Dortmund avantajı koruyamadı! Devlerin gecesinde tur Chelsea'nin

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Chelsea, 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Borussia Dortmund'u 2-0 yendi ve çeyrek finale yükseldi.

Dortmund avantajı koruyamadı! Devlerin gecesinde tur Chelsea'nin
Dortmund avantajı koruyamadı! Devlerin gecesinde tur Chelsea'nin
GİRİŞ 08.03.2023 01:13 GÜNCELLEME 08.03.2023 01:14

Premier Lig'de zor günler geçiren Chelsea, Bundesliga'da şampiyonluk mücadelesini sürdüren Borussia Dortmund'u Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında konuk etti.

Mücadelenin ilk yarısının büyük bir bölümü golsüz eşitlikle geçilirken 43. dakikada Raheem Sterling Chelsea adına skoru 1-0'a getirdi.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken Chelsea, ikinci yarıda Kai Havertz'le iki farklı üstünlüğü yakaladı.

Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Havertz, ilk seferde ağları havalandıramadı. Yapılan VAR incelemesinin ardından penaltının tekrarlanması kararı çıkarken Havertz, ikinci penaltı atışını gole çevirmeyi başardı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde üstünlüğünü koruyan Chelsea, sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı ve çeyrek final biletini aldı.

Almanya'da oynanan ilk maç, Borussia Dortmund'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.