Terim: Dünyanın saygısını kazandık

Galatasaray'ın Real Madrid'i 3-2 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçının ardından teknik direktör Fatih Terim, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 10.04.2013 00:48 GÜNCELLEME 10.04.2013 02:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın Real Madrid'i 3-2 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçının ardından teknik direktör Fatih Terim, NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Dünyanın saygısını kazandıklarını belirten Terim, "Bize 3 atana, biz de 3 atıyoruz" dedi.

Tribündeki taraftarın muhteşem bir atmosfer oluşturduğunu ifade eden Fatih Terim, "Muhteşem bir seyirci ve muhteşem bir atmosfer vardı. Onlar keyif alınca, biz de zaten çok mutlu oluyoruz. Bir teşekkürüm de Mourinho ve Real Madrid'e. Mourinho benden izin alarak soyunma odamıza geldi ve oyunlarımızı tek tek tebrik etti. Onlara başarılar diliyoruz" dedi.

Real Madrid karşısında oynadıkları futbolla tüm dünyanın saygısını kazandıklarını belirten Terim, "Belki turu getirmedik ama oynadığımız oyunla dünyanın saygısını getirdik diye düşünüyorum. Ben geldiğim zaman, tüm Galatasaraylıların gurur duyacağı bir takım olacağımızı söylemiştim. Bugün onu görmenin mutluluğunu yaşıyorum. O sözümün yerine gelmiş olmasından çok mutluyum. Ortada gurur duyacakları bir Galatasaray vardı" diye konuştu.

Mücadelenin devre arasında ufak değişiklikler yaptıklarının altını çizen Galatasaray Teknik Direktörü, "Devre arasını iyi kullanmaya çalışan teknik adamlardan birisiyim ben. Özellikle oyunu gördükten sonra elimden geldiği kadar doğru kullanmaya çalışıyorum. Bugün de Amrabat'ı oyuna aldık. Felsefemizde de ufak bir değişiklik oldu. Belki turu kaybedebiliriz ama maçı kaybetmek istemediğimizi konuştuk" ifadelerini kullandı.

Drogba'nın attığı 3. golün ardından artık turu geçmeyi düşündüklerini söyleyen Fatih Terim, "Skor 3-1'e geldikten sonra artık turu düşünüyorsunuz. Herkes o noktadan sonra turu geçmeyi düşünür. O ana kadar bizim de düşüncemiz, tur değildi. Ama o noktadan sonra tabii ki yarı finali düşündük. Özellikle Drogba'nın attığı gol de olsa, olay çok değişebilirdi" şeklinde konuştu.

Madrid'deki maçta yaşanan hakem hatalarını da vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Deplasmanda oynadığımız maçta Burak'a sarı kartı değil de penaltıyı verseler ve 3-1 olsa, olay değişirdi. İlk yarıdaki elde gezen top, 1-0 iken penaltı verilse 1-1 olacaktı. Tabii ki Real Madrid, dünyanın en güçlü takımlarından. Yine de bizi eleyebilirdi ama onları da düşünüyoruz. İnşallah şampiyon olurlar. Biz de hiç olmazsa şampiyona elendik diyebiliriz" dedi.

"Bize 3 atana, biz de 3 atıyoruz" diyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Eğer şimdi 1996-2000 dönemine bakarsak, oradan daha iyi durumdayız. O zaman 3 yıl beklemiştik başarı için. Ama şimdi daha ikinci yılımızda bu noktalara çıktık. Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e kalıyoruz, ligde şampiyon oluyoruz ve Süper Kupa'yı alıyoruz. Bize 3 atana, biz de 3 atıyoruz. Bahsettiğimiz takım da Real Madrid" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 3
  • arif kara 11 yıl önce Şikayet Et
    iyiki. iyiki gs lı değilim aykut a tahammül edemiyorum, buna nasıl tahammül ederdim.
    Cevapla
  • fatih yucel 11 yıl önce Şikayet Et
    evet . mourinho nun terime bir kıyağı oldu
    Cevapla
  • ARSLAN ŞEN 11 yıl önce Şikayet Et
    ?????. evet bence haklısın terim kazandıniz ama sen daha hala aynısın dünkü hareketleri neden yapamadın diye sorsam bakalim ne cevap verirsin.. merak ettim...
    Cevapla