Sabri Lamouchi kimdir? Beşiktaş teknik direktörü olacak mı?

Sabri Lamouchi kimdir? Sergen Yalçın’ın vedasından sonra boşalan teknik direktörlük koltuğu için aday isimler üzerinde yoğunlaşan Beşiktaş, bu noktaya son olarak Fransız Sabri Lamouchi’yi düşünüyor. Bir süredir kulüp arayışları devam eden Tunus asıllı futbol insanı, siyah beyazlıların teklifine kapı araladı. İşte, Sabri Lamouchi’nin kariyeri boyunca çalıştırdığı takımlar…

Sabri Lamouchi kimdir? Beşiktaş teknik direktörü olacak mı?
Sabri Lamouchi kimdir? Beşiktaş teknik direktörü olacak mı?
GİRİŞ 13.12.2021 14:44 GÜNCELLEME 13.12.2021 14:44

Sabri Lamouchi kimdir? Beşiktaş’ta teknik direktörlük koltuğu için adaylar sıralandı. Geçtiğimiz hafta, Norwich City’den ayrılan Daniel Farke ile temasa geçen siyah beyazlılar, bu hamleden sonuç alamamış, Alman teknik direktör Beşiktaş’ı geri çevirmişti. Sonraki süreçte yeni isimler üzerinde yoğunlaşan son şampiyon, Süper Lig’de oynadığı Kayserispor maçına Önder Karaveli ile çıkarken, 4-2’lik galibiyetle sahadan ayrıldı. Bu süreçte, yönetim kanadı da isim havuzunu genişletti. İşte, o isimlerden Sabri Lamouchi’nin şimdiye dek çalıştırdığı takımlar ve Tunus asıllı antrenöre dair merak edilen her şey.

Sabri Lamouchi kimdir?

Sabri Lamouchi, 9 Kasım 1971’de Fransa’nın göçmen kenti Lyon’da dünyaya gelmiştir. Aslen Tunus asıllıdır. Ancak, Fransız kimliği ile kariyerini sürdürmekle beraber, milli takım tercihini de bu yönde kullanmıştır. Fransa Milli Takımı ile 12 maça çıkarken 1 kez fileleri sarsmış; Zinedine Zidane gibi futbol efsanesinin de yer aldığı kadroda orta saha pozisyonunda şans bulmuştur. Aktif futbol kariyerini Temmuz 2009’da Katar ekibi Al-Kharitiyath’ta noktalamış; 20 yılda 464 maça çıkarken 48 gol atıp 14 asist yapmıştır. Profesyonel futbol hayatını noktaladıktan sonra yeşil sahalardan vazgeçmeyen Lamouchi, 2 yıl sonra bu kez teknik direktörlük kariyerine başlamıştır.

Sabri Lamouchi’nin çalıştırdığı takımlar

Sabri Lamouchi, futbol oynarken yaşadığı başarıları teknik direktörlük kariyerinde tekrarlayamadı. Orta sahanın sağında rüzgar gibi esen oyuncu, İtalya’dan Fransa’ya; Fransa’dan Katar’a uzanan oldukça başarılı bir kariyer süreci yaşadı. Ancak, çalıştırdığı takımda elde ettiği başarılar ise kısmen daha az. İşte, Sabri Lamouchi’nin 10 yıllık antrenörlük kariyeri ve istatistikleri:

  • Fildişi Sahili: 2 yıl (1.88 maç başı puan)

  • El-Jaish: 3 yıl (1.75 maç başı puan)

  • Rennes: 1 yıl (1.44 maç başı puan)

  • Nottingham Forest: 1 yıl (1.38 maç başı puan)

  • Al-Duhail: 1 yıl (1.86 maç başı puan)

Beşiktaş’a sıcak bakıyor

Beşiktaş’ta teknik direktörlük koltuğu için birden fazla ismin adı geçiyor. Bu adayların sonuncusu Sabri Lamouchi. İngiliz The Athlete gazetesinde çıkan haberde, Fransız antrenörün İstanbul’dan gelen teklife olumlu baktığı iddia edildi.