Galatasaray evinde tek golle turladı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçında sahasında Zalgiris'i 1-0 mağlup eden Galatasaray, 3. eleme turuna yükseldi.

GİRİŞ 02.08.2023 23:29 GÜNCELLEME 03.08.2023 17:27
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövaş maçında temsilcimiz Galatasaray, Litvanya'nın Zalgiris takımını konuk etti. Rams Park'ta oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızlılar 1-0 kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 31. dakikada Dries Mertens kaydetti.

Bu sonucun ardından ilk maç 2-2 berabere kalan Galatasaray toplamda 3-2'lik skorla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turuna yükseldi. Sarı-kırmızılıları 3. eleme turunda Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana ile karşılaşacak.

Şampiyonlar Ligi'nden elenen Zalgiris ise yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'ndan devam edecek. 

Kilidi Mertens'in şutu açtı

Dries Mertens, müsabakanın 31. dakikasında uzaktan attığı golle sarı-kırmızılılara galibiyeti getirdi.

Karşılaşmada topa sahip olan sarı-kırmızılı ekip, ilk yarım saat pozisyon üretmekte zorlandı. Maçın 31. dakikasındaki duran topta ceza sahası dışından gelişine sert bir şut çıkaran Belçikalı futbolcu, takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu sezon ilk kez gol sevinci yaşayan Mertens, sarı-kırmızılı formayla toplam gol sayısını 8'e çıkardı.

Muslera'dan kritik kurtarış

Sarı-kırmızılı ekibin kaptanı Fernando Muslera, kurtarışıyla galibiyette önemli rol aldı.

Mücadelenin 66. dakikasında Mathias Oyewusi, tüm Galatasaray yarı alanını geçerek kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Skorda 1-0 önde oldukları bölümde zamanında açıyı kapatan Uruguaylı file bekçisi, Nijeryalı futbolcuya gol izni vermedi.

Bakambu ilk kez forma giydi

Galatasaray'ın yeni transferi Cedric Bakambu, ilk kez bir maçta sarı-kırmızılı formayı terletti.

Maça yedekler arasında başlayan Bakambu, 79. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın yerine oyuna dahil oldu. Geçen hafta kadroya katılan 32 yaşındaki santrfor, ilk kez bir müsabakada sarı-kırmızılı formayı giymiş oldu.

"Devler Ligi" elemesinde 6 maç sonra kazandı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 6 maçtan sonra galip geldi.

"Devler Ligi" elemelerindeki son galibiyetini 2006-2007 sezonunda Çekya temsilcisi Mlada Boleslav ile yaptığı ilk maçta alan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 6 müsabakada galibiyet yüzü göremedi.

Mlada Boleslav ile rövanş maçında 1-1 berabere kalan Galatasaray adını gruplara yazdırdı. 2007-2008 sezonunda Romanya temsilcisi Steaua Bükreş'e 2-2 ve 1-0'lık skorlarla elenen sarı-kırmızılılar, 2021-2022 sezonunda ise Hollanda ekibi PSV'ye 5-1 ve 2-1 yenildi. Galatasaray'ın son olarak Zalgiris ile yaptığı ilk maç 2-2 sonuçlandı.

Zalgiris karşısında rövanş maçını 1-0 kazanan sarı-kırmızılı ekip, hem turu geçen taraf oldu hem de elemelerdeki kazanamama serisini de sonlandırdı.

Zalgiris'in kırmızı kartı VAR'dan döndü

Müsabakada Zalgirisli futbolcu Nassim Hnid'in gördüğü kırmızı kart, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesiyle iptal edildi.

Maçın 75. dakikasında Kerem Aktürkoğlu ile girdiği ikili mücadelede Fransız hakem Willy Delajod, Tunuslu futbolcuyu doğrudan kırmızı kartla oyundan attı. Delajod, VAR'ın uyarısıyla pozisyonu yeniden izledikten sonra kırmızı kartı iptal ederek Hnid'e sarı kart gösterdi.



Galatasaray: 1 - Zalgiris: 0

Stat: Rams Park

Hakemler: Willy Delajod, Erwan Finjean, Cyril Mugnier (Fransa)

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakçı, Angelino, Berkan Kutlu, Oliveira (Dk. 69 Midtsjö), Barış Alper Yılmaz (Dk. 79 Bakambu), Mertens (Dk. 79 Morutan), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90 Kaan Ayhan), Halil Dervişoğlu (Dk. 46 Yunus Akgün)

Zalgiris: Gertmonas, Pavelic, Hnid, Vucur, Bopesu, Buff (Dk. 74 Karashima), Gorobsov, Kendysh (Dk. 89 Verbickas), Mamic (Dk. 59 Vilhjalmsson), Golubickas, Oyewusi

Gol: Dk. 31 Mertens (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 5 Bopesu, Dk. 56 Oyewusi, Dk. 77 Hnid (Zalgiris), Dk. 62 Mertens, Dk. 90+1 Kaan Ayhan (Galatasaray)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 143
  • Yıldırım 8 ay önce Şikayet Et
    Galatasaray bu oyunla şampiyon olmayı ilk 5'e bile giremez.
    Cevapla
  • ??? 8 ay önce Şikayet Et
    Ben galatasarayliyim zalgirisi teprik ediyorum adamlar yznildi elendi ama ezilmedi gcen yilki psv macinda biz neden zalgiris gibi kapanamadik neden 5 tane yedik zalgirisin karsisinda psv olsaydi durumu ne olurdu acaba
    Cevapla
  • pıfır 8 ay önce Şikayet Et
    Oyewusi jet gibi, Anadolu takımları düşünebilir.
    Cevapla
  • Game ov..... 8 ay önce Şikayet Et
    Turu hak eden takım zalgiris, iki maçta üstün oynadılar. Bizim fransız kalıntıları şans ile geçti turu. Ama bakalım nereye kadar, ilk tanınmış bir ekip bunları feci halde paketler.
    Cevapla
  • Emekli 8 ay önce Şikayet Et
    Gruplara mutlaka kalın başka bir şey istemezuk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle