Penaltı kurtaran Melo'yu dünya alkışladı

Melo'nun, Elazığ'da kurtardığı penaltı dünya basınında büyük yankı buldu. Brezilya'dan İngiltere'ye; İspanya'dan, İtalya'ya kadar çok sayıda gazete ve internet sitesi, Galatasaraylı yıldızın sıra dışı başarısını okuyucularına duyurdu

Penaltı kurtaran Melo'yu dünya alkışladı
Penaltı kurtaran Melo'yu dünya alkışladı
GİRİŞ 26.11.2012 07:30 GÜNCELLEME 26.11.2012 11:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Elazığspor-Galatasaray maçının 88. dakikasında kurtardığı penaltıyla sarı-kırmızılı takıma galibiyet hediye eden Felipe Melo'nun başarısı tüm dünyada büyük ses getirdi. Brezilyalı yıldızın yaptığı fantastik kurtarışa geniş yer ayıran gazeteler ve penaltının videosunu yayınlayan internet siteleri, sambacıyı, "kahraman" olarak gösterdi.

İşte dünya basınından seçmeler:

Daily Mail: Görevin ötesinde. Brezilyalı orta saha Melo, penaltı kurtarıp Galatasaray'ın zaferini sağladı. Melo eldivenleri eline geçirdiğinde, "Ne yaptığını biliyor musun dostum" diye sorulabilirdi. Ama o penaltıyı kurtardı. Metro: Melo penaltıyı kurtardı ve köpek gibi sevindi. Melo son dakika penaltısını kurtararak Galatasaray'ın kahramanı oldu.

AD.NL: Felipe Melo, Galatasaray'ın 1-0'lık galibiyetine kurtardığı penaltıyla ortak oldu. Melo'nun kahramanlığı sayesinde Galatasaray lider kaldı.

Blic: Hafta sonu kahramanı. Melo eldivenleri giydi, penaltıyı kurtardı ve Galatasaray'a galibiyeti getirdi.

Ihned: Felipe Melo, Galatasaray'a fantastik bir şekilde galibiyeti getirdi. Gol atmadı veya asist yapmadı ama maçın son dakikasında penaltı kurtardı.

Marca: Melo kaleciliği deneyerek Galatasaray'a galibiyeti getirdi. Son dakikada kaleciliğe başarılı bir geçiş yaparak penaltı kurtardı.

AS: Galatasaray, Elazığ karşısında 1-0 öndeyken son dakikasında Muslera kırmızı kart gördü. Rakip penaltı kazandı ancak Melo, Göksu'yu durdurdu.

Tportal: Melo attığı gol veya asistle değil, kurtardığı penaltıyla Galatasaray'ın kazanmasını sağladı.

GloboEsporte: Melo, takımının 1-0 kazandığı maçta bir penaltı kurtardı. Evet, doğru! 10 numara (ya da 1 numara) Göksu'nun şutunu sağ köşeden çıkardı.

O Reporter: Dünya Kupası'nın kötü ismi Felipe Melo, Elazığspor maçında kurtardığı penaltıyla kahraman oldu.

O Diario: Melo, Brezilya'da çok popüler olmayabilir, ama o Galatasaray'ın idolü. Son dakikada kurtardığı penaltıyla takımının liderliğini garantiledi.

Esportiva: Melo bu kez ayaklarını değil ellerini kullandı.

Sportal: Melo, Galatasaray için penaltı kurtardı. Sorumluluk alarak kaleye geçti ve topu çelmeyi başardı.

Nemzeti Sport: Melo penaltıda kaleye geçti. Göksu'nun şutunu sağ alt köşeden çıkardı ve G.Saray'ın zirvedeki yerine taşıdı.

Diario de Noticias: Melo eldivenlerini giydi ve takımının liderliğini korumasını sağladı.

Record: Melo kurardığı penaltıyla kahraman oldu.

Abola: Galatasaray-Elazığspor maçı Melo'nun kurtardığı penaltıyla sonsuza kadar hatırlanacak.

Profutbal: Melo kurtardığı penaltıyla kaleye de yabancı olmadığını gösterdi.

Virgilio: Juventus ve Fiorentina'nın eski oyuncusu Felipe Melo penaltıyı kurtardı ve Galatasaray'ın baş oyuncusu olduğunu gösterdi.

Repubblica: Bonservisi Juventus'ta olan Felipe Melo, kırmızı kartla atılan eski Lazio kalecisi Muslera'nın yerine son dakikada kaleye geçti ve kurtardığı penaltı ile Galatasaray'a 3 puan kazandırdı.

International: Sadece Pancu Türkiye'ye özgü değil. Melo, Galatasaray'da son dakika penaltısını kurtardı.

Sportowefakty: Melo, Avrupa futbolunun ağzında. Elazığspor maçında son dakikada Göksu'ya gol şansı tanımadı.

 

YORUMLAR 2
  • yalnızkurt42 11 yıl önce Şikayet Et
    dünya alkışlıyor. bizimkiler eleştiriyor. siz bırakın o kalede penaltı kurtarmayı, ayaklarınızın üzerinde duramazsınız. bu penaltıyı iptal edecek hakemde yürek olması gerek. bugüne kadar hangi penaltı iptal edilmişte bu da edilsin. her penaltıda mutlak hata olur. ya kaleci çizgiden dışarı çıkar, ya futbolcu atıştan önce içeri girer...
    Cevapla
  • Uğur kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    alkışlayanlar futboldan anlamıyor. 1 metre öne çıkmış hakem tekrarlatsa belkide gole çevirecekti maç tekrarlanması lazım tabii pfdk lunda yürek varsa
    Cevapla