Nelsson'a bir talip de İngiltere'den!

Sevilla'nın transferi için büyük çaba sarf ettiği Galatasaray'ın stoper oyuncusu Nelsson'a Premier Lig ekibi Everton'ın da talip olduğu iddia edildi.

GİRİŞ 11.08.2022 10:46 GÜNCELLEME 11.08.2022 11:21
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Transfer döneminde Galatasaray'dan Marcao'yu kadrosuna katan Sevilla, bu transferin ardından Sarı-Kırmızılılar'ın bir diğer stoperi Nelsson'a yönelmişti. 

Everton daha avantajlı

Hürriyet'in İtalya basınını kaynak gösterdiği habere göre; Danimarkalı stopere Sevilla'nın ardından Premier Lig ekibi Everton da talip oldu. Yine haberde yer alan bilgiye göre; Sevilla'nın, Galatasaray'ın beklentilerini karşılamak konusunda güçlük çektiği ancak İngiliz takımının ekonomik anlamda avantajlı olduğu da belirtildi.

Sevilla'nın 18 milyon Euro önerdiği Nelsson için Everton'ın devreye girmesi fiyatı 20 milyon Euro'ya kadar çıkardı. Sarı- Kırmızılılar'ın tek isteği, Nelsson'un ligdeki Giresunspor maçında da oynayarak taraftara veda etmesi ve yeni takviyeler için kulübe zaman kazandırması.

Gelen para transfere gidecek

Geçen sezon başında 7 milyon Euro'ya transfer edilen Nelsson, böylece 1 senede değerini 3'e katlamış olacak. 23 yaşındaki futbolcunun Danimarka Milli Takımı ile Katar'daki Dünya Kupası'nda forma giyeceği de düşünülürse, değerinin daha da artması olası. Ancak oyuncunun Erden Timur ile yaptığı son görüşmede, "Hayallerim var ve gitmek istiyorum" demesi, Galatasaray cephesinde, "Biz bu süreci daha fazla uzatmayalım" görüşüyle karşılandı. Nelsson'dan elde edilecek gelir, gündemdeki takviyelerin bonservisleri için kullanılacak.

7 Milyon Euro'ya transfer olmuştu

Nelsson, geçtiğimiz sezon başında Danimarka ekibi Kopenhag'dan 7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilmişti. 

Danimarkalı stoper geçtiğimiz sezon Galatasaray adına çıktığı 48 maçta 1 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • başkentli 1 yıl önce Şikayet Et
    değeridie eder belki ama kıyas yapılırsa buna 20 veriyorlarsa inan Marcao bedavaya gitti.
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen macao bedavaya gitti zaten 40 milyon yuro ederdi
    Cevapla
  • Mehmet ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bu adam çok iyiydi d bizim kale geçen sezon KOVA ya nasıl döndü. Garibim muslera hayatında yemediği kadar gol yedi. Yollayın gitsin şu sarı kafayı ya
    Cevapla
  • Süreyya Uygun 1 yıl önce Şikayet Et
    Nelsson iyi idi . Markao 8 maç ceza alınca tek kaldı. Orta sahamız iyi değildi . Markao gelince toparlandı..
    Cevapla
  • gül baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Değerini bulan futbolçu kulübe bonservis getirisi kazandıraçaksa transferi gerçekleşmeli, giden futbolçunun yerinede daha iyisi getirilmeli, marcaonun yeri dolmadı ,nelsonda giderse 2 tane kaliteli top oynayan stoper lazım , futbolçuların transfer piyasası vardı o zaman sezon kampı öncesinde stopere takviye yapılsaydı uyum sorunu yaşanmazdı .
    Cevapla
  • Erkin 1 yıl önce Şikayet Et
    7m euro zaten geçen sezon ev alinsaydi şimdi 25 m euro olurdu hangi kardan bahsediyorsunuz erdem Timura sorun isterseniz
    Cevapla
  • Malerkinelafanlatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerzeksin la geçen sene 7 milyona euroya aldığın ev şimdi yine 7 milyon euro, geçen sezon 7 milyon tlye aldığın ev şimdi 25 milyon tl ilkokul terk heralde senin
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    seninki de zeka ne diyelim
    Cevapla
  • öfke 1 yıl önce Şikayet Et
    Gitmek istiyorum diyeni tutarsan zarar edersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle