Galatasaray'a İlkay Gündoğan transferinde dişli rakip!

Uzun süredir ismi Galatasaray ile anılan Manchester City'nin kaptanı İlkay Gündoğan için İspanya'dan transfer iddiası geldi.

GİRİŞ 13.11.2022 15:17 GÜNCELLEME 13.11.2022 16:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın Manchester City ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan İlkay Gündoğan'ı kadrosuna katmak istediği biliniyor. Sarı-Kırmızılılara bu transferde dengeleri değiştirecek bir rakip çıktı.

2016'dan bu yana Premier Lig takımlarından Manchester City'de forma giyen ve takımının vazgeçilmezlerinden olan İlkay Gündoğan'ın İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi sezon sonu bitecek.

32 yaşındaki yıldız futbolcunun durumunu yakından takip eden Galatasaray'a, bu transferde dişli rakipler çıkmaya devam ediyor. Daha önce Bayern Münih ve Juventus gibi takımların transfer gündemine gelen İlkay için şimdi de İspanyol basınından bir iddia ortaya atıldı. 

Barcelona peşine düştü

La Liga'da Teknik Direktör Xavi yönetiminde iyi bir performans ortaya koyan Barcelona'nın, yıldız oyuncuyu kadrosuna katmak istediği öne sürüldü.

Yaz transfer döneminde de Katalan ekibinin gündemine gelen İlkay için özellikle Xavi'nin, transfer için istekli olduğu iddia edildi. Barcelona'nın oyun felsefesine oldukça uygun olduğu düşünülen 32 yaşındaki oyuncu için ara transfer döneminde nabız yoklanacağı düşünülüyor.

Transfermarkt verilerinde güncel piyasa değeri 25 milyon Euro olarak gösterilen İlkay, bu sezon İngiliz ekibinde 20 maça çıktı ve 2 gol, 2 asistle oynadı. Türk asıllı Alman yıldız, Dünya Kupası'nda mücadele edecek Almanya'nın aday kadrosuna da davet edildi.

KAYNAK: HABER7
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman istediği ülkeye gitsin zaten gerçek türk evladı olsa hakan gibi altıntop kardeşler gibi türk milli takımını seçerdi ...
    Cevapla
  • osmanlı27 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç gülesim yoktu acaba gs klübü satsa malzemeci dahil alabilirmi bunu...
    Cevapla
  • misafirr 1 yıl önce Şikayet Et
    icardili matalı gs den bahsediyorsun dimi hayal gelmez denen oyuncular :)
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk düşmanı ilkayda fransız gs ye yakısır zaten
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin Mesut gibi
    Cevapla
  • Turgut Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok beklersiniz. Mesut Ozil hibi futbol hayatı bitsin öyle gelir anca son kez cebini doldurabilmek için.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    32 yaşını geçmiş bir futbolcuyu niye alırsınız? 50 tane kötü örnek var, en son örnek Mesut Özil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle