Galatasaray'a 4.6 milyar TL'lik dev gelir!

Galatasaray, saha içindeki başarısını saha dışına da taşıyarak kasayı doldurdu. 1 Haziran 2022-28 Şubat 2023 arasında 1 milyar TL'ye yaklaşan kulüp hasılatı, bir yılda 4.6 milyar TL'ye yükseldi.

Galatasaray'a 4.6 milyar TL'lik dev gelir!
Galatasaray'a 4.6 milyar TL'lik dev gelir!
GİRİŞ 11.04.2024 10:49 GÜNCELLEME 11.04.2024 10:49
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Galatasaray, saha içindeki başarısını saha dışına da taşıyarak kasayı doldurdu. Süper Kupa'yı almaya hazırlanan, ligde de Fenerbahçe'nin 2 puan önünde şampiyonluk mücadelesi veren sarı-kırmızılılar, son faaliyet raporlarında 608 milyon TL kâr ettiğini açıkladı.

Dursun Özbek döneminde Galatasaray, yeşil sahada başarıdan başarıya koşarken, mali anlamda da gelirlerini katladı… Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle Süper Kupa'yı müzesine götürmeye hak kazanmayı bekleyen Sarı-Kırmızılılar, Cumhuriyet'in yüzüncü yılındaki şampiyonluğunu taçlandırdı.

Süper Lig'de bitime 7 hafta kala 2 puan farkla ezeli rakibinin önünde liderliğini koruyan Aslan, saha içindeki başarısını saha dışına taşımayı başardı. Kulübe ait faaliyet raporlarında 1 Haziran 2023-29 Şubat 2024 tarihleri arasında 608 milyon TL kâr edildiği KAP'a açıklandı.

TARAFTARDAN KASAYA 1.2 MİLYARLIK GELİR

1 Haziran 2022-28 Şubat 2023 arasında 1 milyar TL'ye yaklaşan kulüp hasılatı, bir yılda 4.6 milyar TL'ye yükseldi. Özellikle locakombine gelirlerinde rekor artış gözlendi, maçlarda kapalı gişe olan RAMS Park'tan Galatasaray'ın kasasına 1.2 milyar TL girdi.

Özbek başkanlığındaki yönetim, sponsorlukisim hakkı-reklam anlaşmalarında 900 milyon TL seviyesine yaklaştı. Şampiyonlar Ligi sayesinde Avrupa kupalarından 861 milyon TL kazanan sarı-kırmızılı kulüp, Sacha Boey'in satışından gelen 30 milyon Euro'yu da kâr hanesine ekledi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 25
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne başarısı var acaba yarin bir maç kaybetse fenerin altında kalsa siz orada başarılı dersiniz sizde yalakalık olduktan sonra.
    Cevapla
  • Musti 2 hafta önce Şikayet Et
    Merak ettim ne başarı kazanmış
    Cevapla
  • Fetögasarasyon 3 hafta önce Şikayet Et
    Tüm kupaları fetösarasyona verin gitsin … diğerleri bu tiyatroda fiğuran
    Cevapla
  • Fener 3 hafta önce Şikayet Et
    Kupadan çekilmek nedir ortada bi kupa varsa sonuna kadar gidecektik. Zaten o maçı alırdık psikolojik üstünlük bize geçerdi.yanlis yaptın başkan çok yanlış
    Cevapla
  • Çingenbahçe. 3 hafta önce Şikayet Et
    Galatasarayın çok iyi bir başkanı ve çok iyi bir yönetimi var. Fb gibi çirkef ve rezil bir takım değil. Fb utanmazca işler yapıyor. Tam çingenler. Dikkat edin çingene demiyorum, Çingene başka bir şey. Çingen başka bir şey. Ankaranın çinçin semtinin argo sözlüğünde bulmuştum bu lafı. Yani çingenelerle sadece ses benzerliği var, o da çingenelerden değil, çinçin semtinden geliyormuş.
    Cevapla
  • Himmet Ağa 3 hafta önce Şikayet Et
    Aslanım seni okur üflerim ben sen devam et. Çok güzel ağzını yediğim. Asil GS duruşundan dolayı cennetliksin sen ve siz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle