PSG-Başakşehir maçı ırkçılığın ardından ertelendi

İstanbul Başakşehir Kulübü, Paris Saint-Germain karşılaşmasında sahaya çıkmama kararı aldı. Başakşehir kafilesi otele döndü.

PSG-Başakşehir maçı ırkçılığın ardından ertelendi
PSG-Başakşehir maçı ırkçılığın ardından ertelendi
GİRİŞ 09.12.2020 01:06 GÜNCELLEME 09.12.2020 19:06
Bu Habere 208 Yorum Yapılmış

Temsilcimiz Başakşehir, deplasmanda PSG ile karşı karşıya geldiği mücadelede yaşanan ırkçılık skandalın ardından sahaya çıkmama kararı aldı. Karşılaşma çarşamba günü saat 20:55'te kaldığı dakikadan, yeni bir hakem ekibiyle devam edecek.

 

 

UEFA konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "PSG - Başakşehir maçı yarın yeni bir hakem ekibiyle kaldığı yerden devam edecek. Detaylı bir inceleme başlatılmıştır. Irkçılığın ve ayrımcılığın futbolda hiçbir şekilde yeri yoktur"

BAŞAKŞEHİR'İN AÇIKLAMASI

 

 

"Paris Saint Germain maçında 4. hakem Sebastian Coltescu'nun yardımcı antrenörümüz Pierre Webo'ya yapmış olduğu ırkçılık nedeniyle futbolcularımız sahaya çıkmama kararı almıştır."

DÜN GECENİN ÖZETİ

Şampiyonlar Ligi son hafta maçında PSG'ye konuk olan temsilcimiz Başakşehir, maçtaki ırkçılık skandalı sonrası sahadan çekildi.

Maçın hakemi Hategan, 14. dakikada Başakşehir kulübesindeki antrenör Pierre Webo'yu kırmızı kartla dışarıya gönderdi.

Pierre Webo, 4. hakemin kendisine ırkçı bir ifade kullandığını belirterek uzun süre tepki gösterdi. Ardından yedek kulübesinde bulunan Okan Buruk ve Demba Ba da orta hakeme 4. hakemin kullandığı ifadeyi ileterek, kendisini sahadan çıkarmasını istedi.

Bu dakikadan sonra uzun süre tartışma yaşanırken, maçın orta hakemi ve 4. hakem, herhangi bir aksiyon almamayı tercih etti. Bu yaşananların ardından Başakşehir oyuna devam etmeyeceğini belirterek, soyunma odasına gitti.

ANBEAN YAŞANANLAR

* Demba Ba'nın 4. hakeme sözleri: "Kimseye "Bu beyaz adam" demezsin. "Bu adam" dersin. Niye "Bu adam" diyecekken, "Bu siyah adam" diyorsun." sözleri duyuldu.

* Teknik direktör Okan Buruk da 4. hakeme, "Sen ırkçı mısın" sözüyle tepki gösterdi.

* PSG'nin yıldız futbolcuları Kylian Mbappe ve Neymar da Başakşehir'in sahadan çekilme kararını destekliyor.

* Kylian Mbappé, hakemin ırkçı hareketini protesto etmek için takım arkadaşlarının sahaya çıkmamalarını istiyor.

* TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı: "Türk halkı olarak ırkçılık konusunda çok duyarlıyız. Bizim ülkemizde dil, din, ırk ayrımı yapılamaz. Ülke olarak çok hassasız bu konuda. Dolayısıyla hakemler gerekli cezayı alacak. Takipçisi olacağız."

* PSG'nin stoperi Kimpembe: "Bu adam ciddi miydi? Buraya kadar, içeri giriyoruz!"

* 4. hakemin UEFA'ya yaptığı ilk savunma: "Ben negro değil, negru dedim. Rumence'de negru, siyah adam demek. Kendisine hakarette bulunmadım."

* Göksel Gümüşdağ: "4. hakem, orta hakeme bu zenciyi atacaksın diyor! Daha sonra biz de bunu duyuyoruz ve maça devam etmeme kararı aldık. UEFA, ırkçı hakemi görevden aldı. Ya yeni bir hakem gelecek ya da 4. hakemsiz devam edeceğiz"

* UEFA: "Başka bir 4. hakemle maça devam edilmesi konusunda iki kulüple de anlaşmaya varılmıştır. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yapılacaktır"

* Demba Ba: "Maça çıkmak istemiyorum"

* TFF: Irkçılık asla kabul edilmez, şiddetle kınıyoruz. Konunun takipçisiyiz. Temsilcimiz Başakşehir'in yanındayız.

* Kylian Mbappe, Webo'ya ırkçı saldırıda bulunan 4. hakem için "Biz bu adamla oynayamayız."

*Başakşehir'de birçok oyuncunun maça çıkmak istememesinin ardından karşılaşma ertelendi. Mücadele 20:55'te kaldığı dakikadan devam edecek. Maçın yeni hakemi Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Danny Makkelie oldu.

YORUMLAR 208
  • AlperTs 3 yıl önce Şikayet Et
    Emre belezoglu yapınca neden kimse ses çıkartmadı
    Cevapla
  • fb li 3 yıl önce Şikayet Et
    çünkü emre fb mavf etdiği için kimseyi uyandırmıyolar emre azıyor fb kaybediyor gs kazanıyor ts li kardeşim emre bir gs li bence
    Cevapla
  • halıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    peki volkana sahada bıçak atılınca sesiniz çıktı mı ba pardon çıktı o ses ve dedi ki ts.li bir yönetici: ne malum volkanın sahaya bıçakla çıkmadığı... siz bu kadarsınız işte
    Cevapla
  • ns bey 3 yıl önce Şikayet Et
    zokora saha içinde adam öldürmeye teşebbüs edince de kimsenin sesi çıkmadı.bir hesap varsa adam kesti geçti gitti.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ırkçılık tamamen yanlış ama normal hayatta insanlar birbirini aşağılıyor kimse ses çıkarmıyor . Onca insanlar müslümanlar savaşta vs Zulümle öldürülüyor kimsenin sesi çıkmıyor nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlamıyorum.bir maçta çıkan bu olayın insanlar için yapılan kötülüklerde tepkiyle karşılansa müdahale edilse.
    Cevapla
  • Erk Cnk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakem argo zenci demek olan “negro” kelimesini kullandı. Ünlü bisküvi firmamızın da artık bundan ders çıkaracağını düşünüyorum
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    *** Negro çok ünlü bir ürün firma batar mazallah.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık batının bu alçak tavrı yüzünden batması da müstehaktır.
    Cevapla
  • Realist 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz insanlığımızı, spor faaliyetlerimizi , sosyal hayatımızı Ortadoğu ülkeleriyle kurduğumuz ve kuracağımız yeni oluşumlarla güçlendirip devam etmeliyiz . İnsanlığını ve Özünü kaybetmiş batı toplulukları ndan uzak durmamız gereken günleri yaşıyoruz.
    Cevapla
  • Hayalperest 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne Ortadogusu yahu? Bizim kimseyle olusum icine girmek gibi bir gayemiz, hevesimiz yok! Kim istiyorsa bizi ornek alsin. Sen git oraya alis onlara madem. Ne Bati ne Ortadogu kulturu! Kendi kulturunu, orfunu, adetini yasat yeter!
    Cevapla
  • Fethi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi Ortadoğu. Muktedir iktidarı olan hangi Ortadoğu ile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle