Galatasaray'a dev sponsor! Kuveyt Devlet Fonu'ndan 5 yıla 80 milyon dolar

Sponsor olmak için Türkiye'den Galatasaray'ı seçen Kuveyt Devlet Fonu, stadın isim hakkını 5 yıllığına 80 milyon dolara (1.3milyarTL) almaya hazırlanıyor.

Galatasaray'a dev sponsor! Kuveyt Devlet Fonu'ndan 5 yıla 80 milyon dolar
Galatasaray'a dev sponsor! Kuveyt Devlet Fonu'ndan 5 yıla 80 milyon dolar
GİRİŞ 01.07.2022 09:50 GÜNCELLEME 01.07.2022 09:50
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sıcak para arayan Galatasaray 'a ilaç gibi haber... Kuveyt Devlet Fonu heyetiyle, Galatasaray Yönetimi arasında stat isim hakkı sponsorluğu konusunda sürpriz bir görüşme yapıldı. Buna göre fona bağlı Kuveyt Havayolları'nın (Kuwait Airways), Galatasaray'ın stadına isminin verilmesi ve stat çevresindeki reklam işleri de dahil olmak üzere, 5 yıllığına toplam 80 milyon dolarlık bir anlaşma yapılması üzerinde konuşuluyor. Görüşmelerde son aşamaya gelindiği ve müjdenin çok kısa süre içine duyurulacağı öğrenildi.

Nef anlaşması sürecek

Bu arada, stadın mevcut isim sponsoru olan Nef'in sahibi Erden Timur'un, "Sponsor bulalım yeter, benim için stada Nef denilmesi çok önemli değil. Anlaşmamız ve ödemelerimiz devam edecek. Her şey Galatasaray için" ifadelerini kullandığı öğrenildi. Yani imzalar atılırsa, Galatasaray hem Kuveyt Havayolları'ndan senelik 16 milyon Dolar (267 milyon TL) hem de aynı zamanda Nef'ten 72.5 milyon TL almaya devam edecek.

Ezeli rakiplere fark

İmzalar atıldığında, bu Türkiye çapında bir rekor anlamına da gelecek. Fenerbahçe , Ülker ile 10 yıllığına 90 milyon Dolar (senelik 9 milyon Dolar), Beşiktaş , Vodafone ile 10+5 yıllığına 116 milyon Dolar (senelik 7.7 milyon Dolar), Trabzonspor, Medical Park ile 5 yıllığına 32 milyon Dolar (senelik 6.5 milyon Dolar) karşılığında anlaşmıştı. Galatasaray ise Nef'ten yaklaşık senelik 4.5 milyon Dolar kazanıyordu. Yeni anlaşmayla yıllık 16 milyon Dolar, rakiplerle aradaki farkı büyük ölçüde açmış olacak.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • eren 1 yıl önce Şikayet Et
    o değilde şu güneş panelleri faydalı olduğundan çok daha fazla şık duruyor
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haber bizzat kuveyt tarafından yalanlandı g. Sarayda liseli kafatası avcıları olduğu sürece hiç bir arap ülkesi g.sarayla sponsorluk antlaşması yapmaz
    Cevapla
  • Billong 1903 1 yıl önce Şikayet Et
    kedi uzanamayacağı ciğere mındar dermiş pisi pisi
    Cevapla
  • :)))) 1 yıl önce Şikayet Et
    :))) o öyle değil de neyse demek istediğini anladık da sen kendin o durumdasın şu yorumunla farkında mısın?
    Cevapla
  • Nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllık 20 m€ verirler biraz pazarlık edin ne bileyim tribünlerin İsim haklarını filan da satıp yıllık 20 m€ ya tamamlayın
    Cevapla
  • alliiii 1 yıl önce Şikayet Et
    o paralara bircok yunetici göz dikmiştir .futbolcu transferi adı altında ceplerine indirecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle