Bir gün önce abisi ölmüştü! Maçta 5 gol yiyince emekliye ayrıldı

Mısır Süper Ligi ekiplerinden Al-Ittihad'ın kalecisi Ahmed Yahya, abisini defnettikten sonra çıktığı Cleopatra maçında 5 gol yiyince futbol kariyerini dramatik bir şekilde noktaladı.

Bir gün önce abisi ölmüştü! Maçta 5 gol yiyince emekliye ayrıldı
Bir gün önce abisi ölmüştü! Maçta 5 gol yiyince emekliye ayrıldı
GİRİŞ 17.07.2022 13:32 GÜNCELLEME 17.07.2022 14:44
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

     
Haber 7 - Spor Servisi

Mısır Süper Ligi'nde 24. hafta karşılaşmaları oynanırken eşine az rastlanır bir olay yaşandı.

Ülkenin köklü kulüplerinden Al-Ittihad AC'de forma giyen Ahmed Yahya, abisini kaybettikten bir gün sonra sahaya çıkmış; karşılaşmanın ilk dakikalarda taraftarın da desteğini almıştı.

Fakat Cleopatra maçı gerek Al-Ittihad gerekse Ahmed Yahya için flaş bir şekilde noktalandı. 

Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapatan Cleopatra, ikinci yarıda dört gol birden bulunca Al-Ittihad taraftarı Ahmed'i yuhaladı.

Ahmed Yahya'nın duygusal anları, Al-Ittihad AC

Kale arkasındaki fanatik taraftar grupları Ahmed'i ağır ithamlarla yuhalayınca tecrübeli eldiven maçın ortasında saha kenarına geldi.

O anlarda gözyaşına boğulan 34 yaşındaki file bekçisi, her ne kadar teknik heyetten ve meslektaşlarından destek alsa da doğrudan soyunma odasına gitti.

FUTBOL KARİYERİNİ NOKTALADI

Bu görüntüler kısa sürede Mısır'ın ötesinde gündem oluştururken, bir süredir idmanlara çıkmayan Ahmed, futbol kariyerini beklenmedik bir şekilde noktaladı.

Takımıyla olan kontratı 2024 yılına kadar devam eden, bu yıl 9 maça çıkıp kalesinde 11 gol gören Yahya; emekliliğe ayrıldığını kulüp yetkilileriyle paylaştı.

Ahmed Yahya, Cleopatra maçından önceki 8 maçta sadece 6 gol yemiş; teknik heyetin ve taraftarın takdirini toplamıştı. Ancak son oynadığı Cleopatra deplasmanındaki performansı, kariyerinin sonu oldu.

Öte yandan, Ortadoğu'da ve dünyanın geri kalanındaki futbolseverler, Ahmed'i emekliliğe götüren olaylar zincirini ve fanatik Al-Ittihad taraftar grubunu eleştiri yağmuruna tuttu.

Futbola Mısır kulüplerinden Smouha'da başlayıp 2018'de Entag El Harby'e geçen Ahmed Yahya, 3 yıl süreyle bu ekibin formasını terletmişti. 30 Ağustos 2021'de Mısır'ın köklü kulüplerinden Al-Ittihad AC ile anlaşmaya varan Yahya, yeni takımıyla 3 yıllık kontrat imzalamıştı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 56
  • Terazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenazesi olmuş bir kişi en az üç hafta ise donmemeliydi.
    Cevapla
  • Kantar 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz Ağa bizler Müslüman ülke olduğumuz için sendikamız varsa bile 4 gün oda birinci derece akraba olursa...
    Cevapla
  • Fatih 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar içmiş ayakta duramiyorlar//Metroya bindiler//Herkese küfür/ /Kadınlar var iceride cocuklar aglamaya basladi belki 100 kişilik bir grup hepsi 19 /20 yasinda gencler bu spor değil kitleleri yozlaştırma ve uyutma işin içinde kumarda var..islamiyet bir insanı bu şekilde bir hayatamı teşfik ediyor..Bu saçmalık insanlar bunu anlayacak ama cok geç olacak.
    Cevapla
  • Fatih 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu futbol ahir zaman alametlerinden//Bu işe hayatını adayan taraftarlar var//Hayattaki tek derdi futbol bumudur..Bir toplumu bu sporun esiri yapmak devasa stadyumlar kurup ..
    Cevapla
  • Ulubatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ata Sporumuz Güreş variken, Müslümanın ne işi var Futbol ile.Müslüman anlar kan ağlıyor, kimsenin umrunda bile değil.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbol aşığı ben, benide futboldan soğuttular, sevmiyorum artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle