Vitor Pereira dönemi sona erdi! Fenerbahçe hikayesi yine yarım kaldı...

Bir süredir alınan olumsuz sonuçlardan ötürü istifası konuşulan Vitor Pereira'nın kulüpten ayrılığı resmiyet kazandı. Fenerbahçe Kulübü, Portekizli antrenör ve ekibiyle karşılıklı anlaşarak yol ayrımına gidildiğini duyurdu. Sezon başında, "Yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geldim" diyen Pereira, yine bir hikayeyi daha "yarı" da bıraktı. Peki, bundan sonraki durağı hangi takım olacak? İşte, spor basınında konuşulanlar...

Vitor Pereira dönemi sona erdi! Fenerbahçe hikayesi yine yarım kaldı...
Vitor Pereira dönemi sona erdi! Fenerbahçe hikayesi yine yarım kaldı...
GİRİŞ 21.12.2021 10:54 GÜNCELLEME 21.12.2021 10:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sezon başında büyük umutlarla tekrardan Fenerbahçe’ye getirilen ve takımla uzun kamp süreci geçiren Vitor Pereira, beklentilerin bir hayli uzağında kaldı. UEFA Avrupa Ligi’nde takımın yola devam edememesi ve Süper Lig’deki mevcut tablo, Başkan Ali Koç ve ekibini diğer alternatiflere yöneltti. İlk sözü “Yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geldim” olan Pereira, henüz sezonun yarısı tamamlamadan gözünü Brezilya’ya dikti. Bu haberlerin kısa sürede yayılmasından sonra beklenen oldu ve Pereira, Fenerbahçe'ye ikinci kez veda etti.

Vitor Pereira dönemi bir kez daha sona erdi.

Fenerbahçe’de 2. Vitor Pereira dönemi kapandı. Süper Lig’in 17. haftasını lider Trabzonspor’un 14 puan gerisinde kapatan antrenör, şampiyonluk vaadini de yerine getiremedi. Yönetimle ve takımla ciddi sorunlar yaşayan Vitor Pereira, Türkiye’deki macerasını tez zamanda sonlandırdı. Hatta, Portekizli çalıştırıcının Brezilya’dan bir ekiple görüşmelere başladığı ve karşılıklı anlaşma sağlandığı dahi iddia ediliyor. İddialara göre, ilk sezonun kalan maçlarında takımı Tahir Karapınar yönetecek.

Vitor Pereira Flamengo ile dirsek temasında!

Portekizli antrenör, kulüple kontratı devam ederken Brezilya Serie A ekiplerinden Flamengo ile görüşmelere başlamıştı. Ulusal ve uluslararası basında çıkan haberlere göre, 53 yaşındaki antrenörün Flamengo ile anlaşmaya vardığı söyleniyor. Brezilya’nın en güçlü ekiplerinden Flamengo, 29 Kasım’da takımın tecrübeli çalıştırıcısı Renato Portaluppi ile yol ayrımına gitmişti. O tarihten beri takımı geçici süreliğine yardımcı antrenörlerden Mauricio Souza yönetiyor. Souza da çıktığı 4 maçta 2 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet alabildi. Yani, diğer bir deyişle sınıfta kaldı! Hoca arayışlarını sürdüren Flamengo Yönetimi, Vitor Pereira’yı kalan lig fikstüründe görevlendirecek.

Hikaye yine yarım kaldı…

Geçtiğimiz yaz ikinci kez Fenerbahçe Başkanlığı görevine seçilen Ali Koç, Emre Belözoğlu’ndan boşalan teknik direktörlük koltuğu için onlarca adayın üzerinde durmuş, son olarak Vitor Pereira’da karar kılmıştı. Pereira, Fenerbahçe’deki ilk döneminin aksine daha farklı bir giriş yapıp: “Yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geldim” demişti. Ancak, günün sonunda hikaye yine yarım kaldı. Takımla iletişim sorunu yaşayan ve 3-5-2 sistemini sahaya yansıtamayan Pereira, Fenerbahçe'den ayrıldı.

“Vitor Hoca’nın” Fenerbahçe istatistikleri

2 Temmuz 2021’de yeniden Fenerbahçe ile mukavele imzalayan Vitor Pereira, 5 aylık süre içerisinde takımla 25 maça çıktı. Yönetim, Pereira’ya 2 yıllık kontrat sunarken, yıllık 1.5 milyon Euro önermişti. İşte, Fenerbahçe’de Vitor Pereira’nın ikinci dönemi:

  • Vitor Pereira, Fenerbahçe ile 25 maça çıktı.

  • Bu süreçte 7 kez mağlubiyet aldı. İlk mağlubiyeti, o dönem Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı Başakşehir’e karşıydı.

  • Fenerbahçe, Pereira idaresindeki en farklı mağlubiyeti evinde oynadığı Olympiakos maçında yaşadı. Portekizli antrenör, eski takımı Olympiakos’a Kadıköy’de 3-0 boyun eğdi.

Vitor Pereira, 25 resmi maçta 11 kez galip geldi. 7 kez beraberlik yaşadı. Totalde, 1.60 maç başı puan ortalamasında kaldı.

YORUMLAR 3
  • Mümin Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Avrupaya bakın birde Türkiye'ye. Adamlar ,klipler önce sistemlerini kurarlar ,sonra sisteme göre futbolcu ve hoca belirlenir.Ya zaten Avrupa'da herşey kanuna sisteme göre belirleniyor. Bizde herşey kişiye göre maalesef. Yazık bu güzel ülkemize. Böyle güzel bir ülke hangi kıtada var ? !!!.
    Cevapla
  • Mümin Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne hikayesi .olmayan bireyin hikayesi olurmuş. Ben ömrümce görmedim.
    Cevapla
  • Mümin Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalındı.
    Cevapla