Alexandre Pato kimdir?

Bir dönem Galatasaray'la anılan Alexandre Pato, Sarı-Kırmızılı ekipte yeni yönetimin belli olmasıyla beraber yeniden öne çıktı. Basında çıkan iddialara göre, Pato ile Galatasaray'ın dirsek temasında olduğu iddia edildi. Peki, uzunca bir dönem AC Milan formasını terleten Alexandre Pato kimdir?

Alexandre Pato kimdir?
Alexandre Pato kimdir?
GİRİŞ 14.06.2022 19:44 GÜNCELLEME 14.06.2022 19:45

Galatasaray'da yeni yönetimin belli olmasıyla beraber transferde düğmeye basıldı. Kurulda Eşref Hamamcıoğlu'nu geride bırakarak ikinci kez başkan seçilen Dursun Özbek, kurmaylarıyla yeni sezonun planlamasını oluşturuyor. Bu doğrultuda, Alexandre Pato ile ilgilenildiği öne sürüldü. Yerli ve yabancı basında çıkan haberlerde, Pato'nun yıllar sonra yeniden Galatasaray'ın radarında olduğu iddia edildi. Peki, AC Milan formasıyla özdeşleşmiş Alexandre Pato kimdir?

Emir Tintiş kimdir? Bonservissiz olarak Galatasaray'dan ayrıldı! Fatih Karagümrük...Emir Tintiş kimdir? Bonservissiz olarak Galatasaray'dan ayrıldı! Fatih Karagümrük...

ALEXANDRE PATO'NUN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Alexandre Rodrigues da Silva (Pato), Brezilya'nın Parana eyaletine bağlı Pato Branco ilçesinde dünyaya geldi. 2 Eylül 1989 doğumlu futbolcu 32 yaşındadır. Amerika Birleşik Devletleri MLS ekiplerinden Orlando City'de forma giymektedir. Forvet, sağ kanat ve sol kanatta oynayabiliyor.

KARİYERİ ve İSTATİSTİKLERİ

Alexandre Pato, futbola Brezilya Serie A'nın köklü kulüplerinden Internacional'de başladı. Uzun süre bu takımın altyapısında oynadıktan sonra henüz 16 yaşındayken A Takıma yükseltildi. Internacional'deki bir sezonluk performansı onu Avrupa'da popüler hale getirdi. Özellikle, 2006 yılındaki FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanan kadroda yer alması popülaritesini artırdı.

Alexandre Pato, AC Milan

AC Milan, 2007 yılında "astronomik" sayılabilecek bir bonservis bedeliyle (24 milyon Euro) 18'lik Pato'yu renklerine bağladı. 18 yaşında geldiği AC Milan'da 6 yıl boyunca oynadı. Fakat Kırmızı-Siyahlılardaki yönetim değişikliği, art arda alınan kötü sonuçlar ve kulübün yeni arayışlar içerisinde olması, Pato'nun Milan'daki sonu oldu.

3 Ocak 2013'te Brezilya'nın bir başka güçlü takımı Corinthians'a (15 milyon Euro) geçen Pato, 1,5 yıllık sürecin akabinde Sao Paulo ve Chelsea'ye kiralandı. Yeni duraklarında da bir türlü beklentilerin altında kalması sebebiyle 2016'da 3 milyon Euro karşılığında Villarreal'e geçti.

ÇİN'DE DEĞER KAZANDI, BREZİLYA BİLETİNİ YENİDEN ALDI

Yarım sezonda LaLiga'da 14 maça çıktı ve 2 gol, 3 asistlik performansla eski günlerini mumla aradı. O dönem Çin futbolunda yapılan yatırımlar, Villarreal için de iyi bir çıkış noktası oldu. 2017'de 6 milyon Euro piyasa değeri bulunan futbolcu, değerinin 3 katına Çin ekiplerinden Tianhai'ye geçti. 

Andrea Belotti kimdir? Andrea Belotti kimdir?

Tianhai, Pato'nun eski günlerini hatırladığı duraktı. 2 sezonda 47 maça çıkan Brezilyalı, attığı 30 gol; yaptığı 6 asistle takımının gol yollarındaki tehlikeli isimlerinden biri olarak anıldı. Özellikle 2 yıl içerisinde kırmızı kart görmemesi dikkate değer bir başka noktaydı.

Alexandre Pato, Brezilya Milli Takımı

Tianhai'de değerine değer katan Pato, bonservis bedeli olmaksızın eski kulübü Sao Paulo'ya döndü. Paulo, Pato'nun kariyeri için ikinci bir şanstı. Fakat sezonu 13 maç, 4 gol; 2 asistle kapattı. Sakatlıklar, formsuzluk ve kondisyon eksikliği ünlü futbolcunun hanesine eksi olarak yazıldı.

6 AY KULÜP BULAMADI

21 Ağustos'ta Sao Paulo'daki kontratı feshedilen Alexandre, 6 ay kulüp bulamadı. Oyuncunun menajerleri dünyanın dört bir tarafındaki kulüplerle görüşmeler gerçekleştirdi. Şubat 2021'de MLS ekibi Orlando City, Pato'ya kontrat götürdü. 

Aralık 2022'ye kadar süren kontratı imzalayan Alexandre Pato, burada da beklentilerin bir hayli ötesinde kaldı. 1,5 sezonda 19 maça çıkmasına karşın 3 gol, 3 asistlik katkı sağladı. Pato'nun yeniden Avrupa'ya dönme isteği ise, Galatasaray iddialarını öne çıkardı. 

Alexandre Pato, Orlando City

Galatasaray'daki yönetimin değişmesi ve eskiden yine Sarı-Kırmızılı ekiple temas halinde olması transfer iddialarını güçlendirdi. Gol yollarındaki rotasyonunda Mostafa Mohamed ve Bafetimbi Gomis'e sahip olan Cimbom için Alexandre Pato iddiası atıldı.

Alexandre Rodrigues da Silva (Pato), 16 yıllık futbol kariyeri boyunca 416 maça çıkıp 163 gol attı, 51 kez asist yaptı. 36 kez sarı kart görmesine karşın hiç kırmızı kart cezası almadı. Aynı zamanda 27 kez Milli formayı giyen futbolcu, 10 kez fileleri sarstı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz