El Salvador'da hakemi linç ettiler! Kırmızı kart gösterdi diye canından oldu

El Salvador'da amatör maçta düdük çalan Jose Arnaldo Anaya, bir futbolcuya kırmızı kart göstermesi sebebiyle hem futbolcunun hem de taraftarın saldırısına uğradı. Olay yatışır yatışmaz hastaneye kaldırılan Anaya, iç kanamadan hayatını kaybetti.

El Salvador'da hakemi linç ettiler! Kırmızı kart gösterdi diye canından oldu
El Salvador'da hakemi linç ettiler! Kırmızı kart gösterdi diye canından oldu
GİRİŞ 14.06.2022 20:13 GÜNCELLEME 14.06.2022 20:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da bir futbolcuya kırmızı kart gösteren hakem futbolcu ve fanatik taraftar gruplarının saldırısına uğradı.

Geçtiğimiz hafta sonu Miramont'taki (San Salvador) Toluca Stadı'nda düdük çalan 63 yaşındaki Jose Arnaldo Anaya, bir futbolcuya müdahalesinden ötürü kırmızı kart gösterdi.

KIRMIZI KARTTAN SONRA LİNÇ EDİLDİ!

Futbolcu, Anaya'nın kırmızı kartını kabul etmeyince sözlü atışmalar yaşandı. Olayın büyümesi üzerine futbolcu ile hakem arasında kavga çıktı.

Jose Arnaldo Anaya

O an stattaki fanatik gruplar da hakemin kararına itiraz ediyordu. Yeteri kadar güvenlik önleminin alınmadığı maçta onlarca taraftar sahaya girdi.

Bir anda kendisini onca kişinin arasında bulan Anaya, bilincini kaybedinceye değin dövüldü. 63 yaşındaki hakem yere düşünce taraftar grupları dağıldı.

Sağlık personelleri hakemi ambulansla civardaki Zacamil Hastanesi'ne götürdü. Fakat ağır yaralı şekilde hastaneye gelen Anaya, iç kanamadan hayatını kaybetti.

FEDERASYONDAN HAKEM LİNCİNE TEPKİ! 

El Salvador Futbol Federasyonu'ndan (FESFUT) yapılan açıklamada Anaya'nın ölümü doğrulanırken, ülke genelindeki spor etkinliklerinde meydana gelen olaylara tepki gösterildi.

FESFUT Başkanı Hugo Carrillo ise, olaya ilişkin yaptığı açıklamada: "Federasyon olarak Anaya'nın başına gelenleri kınıyoruz. Ölümünde sorumlu olanların da tez zamanda bulunmasını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

El Salvador Futbol Federasyonu Başkanı Hugo Carrillo (Soldaki) ile eski başkanı Jorge Rajo (Sağdaki)

El Salvador'un FIFA Kokartlı hakemi Hablo German Martinez de, meslektaşının başına gelen olaya tepki göstererek: "Arnaldo Amaya'nın korkakça, vahşice öldürüldüğünü duymak nasıl da üzücü! Her zaman başarılı olmam için dua eden kadim dostum... Adalet istiyoruz..." dedi. 

Hablo German Martinez, El Salvador

63 yaşında hayatını kaybeden Jose Arnaldo Amaya, El Salvador'un alt liglerinde; amatör maçlarında ve okullar arası karşılaşmalarda görev alıyordu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 2
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Güney amerikada sistem bu ,herkes kendi işini kendi görüyor.Brezilyada yaşadım bir dönem hergün böyle onlarca olay var ...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir vahşet, olmaz olsun sizin futbolunuz
    Cevapla