Sözleşmesi sona eriyordu! Yusuf Yazıcı'ya dev talip

Fransa'nın Lille takımında forma giyen ve sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Yusuf Yazıcı'nın adı Hollanda devi Ajax ile anılıyor.

Sözleşmesi sona eriyordu! Yusuf Yazıcı'ya dev talip
Sözleşmesi sona eriyordu! Yusuf Yazıcı'ya dev talip
GİRİŞ 06.05.2024 14:00 GÜNCELLEME 06.05.2024 14:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hollanda Eredivisie'de kötü bir sezon geçiren ve ligde bitime iki hafta kalan 5. sırada bulunan Ajax, gelecek sezon için hem yeni bir teknik direktör hem de sol ayaklı bir sağ kanat oyuncusu arıyor.

Yeni hocasını önümüzdeki hafta açıklaması beklenen Hollanda takımının gündeminde, bir dönem Alanyaspor ve Karagümrük'ü de çalıştıran Nice Teknik Direktörü Francesco Farioli ve son olarak Chelsea'yi çalıştıran ve bir yıldan fazla bir süredir boşta olan Graham Potter var.

Geçmişte Antony ve Hakim Ziyech gibi sol ayaklı sağ kanat oyuncularından büyük verim alan Ajax, bu mevkiye de yeni bir isim arıyor.

Hollanda basınından Voetbalzone, Ajax'ın yeni sağ kanatı için 10 aday belirlerken Yusuf Yazıcı'ya da listede yer verdi.

Haberde, Yusuf'un Lille ile sezon sonunda sözleşmesinin biteceği hatırlatılarak "Önümüzdeki yaz bedava transfer edilebilecek çok az kaliteli sağ kanat oyuncusu olacak ve Yusuf Yazıcı bu konuda bir lütuf olabilir." ifadeleri kullanıldı.

27 yaşındaki futbolcunun teknik özellikleriyle ilgili olarak ise "Lille'in 10 numarası son derece teknik, dar alanda güçlü ve çok yönlülüğü nedeniyle sağ kanat pozisyonunu da doldurabiliyor." yorumu yapıldı.

Yusuf Yazıcı bu sezon Fransız takımıyla çıktığı 41 maçta 12 gol atarken 3 kez de asist yaptı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • hugocan 1 hafta önce Şikayet Et
    Yusufff gel galataya parlarsın
    Cevapla
  • Gurbetci 1 hafta önce Şikayet Et
    Boştaysa Erden Timur kaçırmaz. Şimdiden Cimboma hayırlı uğurlu olsun tepe tepe kullansın.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    akıllı olsa gider Hollanda ligi Yusuf'a en uygun lig fiziğe dayalı liglerde oynayamaz yedek kulübesine mahkum olur gider
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ajax yusuf yazıcıyı alacak ha güldürmeyin adamı. Yurt dışana gidip üstüne bir şeyler koymayan bi bu var bir de cengiz
    Cevapla