Irkçı hakemden ilk açıklama geldi!

Şampiyonlar Ligi'nde PSG-Başakşehir maçındaki ırkçı tutumuyla öne çıkan 4. hakem Sebastian Coltescu, olay sonrası ilk kez konuştu.

Irkçı hakemden ilk açıklama geldi!
Irkçı hakemden ilk açıklama geldi!
GİRİŞ 09.12.2020 14:20 GÜNCELLEME 09.12.2020 14:20
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Paris Saint-Germain ile Başakşehir’in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6’ncı ve son maçında 4’üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu, Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya ırkçı söylemlerde bulundu.

Karşılaşmanın 14’üncü dakikasında maçın hakemi Hategan’ın verdiği birkaç kararın ardından yedek kulübesi kızışırken, yardımcı antrenör Webo’ya kırmızı kart çıktı.

4’üncü hakem Sebastian Coltescu'nun üzerine yürüyen Demba Ba, hakeme, "Hiçbir zaman 'bu beyaz adam' diye belirtmiyorsun, 'bu adam' diye hitap ediyorsun. O zaman niye Webo’dan 'bu siyah adam' diye bahsediyorsun?" sözleriyle tepki gösterdi. Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk da 4. hakeme, "Sen ırkçı mısın" sözüyle tepki gösterdi.

Coltescu: Beni tanıyan herkes ırkçı olmadığımı bilir

Rumen basınından Pro Sport, Başakşehir - PSG maçının 4. hakemi Sebastian Coltescu'nun konu hakkında yaptığı açıklamayı paylaştı. Coltescu, "Ben sadece iyi olmaya çalışıyorum. Bugünlerde hiçbir siteden haber okumayacağım. Beni tanıyan herkes ırkçı olmadığımı bilir" dedi.

YORUMLAR 64
  • musate 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok malca bir gaf. İngilizce bilen bir hakem kendi dilindeki negru ile İngilizce negro nun nerdeyse aynı kelime olduğunu bilir. Şu siyah olan diye ayırmak konu insansa çok ahmakça bir ifade. Adam sanki sebze halinden patlıcan istiyor. " - Sebzeler karışmasın şu siyah olandan iki kilo ayırıp dışarı göndersene !!! "
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence asil siyah adama beyaz deseler irkçilik olur.Kötü insanlar sadece kötü düsünür.Bundan sonra renkleri karistirmayin haa.
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam belki kizginlik halinde agzindan kaçirdigina bin pisman olmustur.43 yasindaki adam simdiye kadar nasil gizlemis duygilarini.Lizginlik halinde söylemis olabilir.Nasilki sarhos bir insanin yaptiklariyla karsilastirilabilir.Durum buraya gelmemeliydi.Bu demek degildirki irkciliga karsi degilim.
    Cevapla
  • Destere 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık nazıler dogu avrupayı ısgal ettılermı ettıler bu kıme karsı o zaman fasızmı yerdıler sımdı yaptırım pesındeler ısmı bu bır adama hey gunduz fenerı demedıgı kalmıs!
    Cevapla
  • Adalı 54 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yaşıyorum , iş yerinde çok Afrikalı var. Türkiyede büyüdüm ırkçılık kast etmeyerek bazen ağzımdan af türkçesi zenci , siyahi gibi kalabalık içinde veya tarif etmek için kullanıyorum adamlar çok abartıyor. Kastım küçümsemek değil adam siyah nasıl tarif edeceğim beyaz diyemi. İnsan desem hepimiz insanız. Banada türk diyor bazı almanlar ben gurur duyuyorum tüeklüğümle. Adamlar siyah deyince aşağılık duygusu mu ar ne morali bozulabiliyor. Her kes karşısındakini kendisi gibi biliyor sanırım.
    Cevapla
  • Hadi ordan 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki çok bilmiş amca... Beyaz insanları tarif ederken onlara "şu beyaz adam" diyor musun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle