Beşiktaş tarih yazdı! İlk kez...

Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçında evinde Porto ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş grubundan lider çıkmayı garantiledi.

GİRİŞ 21.11.2017 21:48 GÜNCELLEME 22.11.2017 08:45
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Vodafone Park'ra oynanan maçta Porto'nun golünü 29. dakikada Felipe atarken Beşiktaş'ın sayısını 41. dakikada Talisca kaydetti.

Bu sonuçla Beşiktaş 5 maç sonunda puanını 11'e çıkardı ve grubu lider bitirmeyi garantiledi. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi grubundan lider çıkan ilk Türk takımı oldu. Porto ise puanını 7'ye çıkardı.

Beşikaş Fenerbahçe'ye ait grupta 11 puan toplama rekoruna da ortak oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş son maçında deplasmanda 6 Aralık'ta RB Leipzig ile karşı karşıya gelecek. Aynı tarihte Porto ise gruptaki son maçında sahasında Monaco'yu konuk edecek.

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (İspanya)
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic (Dk. 46 Medel), Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma (Dk. 90+2 Negredo), Talisca (Dk. 87 Oğuzhan Özyakup), Babel, Cenk Tosun
Porto: Jose Sa, Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Telles, Danilo, Herrera (Dk. 90 Reyes), Ricardo (Dk. 80 Corona), Oliveira, Brahimi, Aboubakar
Goller: Dk. 29 Felipe (Porto), Dk. 41Talisca (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 9 Oliveira, Dk. 22 Maxi Pereira (Porto), Dk. 43 Talisca, Dk. 65 Gökhan Gönül (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

19. dakikada Babel'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Jose Sa'dan dönen topu savunma kornere attı.
29. dakikada Porto öne geçti. Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Ricardo'nun ceza sahasına ortasında, Felipe topa gelişine vurdu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.
33. dakikada Adriano'nun uzun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Quaresma, dar açısına rağmen topa sert vurdu ancak kaleci Jose Sa gole izin vermedi.
39. dakikada Ricardo'nun sağdan yaptığı ortada, Aboubakar'ın vuruşunda, top auta gitti.
41. dakikada Beşiktaş'ın beraberlik golü geldi. Babel'in pası sonrası sol tarafta topla buluşan Cenk Tosun rakibinden şık bir şekilde sıyrılarak ceza sahasına girdi. Cenk'in pasında Talisca, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

52. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Gökhan Gönül ön direkte meşin yuvarlağa kafayı vurdu, kaleci Jose Sa topun kaleye gitmesine izin vermedi. 
58. dakikada sol tarafta topla buluşan Babel ceza sahası dışından sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkten döndü.
61. dakikada soldan ceza sahasına şık bir çalımla giren Quaresma'nın şutunda, kaleci Jose Sa son anda topu kornere çeldi. 
62. dakikada Medel'in uzaklaştırmaya çalıştığı top bir anda ceza sahası içinde Ricardo'nun önünde kaldı. Portolu futbolcunun müsait pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.
85. dakikada Telles'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, Marcano ceza sahası içinde topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı. 
Beşiktaş, Porto ile 1-1 berabere kalarak, puanını 11'e yükseltti ve bitime 1 hafta kala gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı başardı.

YORUMLAR 99
  • E.A 6 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş'a helal olsun Şampiyonlar Ligi mi? UEFA mı? bana göre bu yıl UEFA kupasında yolumuza devam etseydik daha iyi olacaktı. Çünkü bu kadro UEFA kupasını kaldıracak güçtedir. İnşallah seneye UEFA Kupasını alırız diyenler içinde seneye acaba elimizde yine bu kadar güçlü bir kadro olacak mı? diyorum.
    Cevapla
  • Beşiktaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ligi kupasını alacağına garantin varmı? tabiki şampiyonlar liginde çeyrek finali isteriz , büyük düşünki büyük olsun. Avrupa liginin bi getirisi yok , grubtan çıktık 6 milyon euro daha alıyoz
    Cevapla
  • yasir 6 yıl önce Şikayet Et
    şampiyon Ankaragücü tebrikler kara kartal
    Cevapla
  • adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Şenol Güneş bunu daha önce de yapmıştı,dünya kupasında..Bu başarı hocanın farkı,onun kurduğu ekibin farkı..İnşaallah devam eder..
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende bir GS'li olarak kara Kartalimizi yürekten kutlarim. Ayrica fanatikligi bir kenara birakarak kutlamasini bilen taraftarlarida tebrik ederim.
    Cevapla
  • cecen313 6 yıl önce Şikayet Et
    Ilk kez tarih yazdigi icin tebrikler bjk ve ucuncu buyuk oldugun ispati bugun hayirli olsun
    Cevapla
  • Karakartal 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok komiksin işte sizin çapınız bu kadar üçüncüymüş Allah'ım bu akıl fukaralarına akıl ihsan eyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle