao, Alaba, Mendy, Carvajal, Tchouameni, Valverde, Modric, Vinicius JR, Rodrygo, Benzema

Kevin Trapp, UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldırırken

EİNTRACHT FRANKFURT: Kevin Trapp, Evan N'Dicka, Tuta, Lenz, Chandler, Jakic, Sow, Kamada, Alidou, Knauff, Borre

Real Madrid ile Eintracht Frankfurt'un oynayacağı UEFA Süper Kupa maçının biletleri 390-750 Euro'ya satıldı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz