Trabzonspor'un genç kalecisi Kağan Moradaoğlu, YKS'de derece yaptı

Trabzonspor'un 2003 doğumlu file bekçisi Kağan Moradaoğlu, 2022-YKS'de girdiği Türkçe Matematik (TM) alanında derece yaparak gündeme oturdu. Bordo-Mavili ekip, sosyal medya üzerinden genç kaleciyi tebrik ederken binlerce futbolsever yorumlarını iletti.

Trabzonspor'un genç kalecisi Kağan Moradaoğlu, YKS'de derece yaptı
Trabzonspor'un genç kalecisi Kağan Moradaoğlu, YKS'de derece yaptı
GİRİŞ 19.07.2022 16:03 GÜNCELLEME 19.07.2022 18:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bu yıl Üniversite hayalini gerçekleştirmek isteyen 3 milyon 243 bin 425 aday Yükseköğretim Kurumları Sınavına başvurdu. 18 Haziran Cumartesi günü yurt genelinde Temel Yeterlilik Testi, 19 Haziran Pazar günü de Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Testi yapıldı.

Normal takvimde sınav sonuçlarının 20 Temmuz Çarşamba günü açıklanması bekleniyordu. Fakat Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bu tarihi öne alarak 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle öğrencilerle paylaştı.

GENÇ KALECİ YKS'DE İLK BİNİN İÇERİSİNE GİRDİ

2022-YKS'ye giren adaylar arasında Trabzonspor'un genç kalecisi Kağan Moradaoğlu da vardı. Takımın 19 yaşındaki file bekçisi Kağan Moradaoğlu, bu yıl girdiği 2022-YKS Türkçe Matematik (TM) alanında derece yaptı.

Kağan Moradaoğlu, Trabzonspor

Trabzonspor Yönetimi, oyuncunun sınavda derece yaptığını sosyal medya hesaplarından duyururken binlerce futbolsever genç kaleciyi tebrik etti.

Bordo-Mavili ekibin yaptığı paylaşımda: "Kalecimiz Kağan Moradaoğlu YKS 2022’de, eşit ağırlık alanında Türkiye 898.’si oldu. Sporcunun zeki, çevik, ahlaklısı" ifadelerine yer verilirken bir de oyuncunun kampta çekilmiş fotoğrafı yayınlandı.

Trabzonspor, Kağan Moradaoğlu'nun başarısını sosyal medyadan kutladı

1461 Trabzon Futbol Kulübü altyapısında keşfedilip Şubat 2015'te Trabzonspor'a transfer olan Kağan, 7 yıldır takımın farklı yaş kategorilerinde forma giydi.

2020-2021 sezonunda oynanan Medipol Başakşehir deplasmanında kaleye geçen Kağan, 90 dakika sahada kalmış ve Trabzonspor o maçtan 1-0'lık skorla galip ayrılmıştı.

Kağan Moradaoğlu yedek kulübesinde

2021-2022 sezonunu altyapıda geçiren genç kaleci, diğer yandan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na da hazırlanmıştı. Aynı zamanda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de oynayan file bekçisi, U-19 takımıyla 4 maça çıktı. 

Transfermarkt'in paylaştığı verilere göre güncel piyasa değeri 150 bin Euro olan futbolcu, Trabzonspor'un Slovenya kampına da katılmıştı. Kağan'ın takımıyla olan kontratı Haziran 2023'e kadar devam ediyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 11
  • Tunahan 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ...maşallah
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. Yolu açık olsun
    Cevapla
  • somali 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslansın hem okul hem spor. Devam.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben de tebrik ediyorum. Futbolculuğun iyi gidiyorsa hiç bozma, oradan kazanacağın parayı hakim olsan, bakan olsan yine de kazanamazsın. İkisi de bir arada yürümez.
    Cevapla
  • Arzenli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nadir görünebilecek bir olay, lütfen ziyan etmeyin böylesini...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle