G.Saray'dan Beşiktaş'a şampiyonluk cevabı!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Beşiktaş'ın 1986-1987 sezonunun şampiyonluğunun kendilerine verilmesiyle ilgili yaptığı başvuruya cevap verdi.

G.Saray'dan Beşiktaş'a şampiyonluk cevabı!
G.Saray'dan Beşiktaş'a şampiyonluk cevabı!
GİRİŞ 14.03.2020 17:29 GÜNCELLEME 14.03.2020 18:49
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Beşiktaş'ın 1986-87 sezon şampiyonluğunu Sarı Kırmızılılar'dan alıp kendilerine verilmesi yönündeki talebi değerlendirdi. Galatasaray Doğa Sigorta-Pınar Karşıyaka maçının ardından gündeme dair soruları yanıtlayan Cengiz, konuyla ilgili soruyu yanıtladı.

"Bunlara girmeyelim" diyen Cengiz, "Girersek 43'ten gireriz, Rize'den çıkarız. Oradan çıkarız, Gençlerbirliği'ne gireriz. -Süper Kupa neden oynanmadı?- diyebiliriz. Bunlara girmeyelim, camiaları birbirine düşürmeyelim" ifadelerini kullandı.

MESUT BAKKAL, MESUT BİR ADAMIN HİKAYESİ KİTABINDA KONUYLA İLGİLİ NELER YAZMIŞTI?

Ergun Gürsoy’un (dönemin Galatasaray yöneticisi) bürosunun karşısındaki Dedeman otelinde kaldık. Arada bize gelip, ‘Aman çocuklar bizim için bu maç çok önemli’ diyorlardı. Maçı da Ali Sami Yen’de oynayacaktık.

 

 

Bir çanta içinde para geldi otele. Kişi başına düşen para bizim transfer taksidimizdem biraz fazlaydı. Maç konuşmasında söylediler; kişi başı ikişer milyondu. Tam o ara yeni çıkan bir arabanın parasıydı. Büyük para. Ali İpek, genel kaptandı. O gün tam maça gidecekken Nihat Hoca, Zafer abiyi kesti. Biz de, ‘Zafer abi sen bizi otelde bekle’ dedik. O maça gelmedi. Bir yönetici ile 6. kata kilitledik. Maça gittik. Orada bize atlar için kullandıkları haplardan verdiler. Hatta maç içinde bizim Çingene Erhan, ‘Mesut, ben kusacağım’ demiş, ben de ‘Yahu maç içinde nereye kusacaksın’ yanıtını vermiştim”

Beşiktaş, 1-0 öndeyken 85. dakikada kullanılan serbest vuruşta Denizlisporlu Erol, yaklaşık 30 metreden attığı golle 1-1’lik eşitliği sağladı ve böylece şampiyonluk yarışında son hatfa öncesi ipler Galasaay’ın eline geçti.

"HERKES NEMALANDI"

Bakkal, maç sonunda parayı nasıl aldıklarını da şöyle anlatıyor kitabında: “Otele kendimizi attık. Ali İpek geldi. ‘Paralar Denizli’de dağıtılacak.’ dedi. Biz de stoper ‘Kayış’Ahmet’i doldurduk. O çıktı, ‘Bu paralar burada dağıtılacak!’ dedi. Hemen odaya çıktık. İkişer deste bir milyon aldık. Herkes nemalandı. Kaleci Adnan 18 yaşındaydı. O da aldı. Nihat Hoca hemen aldı kaçtı. İzmir’e kahraman gibi indik. Galatasaray bizi Tenis Kulübü’nde ağırladı. O gün Galatasaray’ın maç yaptığı Antalya’dan gelen futbolcular oldu, mesele Arif Kocabıyık gibi…O günden sonra yavaş yavaş kabus başladı. Sakatlandım.” 

O SEZON NELER OLMUŞTU?

Beşiktaş, evinde Denizlispor ile 1-1 berabere kalırken, Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor’u 3-1 yenerek son haftaya 1 puan önde girdi.

Ve son hafta evinde Eskişehirspor’u da 2-1 yenen Galatasaray, Beşiktaş’ın 1 pua önünde; 54 puana ulaşarak, 14 yıl aradan sonra şampiyon oldu.

O gün 90 dakika sahada kalan Mesut Bakkal, bir de sarı kart görmüştü. Beşiktaş’ı şampiyonluktan eden golü atan Erol Tolga ise yıllar sonra Beşiktaş taraftarı olduğunu açıklamıştı.

YORUMLAR 115
  • caner tan 4 yıl önce Şikayet Et
    mesut bakkal ın ayrıca gs nin yemek düzenlediğini ve orada antalya sporlu futbolcularında geldiğini yazıyorbunuda atlamayalım
    Cevapla
  • Çarşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşvik o dönem suç değildi diyen yüzsüzler.. Denizli li topçuların at coşturucu ilaç alıp doping yapmış olmalarını neden es geçerler acaba..
    Cevapla
  • BJK İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    GS lılar olarak hiç bir yerlere ve konulara girmeyelim...Bence sadece etik değil yoksa suç bile sayılmaz sen oynadığın maçı kazanamıyorsan söylenecek söz kalmaz...Kitabın yazarına da kızmayalım şahıs yaşananları hayat kesiti olarak yazmış... Ama şu kesin böyle şeyleri yaşayanlar ve yaşatanlar kimler ise insanlığa yakışmıyor...Camialar suçlanamaz zira camiaları yönetenler de insan...Ama şu an bu öğrenildiğinde hangi camia olursa olsun hangi kişiler olursa olsun en azında kınan malıdır. Oralar girmeyelim mi girelim onları da kınayalım, tehdit etmeyelim, sizden kimse korkmaz....
    Cevapla
  • Okan 4 yıl önce Şikayet Et
    At azdırıcı coşturucu ilaç kullanmakta mı yasak değil. Alanen doping yapılmış.. Beşiktaşın hakkı yenmiş. Şaşırdık mı şaşırmadık.. Gs nin her zaman yaptığı işler bınlar
    Cevapla
  • Abdurrahman 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyin şikesiymiş,maç GS la oynanmış bilerek yenilmişlermi,Bjk la oynanmış son iki haftaya girilmiş öndesin Denizli gibi iddidası olmayan bi takımla oynuyorsun takır takır yenseydin,ne yani Denizli hiçbir şey yapmadan maçı versemiydi bu seferde GS tarafı maçta şike varmı diyecekti karımı maçBjk-Denizli arasında.
    Cevapla
  • Ramo 4 yıl önce Şikayet Et
    At azdırıcı coşturucu hap doping değil mi arkadaşım??? Yağ gibi üste çıktınız. Pes vallahii
    Cevapla
  • Vangölü 4 yıl önce Şikayet Et
    cengiz vallahi de billahi de sampiyonluklarinizin dörte üçünde şaibe var ama helal olsun iyi beceriyorsunuz
    Cevapla
  • akıl bedava 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş yemini Ne kadar basite alıyorsun. 4 te 2.5 olsa yalan yere yemin ettin. 4 te 3.5 olsa yine yalan yere yemin ettin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle