Muhteşem gollerle EURO 2024'ü galibiyetle açtık!

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti.

GİRİŞ 18.06.2024 20:54 GÜNCELLEME 18.06.2024 22:04
Bu Habere 279 Yorum Yapılmış

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk hafta maçında A Milli Takımımız, Gürcistan'la karşılaştı. Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşmayı ay-yıldızlı ekip 3-1 kazandı.

Mert açtı, Kerem kapattı!

A Milli Takımımıza galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Mert Müldür, 66. dakikada Arda Güler ve 90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Maçın 27. dakikasında Kenan Yıldız'ın attığı gol ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı. Gürcistan'ın tek golünü 31. dakikada Mikautazde kaydetti. 



Bir sonraki maç Portekiz'le

Bu sonucun ardından EURO 2024'e galibiyetle başlayan Millilerimiz üç puanlar grupta liderliğe yükseldi. Gürcistan ise sıfır puanla son sırada kaldı.

Grubun ikinci hafta maçında 22 Haziran Cumartesi günü Gürcistan - Çekya ve Türkiye - Portekiz karşılaşmaları oynanacak

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'na ilk kez galibiyetle başladı

Türkiye, 6. kez katıldığı Avrupa şampiyonalarına ilk kez puan ve galibiyetle başladı.

Daha önce katıldığı 5 Avrupa Şampiyonası'nda da ilk maçlarından mağlubiyetle ayrılan ay-yıldızlı ekip, ilk kez puan ve galibiyetle açılış yaptı.

Türkiye, açılış maçlarında EURO 96'da Hırvatistan'a 1-0, EURO 2000'de İtalya'ya 2-1, EURO 2008'de Portekiz'e 2-0, EURO 2016'da Hırvatistan'a 1-0 ve EURO 2020'de İtalya'ya 3-0 mağlup olmuştu.

Arda Güler'den rekor

Gürcistan karşısında milli takımı öne geçiren golü atan Arda Güler, 19 yaş 114 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu rekorunu kırdı.

Daha önce bu rekor 19 yaş 128 günle Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo'ya aitti.

Arda Güler, A Milli Takım ile çıktığı 9. maçta 2. kez fileleri havalandırdı. Arda, ilk golünü Samsun'da oynanan maçta Galler'e atmıştı.

Arda, aynı zamanda Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası'nda gol atan en genç oyuncusu ünvanını da elde etti. Arda, karşılaşmanın 79. dakikasında yerini Yusuf Yazıcı'ya bıraktı.

Bu arada Arda Güler, aynı zamanda maçın oyuncusu seçildi.

Milli Takımın ilk golü Mert Müldür'den

A Milli Futbol Takımı'nın, EURO 2024'teki ilk golü Mert Müldür'den geldi.

Mücadelenin 25. dakikasında Gürcistan savunmasından seken topa ceza sahası ön çizgisi üzerinde vuran Mert, çok şık bir gol kaydetti.

Mert Müldür, A Milli Takım'da çıktığı 25. maçta 2. kez gol sevinci yaşadı. Mert, ilk golünü ise Cebelitarık karşısında atmıştı.

Ferdi Kadıoğlu 90 dakika sahada kaldı

A Milli Futbol Takımı'nın sol beki Ferdi Kadıoğlu, ilk 11'de başladığı Gürcistan maçında 90 dakika sahada kaldı.

Milli takımın, İtalya ve Polonya ile oynadığı karşılaşmalarda sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ferdi, Gürcistan karşısında karşılaşmayı tamamladı.

Salih Özcan, Dortmund'da oyunda

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan, kulüp takımının stadında oyunun son bölümünde şans buldu.

Yedekler arasında yer alan Salih, 90+1. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun yerine oyuna dahil oldu.

Almanya'da milli takıma büyük destek

A Milli Futbol Takımı'na, EURO 2024'teki ilk maçında Türk taraftarlar büyük destek verdi. 62 bin kişilik BVB Dortmund Stadyumu'nda yaklaşık 50 bin Türk taraftar yer aldı.

Taraftarlar, 90 dakika boyunca milli futbolcuları yaptıkları tezahüratlarla destekledi.



Türkiye: 3 - Gürcistan: 1

Stat: BVB Dortmund

Hakemler: Facundo Tello, Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky (Arjantin)

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür (Dk. 85 Zeki Çelik), Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan (Dk. 79 Merih Demiral), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 90+1 Salih Özcan), Arda Güler (Dk. 79 Yusuf Yazıcı), Orkun Kökçü, Kenan Yıldız (Dk. 85 Kerem Aktürkoğlu), Barış Alper Yılmaz

Gürcistan: Mamardashvili, Kakabadze, Kverkvelia (Dk. 85 Zivzivadze), Kashia, Dvali, Tsitaishvili (Dk. 74 Lochoshvili), Mekvabishvili (Dk. 89 Altunashvili), Kochorashvili, Chakvetadze (Dk. 74 Davitashvili), Kvaratskhelia, Mikautadze

Goller: Dk. 25 Mert Müldür, Dk. 65 Arda Güler, Dk. 90+7 Kerem Aktürkoğlu (Türkiye), Dk. 32 Mikautadze (Gürcistan)

Sarı kartlar: Dk. 35 Abdülkerim Bardakcı, Dk. 89 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye), Dk. 56 Kverkvelia (Gürcistan)

EURO 2024 Puan Durumu ve FikstürEURO 2024 Puan Durumu ve Fikstür

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 279
  • Ayfer 6 gün önce Şikayet Et
    Arda bu maçta çok sakin oynadı.Ama fırsatı bulunca da hiç affetmedi.Sol ayağını oynuyor olması çok büyük avantaj.Senin neler yapabileceğini biliyoruz Arda .Portekiz maçında umarım iyi sonuç alırsınız.Çekya bugün iyi savunma yaptı ama sadece savunma yetmiyor işte.Topu sürekli orta sahada çevirmeyin.Biraz kontrollü bir şekilde hücuma geçin.Bir bayan futbolsever olarak tebrik ediyorum sizi.
    Cevapla
  • RUHİ 1 hafta önce Şikayet Et
    Usta ayaklara dua edin ve beceriksiz Gürcistan ayakları içinde. Başka takım olsa işimiz zordu Portekiz ve çekler acımaz. Savunma bitik
    Cevapla
  • Kararsız 1 hafta önce Şikayet Et
    Gürcistan az sayıda atak yaptı 3 topu direkten döndü defans aciz kaldı Portekiz bu defansın içinden geçer önlem alınmazsa havamızı sondururler
    Cevapla
  • Oflu 1 hafta önce Şikayet Et
    Şansa yendi Türkiye Gürcistan daha iyiydi futbolun adaleti yok işte oynayan değil oynamayan kazandı Türkiye bu futbolla gruptan zor cikar
    Cevapla
  • Hurşit 1 hafta önce Şikayet Et
    Köy takımı dediğin avrupa şampiyonu olmuş yunanı eliyerek buraya geldi futbolcuları italya ispanya fransa ingilterede oynuyor. Bu milli takım orta saha ve defansda bir iki adam ve ufak taktik değişikliklerle turnuvaya damga vurur. Hoca ys güvemiyorum. Her maçın hikayesi ayrıdır. Portekizide gördük çekya karşısında ronaldo sayesinde bir kişi ekdik oynadı. Öldü öldü dirildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle