Konyaspor Samsunspor Play-Off final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Basketbol 1. Ligi...

Basketbol Süper Ligi'ne yükselmek isteyen Konyaspor ile Samsunspor, Basketbol 1. Ligi Play-Off finalinde kozlarını paylaşıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet adresinde final müsabakasının yayın programı belli oldu. Peki, Konyaspor Samsunspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, kritik final karşılaşmasına dair merak edilenler...

Konyaspor Samsunspor Play-Off final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Basketbol 1. Ligi...
Konyaspor Samsunspor Play-Off final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Basketbol 1. Ligi...
GİRİŞ 13.06.2022 19:54 GÜNCELLEME 13.06.2022 19:55

Basketbol 1. Ligi'nde bir üst lige terfi edecek takım belli oluyor. Normal sezonu 3 ve 2'nci sırada tamamlayan Konyaspor ile Samsunspor, Play-Off finalinde kozlarını paylaşacak. Her iki takım da uzun bir Play-Off serüvenini Kupa ile sonuçlandırmak istiyor. Çeyrek final ve yarı final karşılaşmalarından sonra gözler final etabına çevrildi. Peki, Konyaspor Samsunspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, kritik final müsabakasının yayın programı...

KONYASPOR SAMSUNSPOR BASKETBOL 1. LİG FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

İç Anadolu temsilcisi Konyaspor ile Karadeniz ekiplerinden Samsunspor arasındaki Basketbol 1. Lig Play-Off final maçı, 16 Haziran Perşembe günü saat 18.00'de başlıyor. Final serisinin birinci ve ikinci müsabakası, statü gereği Samsun'un evi Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynandı. Serinin üç ve dördüncü maçları da Konya'da düzenlenecek.

MAÇ HANGİ KANALDA?

Bilindiği üzere Basketbol 1. Lig maçları Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi YouTube kanalında yayınlanıyordu. Fakat Konyaspor ile Samsunspor arasındaki Play-Off final maçı, TRT Spor YILDIZ kanalında canlı ve şifresiz olarak izlenebilecek. Lakin dördüncü maça yönelik bir duyuru yapılmadı.

Samsunspor Konyaspor Basketbol 1. Ligi maçından bir fotoğraf

Takvimde değişiklik olmadığı sürece, ikinci ve üçüncü maçların YouTube'da yayınlanması bekleniyor. Bunun dışında, final müsabakasına ilişkin gelişmelerden tam zamanında haberdar olmak için TÜMSPOR sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

FİNAL TAKVİMİ

Adım adım finale yükselen Samsunspor ile Konyaspor'un oynayacağı maçların tarihleri belli oldu. Statü gereği final karşılaşmaları herhangi bir takımın 3'e ulaşması halinde sonuçlanacak. Bu sebeple sadece ilk 3 maçın tarihleri yayınlandı. Serinin uzaması durumunda 5'inci maça kadar oynanacak. Şimdilik ilk 3 maçın tarihleri şu şekilde:

  • 1. MAÇ: 10 Haziran Cuma (18.00), Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu 

  • 2. MAÇ: 12 Haziran Pazar (16.00), Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu

  • 3. MAÇ: 16 Haziran Perşembe (18.00), Selçuklu Belediyesi Spor Salonu

SAMSUNSPOR ve KONYASPOR'UN FİNAL YOLCULUĞU

Karadeniz temsilcisi Samsunspor, normal sezonu Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ardında, ikinci sırada tamamladı. İlk olarak Kocaelispor'u çeyrek finalde, daha sonra Mamak Belediyesi'ni yarı finalde eleyerek finale yükseldi.

Konyaspor da Basketbol 1. Ligi'nde normal lig periyodunu 3'üncü sırada bitirdi. Çeyrek finalde TED Ankara Kolejliler ekibini, yarı finalde de Sigortam'ı yenerek finale yükseldiler. İki takım, Basketbol Süper Ligi'ne terfi edebilmek için finalde kozlarını paylaşacak.

Serinin ilk maçında Samsunspor, evinde ağırladığı Konyaspor'u 85-72 yenerek seride durumu 1-0'a getirdi. Serinin ikinci maçında da Konyaspor rakibini 99-96'lık skorla geçerek genel tabloyu 1-1 yaptı. Bu sonuçla beraber final serisi 4'üncü maça uzamış oldu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz