Okan Buruk'tan Eryaman'ın zeminine övgü

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Zemin beklediğimizden çok çok iyiydi. 10 günlük bakımla birlikte oyuncular zorluk yaşamadı." dedi.

Okan Buruk'tan Eryaman'ın zeminine övgü
Okan Buruk'tan Eryaman'ın zeminine övgü
GİRİŞ 18.02.2024 21:44 GÜNCELLEME 19.02.2024 00:02
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0 mağlup etti. 

Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızlıların teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. 

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde: 

"Zemin beklediğimizden çok çok iyiydi"

"Maçı çok istedik. Çok kritik bir maçtı. Liderliği geri almak için iyi bir başlangıca ihtiyacımız vardı. Rakibimiz, uzun süredir seyircili maç oynamıyordu. Bizim maça golle başlamamız oyunu bize yöneltti. Çok erken ikinci golü bulduk. Biz yükseldik, rakip ise psikolojik olarak aşağı gitti. Oyun anlayışımızı devam ettirdik. Baskılar, topa sahip olma, oyun kurma, pozisyonlar... Çok iyi bir ilk yarıydı. İkinci yarıda da pozisyonlar vardı. Rakibin de pozisyonları vardı. Ankaragücü iyi bir takım. Maça iki golle başlayınca rakibin oyununu kırmış olduk. Üstün tarafdık. En değerlisi 3 puan ve sakatlıksız ayrılıyoruz buradan. Zemin beklediğimizden çok çok iyiydi. 10 günlük bakımla birlikte oyuncular zorluk yaşamadı. 10 gün önceyle arada çok büyük fark var. Bu işi yapan insanlara teşekkür etmek gerekiyor. Herkesin kafasında soru işaretiydi. Bir soru işareti de Galatasaray 3 gün sonra çıkıyor ve yorgundu. Biz enerji olarak çok yüksektik. Taktiksel ve oyun olarak çok iyi işler yaptık. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu."

"Otomatikleşmiş önde iki oyuncumuz var"

"Oyun anlayışımız değişmiyor. Oyuncular değişebilir ama oyun anlayışı değişmiyor. Attığımız ikinci golün nedeni Davinson'un doğru yerde doğru baskıyı yapması ve önde oynaması. Stoperlerin topları alması çok önemliydi. Hamlesinin ödülünü gol atarak aldı Davinson. Orta sahada da Berkan'ın, Kerem Demirbay'ın, kanatların baskısı da çok iyiydi. Otomatikleşmiş önde iki oyuncumuz var, Mertens ve Icardi, onların otomatik olarak savunma pozisyonları önemli. Her şeyi onlar başlatıyor. Yine onlar başlattı."

"Köhn rahat oynadı"

"Köhn rahat oynadı. Onun yanında çevresinde oynayan Kerem Demirbay ve Kerem Aktürkoğlu ile uyumluydu. Bu da önemliydi. Genel olarak ilk maç olmasına rağmen çok özgüvenliydi. Antrenmanda görmüştük. İyi bir oyuncu ve iyi bir karakter. Çok çabuk takıma ısındı. Bu da çok önemli. Çok sosyal, çok çabuk arkadaşlarıyla iletişim kurdu."

"Hedef ligde şampiyonluk, Avrupa'da final"

"Şampiyonluğa olan inancımızı net bir şekilde gösteriyoruz. Avrupa'daki başarıyı da çok istiyoruz. 2000 ruhuna benzetmek istiyorum takımı. İlk yarıda oyun olarak bunu ortaya koyduk. O dönemki başarılara ulaşmak için daha fazlasını yapmamız lazım. Hedefimiz ligde şampiyonluk, Avrupa'da da tekrar final oynayabilmek. Bu hedefleri gerçekleştirmek bizim için önemli hayaller"

“Her maçı şampiyonluk maçı olarak görüyorum”

"Bu maçı şampiyonluk maçlarından biri olarak görüyorum. Ankaragücü taraftarının önünde oynamak çok zordur. Şampiyonluğa oynayan iki takım da kazanarak gittiği için kimsenin puan kaybına tahammülü yok. Her maçı şampiyonluk maçı olarak görüyorum. Biz kazanarak gitmek istiyoruz. Bütün maçları kazanmamız lazım sezon sonuna kadar. Sondan bir hafta önce oynanacak derbide mi belli olacak yoksa daha önce mi, rakibin oynadığı maçlara da bağlı. Hedefimiz o maça şampiyon çıkmak. İki takım da bunu hayal ediyor"

"Ne zaman uygun görürlerse Süper Kupa'yı oynarız"

Okan Buruk, Fenerbahçe'yle oynayacakları Süper Kupa maçının tarihinin henüz belli olmamasıyla ilgili soruya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Nisan ayında fikstüre yerleştirecek yer yok. 20 takımlı bir lig oynuyoruz. Biz de devamlı maç oynuyoruz üç günde bir. Bizim için bir şey değişmiyor. Nisan ayında da olsa, ne zaman uygun görürlerse oynamaya razı oluruz."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 22
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa'da iş çok zor Liverpool Leverkusen Roma Milan bunlar çok üst düzey takımlat
    Cevapla
  • doktor 2 ay önce Şikayet Et
    niye zorluk yaşasınlar emre belözoğlu ve kazımcanın kırmızı halı sermediği kaldı...
    Cevapla
  • cerrah paşalı 2 ay önce Şikayet Et
    adiler eğer puan kayıp etseydi ve futbolcular adam gibi mücadele etseydi ankaragüçlü böyle konuşurmuydun..allahsızlar fransızlar...
    Cevapla
  • katibb 2 ay önce Şikayet Et
    Sen önce bir yazmayı öğren de öyle yorum yap derim.. Saygısızlığın da cabası!
    Cevapla
  • Ercisli 2 ay önce Şikayet Et
    Ne ağladınnnn işin gücün ağlamak algı yaratmak çok iticisin GS den kaç intere oradan gel BJK ye sonra ben GS kıyım de. Gelde gülme:))))
    Cevapla
  • DAĞHAN 2 ay önce Şikayet Et
    Haramzadeler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle