Wimbledon tenis turnuvası ne zaman? Wimbledon 2022 hangi kanalda yayınlanacak? Para ödülü...

Tarihte ilk kez 19'uncu yüzyılın ikinci yarısında organize edilen Wimbledon tenis turnuvası, dünyanın en eski tenis organizasyonu olmasıyla biliniyor. 2020 yılında pandemi nedeniyle organize edilmeyen bu turnuva, 2021'de seyirciyle beraber ekranlara dönmüştü. Peki, Wimbledon tenis turnuvası ne zaman başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak? Bu temel sorular dışında para ödülü de dikkat çekiyor. İşte, merakla beklenen turnuvanın yayın programı...

Wimbledon tenis turnuvası ne zaman? Wimbledon 2022 hangi kanalda yayınlanacak? Para ödülü...
Wimbledon tenis turnuvası ne zaman? Wimbledon 2022 hangi kanalda yayınlanacak? Para ödülü...
GİRİŞ 23.06.2022 12:31 GÜNCELLEME 23.06.2022 12:31

Fransa Açık (Roland Garros), Avustralya Açık ve Amerika Açık turnuvalarıyla beraber tenis takviminin dört büyük turnuvası (Grand Slam) arasında yer alan Wimbledon için geri sayım başladı. Dünyanın en eski tenis organizasyonu olmasıyla bilinen bu turnuvada, geçtiğimiz yıl tek erkeklerde Novak Djokovic; tek kadınlarda da Asleigh Barty zafere yürümüştü. Bu yıl ki turnuvanın para ödülünün de rekor düzeyde olacağı duyuruldu. Peki, Wimbledon tenis turnuvası ne zaman başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, dünyanın ne çok izlenen turnuvası olarak bilinen Wimbledon'un tarihleri...

WİMBLEDON TENİS TURNUVASI NE ZAMAN?

Dünya genelindeki milyonlarca tenis tutkununun takip ettiği Wimbledon tenis turnuvası bu yıl 27 Haziran Pazartesi günü ile 10 Temmuz Pazar günleri arasında organize edilecek. Turnuvanın haklarına sahip olan All England Club ile Croquet Club, karşılaşmaların biletlerini internet üzerinden satışa sundu. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen bu organizasyon çim kort üzerinde oynanmaktadır.

Wimbledon

HANGİ KANALDA?

Geçtiğimiz yıllarda da olduğu üzere bu sene de iki hafta sürecek Wimbledon tenis turnuvası, ülkemizde TRT Spor ile TRT Spor YILDIZ kanallarında yayınlanacak. Ayrıca, TRT Spor ile TRT Spor YILDIZ kanallarının resmi internet sitelerinde de maç yayını yapılacak. Bu adresler dışında TÜMSPOR'u ziyaret ederek turnuvaya ilişkin son gelişmelerden tam zamanında haberdar olabilirsiniz.

Wimbledon'u 8 kez kazanan Roger Federer, İsviçre

REKOR ÜCRET DAĞITILACAK!

All England Club ile Croquet Club, bu yıl ki Wimbledon tenis turnuvası için 40,3 milyon Sterlin para ödülü dağıtılacağını duyurdu. Bu ücret tüm turnuvalardaki maçlarda dağıtılacak olmakla beraber turnuvayı kazanan tek erkek ve tek kadınlardaki tenisçilere 2 milyon Sterlin ödül verilecek. İlk tur karşılaşmalarında galip gelen tenisçilere 50 bin Sterlin, 3'üncü turu aşan sporculara da 62 bin Sterlin ödeme yapılacak. Geçtiğimiz yılki Wimbledon turnuvasında 35 milyon Sterlin dağıtılmıştı.

BİR ÖNCEKİ YILIN ŞAMPİYONLARI

Tek erkekler: Novak Djokovic (Sırbistan)

Tek kadınlar: Asleigh Barty (Avustralya)

Çift erkekler: Nikola Mektic ve Mate Pavic (Hırvatistan)

Çift kadınlar: Hsieh Su-wei (Tayvan) ve Elise Mertens (Belçika)

Karışık çiftler: Desirae Krawczyk (ABD) ve Neal Skupski (İngiltere)

RUS TENİSÇİ MEDVEDEV'İN BÜYÜK SINAVI

Dünya 2 numarası Daniil Medvedev'in İngiltere'nin başkenti Londra'daki turnuvaya katılmasında büyük bir engeli bulunuyor.

Daniil Medvedev, Rusya

Rusyalı Medvedev, her ne kadar Ukrayna'daki savaşa ilişkin karşıt açıklamalar yapmış olsa da İngiliz tarafı güvence istiyor. İngiltere Spor Bakanı Nigel Huddleston, Rus tenisçinin Vladimir Putin'i desteklemediğini net bir şekilde ifade etmesini talep etti. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz