'Sarıyer maçında kural hatası vardı'

Karagümrük maçını yorumlayan Haşmet Mürşit, hakem tarafından kural hatası yapıldığını, bu sebepten maçın tekrarı için federasyona başvurulduğunu söyledi.

'Sarıyer maçında kural hatası vardı'
'Sarıyer maçında kural hatası vardı'
GİRİŞ 28.09.2005 13:12 GÜNCELLEME 28.09.2005 13:12

www.Sariyerhaber.net yayın yönetmeni Ümit Sanlav'a  konuyla ilgili bilgi veren Mürşit, hakemin 70. dakikaya kadar güzel bir yönetim sergilediğini fakat o dakikadaki verdiği yanlış kararlar sonrası maçın kontrolünü tamamen yitirdiğini belirtirken; 'golden sonra santra yapılması gerekirken, yaptırılmayarak kural hatası yapılmıştır. Hakemin, 3 dakika sonra yardımcı hakemin uyarısıyla topu tekrar santra noktasına getirmesi bu hatayı kabul etmesidir. Bu bir kural hatasıdır ve kural hatası işlenmesi durumunda maçın tekrarı gerektiği kurallarda gayet açıktır. Konuyla ilgili girişimler yapılmış olup, Federasyondan cevap beklemekteyiz' dedi.

Mürşit ayrıca maç sonunda Karagümrüklü futbolcularla teknik heyetin, Sarıyer taraftarına saldırısıyla ilgili sorumuza 'maç atmosferidir olabilir böyle şeyler, ama centilmence geçen bir maçın sonunda, Karagümrüklü futbolcu ve teknik ekibin daha sağduyulu ve sportmence davranmasını beklerdim' dedi.


Sarıyer Başkanı ayrıca, son hafatalarda fazlaca görülen kartlarada değinerek 'futbolcu arkadaşlarıma daha dikkatli olmaları noktasında uyarıda bulunacağız, son maçtaki Serhat'ın kırmızı kart pozisyonuyla ilgili ifadesini istedik. Ben özellikle centilmenlik ve fairplay noktasında hassas bir yöneticiyim, Serhat de tüm Sarıyerli oyuncular gibi centilmenliği ön planda olan bir arkadaşımızdır, ifadesine göre gerekeni yapacağız. Kimse Sarıyer'i sahada eksik bırakma lüküsüne sahip değildir'dedi.