Okan Buruk'tan Sparta Prag maçı yorumu! Yeni transfere dikkat çekti

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Galatasaray, Sparta Prag'ı konuk edecek. Sarı-kırmızılılarda Okan Buruk basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk'tan Sparta Prag maçı yorumu! Yeni transfere dikkat çekti
Okan Buruk'tan Sparta Prag maçı yorumu! Yeni transfere dikkat çekti
GİRİŞ 14.02.2024 16:30 GÜNCELLEME 14.02.2024 17:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Galatasaray, Sparta Prag'ı konuk edecek.

Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, Sparta Prag karşılaşması ile ilgili, "Avrupa'da yolumuza maç maç bakacağız. Sahamızda önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Kendi sahamızda kazanarak devam etmek istiyoruz. Taraftarımızla birlikte neler yapabileceğimizi gösterdik. Çekya şampiyonu ile oynayacağız. Uzun bir aradan çıktılar. Bu avantaj mı, dezavantaj mı bilemiyorum. Bu maç öncesi dinlenme şansımız da oldu. Yüzde 100 olarak hazırız. Kazanmak için her şeyi yapmak istiyoruz. Rövanşa avantajlı gitmeyi planlıyoruz. İyi bir takımla oynayacağımız için sabıra ihtiyacımız var. Oyuncularıma güveniyorum." dedi.

"Önümüzdeki 4 kupayı da kazanmak istiyoruz"

Okan Buruk, bu sezon kupalar kazanmak istediklerini belirterek, "Bizim yaptığımız bir takım oyunu. Ben başında olsam da çalışanlarımız ve yönetimimiz ile birlikte bir performans sergiliyoruz. Ana amacımız Galatasaray'ın başarısı. Son 1.5 senedir artarak ilerliyor. Bu birliktelik galibiyetler ve başarılar getiriyor. Bu sene önümüzde daha çok hedefimiz var. Süper Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa ve Avrupa Ligi var. Önümüzdeki 4 kupayı da kazanmak istiyoruz. Bu birlikteliğe başarı için ihtiyacımız var. Oyuncularımla birlikte sahadaki mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyorum. Birlikteliği yakalamak için etkili bir oyun ortaya çıkartmamız gerekiyor. Futbolun içinde farklı hikayeler var. Burada başarılı olmak ve Galatasaray armasını kupayla taçlandırmak istiyoruz. Burada kazanan her zaman Galatasaray oluyor." açıklamasında bulundu.

"Derrick'in transferini daha erken bitirebilseydik..."

Transfer dönemini değerlendiren Okan Buruk, "Transfer dönemi zor geçiyor. Bu dönemi güzel bir şekilde kapattık. Oyuncularımız bize katıldı. Serge bugün geldi. Kadromuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Derrick'in transferini daha erken bitirebilseydik daha farklı şeyler olabilirdi. Zorlu iki maçı kazandık. Takım olduğumuz sürece hiçbir oyuncunun eksikliğini yaşamak istemiyoruz. Kimin olup olmadığı değil, oyun çok önemli. Elimdeki oyunculara güvenip yarınki maça çıkacağım. Son iki maç bizim için bir ölçü oldu." ifadelerini kullandı.

"Tüm sorumluk TFF'de"

Süper Lig'deki Ankaragücü maçının oynanacağını Eryaman Stadı'nın zeminiyle ilgili soru hakkında da görüşünü belirten Okan Buruk, şöyle konuştu:

 "Bakım çalışmaları ne kadar oldu bilmiyoruz. Gidince göreceğiz. TFF'nin sorumluluğunda olan bir şey. Oynanmaya uygun gördüler. Stadı görünce TFF'nin doğru kararı verip vermediğini göreceğiz. Tüm sorumluk Türkiye Futbol Federasyonu'nunda. Hangi sahada ve zeminde olursa olsun ona göre oyuncularımız hazırlayacağız. Olumsuz bir şey olursa bu da TFF'nin hatalarından biri olacaktır."

Okan Buruk, Abdülkerim Bardakcı'nın oynayabilecek durumda olduğunu belirterek, "Abdülkerim iki gün takımla beraber antrenmanlara çıktı. Şu anda oynayabilecek durumda." dedi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • hilal71 2 ay önce Şikayet Et
    sabırla ve ısrarla oyundan kopmazsa cimbomun maçı alacağı kanaatindeyim.başarılar aslanlar.
    Cevapla
  • hilal71 2 ay önce Şikayet Et
    rakip hareketli,90 dakika koşan ve hızlı hücuma çıkan oyunculara sahip. cimbom ise daha çok set oyunu ile hücuma kalkıyor. bu nedenle orta sahayı kalabalık tutmak gerekir. 2 orta saha rakibe kolay hücum şansları verebilir.
    Cevapla
  • hilal71 2 ay önce Şikayet Et
    bu maç öncesi en büyük sıkıntı sağ ve sol bek. kaan iyi kötü sağda idare ediyor ama berkan solda olmuyor.berkan sol bek mevkisinin yerini bilmiyor,rakip hücumdayken ya orta sahaya ya da stoperlerin yanına yaklaşıyor.bandırma maçında bile sol kanat koridor oldu ama okan ligde de aynı kişi ile devam etti.yeni transferi ligde oynatabilirdi.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun. Nasıl Türk'üm dersin. Bu da bile ayrımcılık yapıyorsunuz. Gs liyim ama yabancı maçlarda Fb de Bjk de olurum.Ben TÜRK'ÜM
    Cevapla
  • Yarı otomatik gs 2 ay önce Şikayet Et
    Yeni hakem transferlerini avrupada oynatamıyorsun ona göre, hatırlatayım dedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle