Neymar'dan flaş karar! Sadece takım arkadaşları biliyor...

Paris Saint-Germain'le Avrupa'da başarısız bir sezon geçiren Neymar da Silva, Brezilya Milli Takımı'ndaki geleceğini ilk kez takım arkadaşlarıyla paylaştı. Real Madrid'in yıldız ismi Rodrygo, Neymar'ın milli takımı bırakma niyetinde olduğunu itiraf etti.

Neymar'dan flaş karar! Sadece takım arkadaşları biliyor...
Neymar'dan flaş karar! Sadece takım arkadaşları biliyor...
GİRİŞ 19.06.2022 16:05 GÜNCELLEME 19.06.2022 16:05

Bilek sakatlığı ve kondisyon eksikliğinden ötürü geçtiğimiz sezonun büyük bölümünde forma şansı bulamayan Neymar, PSG'de eski günlerini aratacak cinsten bir oyun sergiledi.

Normal sezonun sona ermesiyle beraber Brezilya Milli Takımı'nın yolunu tutan futbolcu, burada da devam etme niyetinde değil.

Neymar, Brezilya Milli Takımı formasıyla

30 yaşına gelmesine karşın Dünya Kupası ve Copa America zaferi yaşayamayan yıldız, 10 numaralı formasını Rodrygo'ya bırakmaya hazırlanıyor. Real Madrid'in yükselişteki ismi Rodrygo, Neymar'ın takım içindeki konuşmalarını bir röportaj esnasında itiraf etti.

BREZİLYA'DA 10'UN TALİPLİSİ ÇOK AMA VELİAHTI BELLİ

Brezilya Milli Takımı ile ilk maçına 18 yaşında çıkan Neymar da Silva, 12 yıllık süreçte 119 kez takımını temsil etti. Görev aldığı maçlarda 74 kez fileleri havalandırdı. Zamanla 10 numarayı da sırtına geçiren Neymar'ın takım içerisinde birden fazla rakibi bulunuyor.

Neymar, Paris Saint-Germain

Sol kanat, on numara ve forvet arkasında performans gösterebilen oyuncunun alternatifleri arasında Richarlison, Rodrygo, Antony ve Vinicius Junior isimler var. Bu dört isim, Brezilya'nın gelecekteki "10" numarası olmaya hazırlanırken formanın mevcut sahibi, veliahtını şimdiden belirledi. 

"10 NUMARA SENİN!"

ESPN'in Brezilya edisyonuna açıklamalarda bulunan Real Madrid'li Rodrygo, Neymar'la arasında geçen konuşmayı ilk kez basınla paylaştı. Neymar'ın milli takımdan ayrılacağını belirten genç futbolcu: "Neymar bana, 'Ben zaten milli takımdan ayrılıyorum' dedi. 10 numarayı bana bırakacağını söyledi. Ona ne diyeceğimi bilemedim. Utandım. Milli takımı bırakmamasını istedim. O da güldü" diye konuştu.

Rodrygo, Real Madrid

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid'de, Rodrygo dikkatleri üzerine çekmişti. Yarı final rövanşında Manchester City'e iki gol birden atarak maçı uzatmalara taşıyan Rodrygo, hocası Carlo Ancelotti'nin takdirini almıştı. İtalyan antrenör, genç futbolcusunun önümüzdeki dönemde "En"ler kulübüne gireceğini belirtmişti. 

Tıpkı Neymar gibi Santos'ta yetişip A Takıma yükselen Rodrygo, Temmuz 2019'da henüz 18 yaşındayken 45 milyon Euro bedelle Real Madrid'e transfer oldu. Önceki sezon 49 maçta forma giyen 21'lik kanat oyuncusu, 9 gol atarken 10 kez asist yaptı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz