UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu hangi kanalda?

Avrupa'nın kulüpler düzeyinde en prestijli futbol organizasyonu olarak bilinen UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi önümüzdeki sezon hangi kanalda yayınlanacak? Bilindiği üzere önceki yıl oynanan tüm müsabakalar EXXEN adlı dijital video platformunda ekrana gelmişti. Öte yandan bu yıl Türkiye'yi bu alanda Trabzonspor ve Fenerbahçe temsil edecek. İşte, Şampiyonlar Ligi'nin yayıncısı...

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu hangi kanalda?
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu hangi kanalda?
GİRİŞ 18.07.2022 14:34 GÜNCELLEME 18.07.2022 14:34

Dünyanın en çok takip edilen spor organizasyonlarından UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi için geri sayım başladı. Bu sezon Türkiye'yi bu alanda Trabzonspor ve Fenerbahçe temsil edecek. Bordo-Mavililer turnuvaya Play-Off turundan, Sarı-Lacivertliler de ikinci ön eleme turundan katılım sağlayacak. Peki, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi turnuvası 2022-2023 futbol sezonunda hangi kanalda ekrana gelecek? İşte, turnuvanın yayıncısı ve tarihleri...

ŞAMPİYONLAR LİGİ HANGİ KANALDA?

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi turnuvası, 2022-2023 sezonu itibariyle EXXEN adlı dijital video platformunda yayınlanmaya devam edecek. Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin oynayacağı müsabakalar yine aynı uygulama aracılığıyla seyredilebilecek. EXXEN hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Exxen Aylık Ücreti 2022 Ne Kadar? ExxenSpor Paketi Fiyatı ve Diğer PaketlerExxen Aylık Ücreti 2022 Ne Kadar? ExxenSpor Paketi Fiyatı ve Diğer Paketler

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi turnuvaları, 2023-2024 sezonunda da EXXEN'de yayınlanacak. İlk yayın 2021-2022 sezonu için yapılmış ve anlaşmanın üç sezonu kapsayacağı taraflar nezdinde kamuoyu ile paylaşılmıştı.

TRABZONSPOR

Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Futbol Sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi Play-Off biletini kaptı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan takvime göre, Bordo-Mavili ekibin rakibi 1 Ağustos Pazartesi günü belli olacak. Play-Off maçları da 16-17 Ağustos ile 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

TRABZONSPOR'UN TRANSFERLERİ

Bordo-Mavililer, tıpkı 2021-2022 sezonunda olduğu gibi yaz dönemi transferlerinin büyük bölümünü ilk günlerde gerçekleştirdi. Bu doğrultuda Jens Stryger Larsen, Trezeguet, Eren Elmalı, Doğucan Haspolat ve Stefano Denswil bonservisleriyle birlikte alındı.

Bu dönemde en fazla bonservis ödemesi Trezeguet'e (4 milyon Euro) yapılırken, Denswil ve Larsen ikilisi bedelsiz olarak transfer edildi.

FENERBAHÇE

İsmail Kartal yönetiminde Süper Lig'i 2'nci sırada tamamlayan Fenerbahçe, Rus kulüplerinin statüsünden ötürü UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu bileti aldı.

Bu etapta Ukrayna'dan Dinamo Kiev ile eşleşen Sarı-Lacivertliler, 20-27 Temmuz tarihlerinde iki maç oynayacak. Temsilcimiz, Kiev'i geçmesi halinde 3. Ön Eleme Turunda Sturm Graz ile eşleşecek.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus

Yine UEFA'nın yayınladığı takvime göre 3. Ön Eleme Turu karşılaşmaları 2-3 Ağustos ile 9 Ağustos tarihlerinde organize edilecek.

FENERBAHÇE'NİN TRANSFERLERİ

Yaz döneminde ilk olarak İsmail Kartal'ı gönderip Jorge Jesus'u göreve getiren Fenerbahçe Yönetimi, transfer işlemlerini Portekizli antrenörün talepleri doğrultusunda gerçekleştiriyor.

Bu bağlamda Diego Rossi, Lincoln Henrique, Willian Arao, Emre Mor, Tiago Çukur, Joshua King ve Bruma takıma katıldı. En fazla bonservis ödemesi 5,5 milyon Euro ile Diego Rossi'ye yapılırken, Joshua King bedelsiz olarak kadroya katıldı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz