VAR uyardı! Derbide kırmızı kart çıktı

Beşiktaş'ta Al-Musrati, Fenerbahçe maçının 25. dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

VAR uyardı! Derbide kırmızı kart çıktı
VAR uyardı! Derbide kırmızı kart çıktı
GİRİŞ 27.04.2024 19:35 GÜNCELLEME 28.04.2024 03:09
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe'ye konuk oldu. 

Ülker Stadı'nda oynanan mücadelenin 25. dakikasında Fred orta alanda Al-Musrati'nin müdahalesiyle yerde kaldı. 

Maçın hakemi Volkan Bayarslan, bu pozisyonda Al-Musrati'ye sarı kart gösterdi. VAR'dan gelen uyarı sonrası hakem pozisyonu izlemeye gitti. 

Pozisyonu VAR'da inceleyen Volkan Bayarslan, Al-Musrati'ye sarı kartı iptal ederek kırmızı kart gösterdi. 

İşte Fred ve Al-Musrati arasında yaşanan pozisyon: 



Deniz Ateş Bitnel: VAR müdahalesi doğru

Eski hakem Deniz Ateş Bitnel, yaşanan pozisyon için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Al Musrati'nin Fred'e yaptığı hareket ciddi faullü oyun ve net kırmızı kart! VAR müdahalesi doğru" dedi. 

Fırat Aydınus: Kırmızı kart verilmesi gereken net bir pozisyondu

Eski hakem ve TV 8,5 yorumcusu Fırat Aydınus, "Musrati’nin kırmızı kart gördüğü bu pozisyon sahada VAR’a bırakılmadan kırmızı kart verilmesi gereken net bir pozisyondu, hakemin buna VAR’a güvenerek sarı vermesi hata oldu." yorumunda bulundu.

"Al Musrati'ye gösterilen kırmızı kartta karar doğru mu?"

Bülent Yıldırım: Önce bir avantaj gerçekleşti. Hakem buradaki müdahaleyi arkadan görecek. Oyunu durdurmadı. Top dışarı çıkınca, 'kontrolsüz faulü' kendince gözlemi oydu değerlendirip sarı kart gösterdi. Burada Pol Van Bankel, yüzde 100 doğru bir müdahalede bulundu. Tabanla ciddi faulü oyunun tamamı ve tanımı. Kuvvet var, yaralayıcılık var, ayağının neresiyle nereye olduğu belli. Çok net bir kırmızı kart, tartışacak bir şey yok. Doğru bir VAR müdahalesi.

Bahattin Duran: Sonuç olarak en sondaki kırmızı kart doğru. VAR müdahalesi doğru. Al Musrati'nin yaptığı bu hareket, ciddi faullü oyun. Onun tanımına giren her şeyi içeriyor. Doğru bir VAR müdahalesiyle sarı kartı kırmızıya çevirdi, doğru karar.

Deniz Çoban: Hakemin görmesi mi gerekir? Görse çok daha iyi olur. Çok yerde, 'Oyuncunun topuğu yerde' tartışması duydum. Hareketin bütününde bir şüphe varsa bu yaralıyıcı mı, değil mi gibi aradaysak şekilden hakemi haklı çıkarmaya çalışırız. Bu hareketin bütününde oyuncuyu haklı çıkartacak veya hakemi haklı çıkartacak bir durum yok. Direkt kırmızı kart.




BEŞİKTAŞ PENALTI BEKLEDİ

Derbinin 29. dakikasında Beşiktaş'ın kullandığı serbest vuruşta top Michy Batshuayi'nin eline geldi. Beşiktaşlı oyuncular penaltı itirazında bulundu.

Yapılan VAR incelemesinin ardından bu pozisyonda Necip Uysal'ın topa doğru gittiği ve ofsayt olduğu tespit edildi.

"Beşiktaş'ın penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?"

Bahattin Duran: Necip Uysal ofsayt pozisyonunda. Yardımcı hakem kafasında onu tespit etti. Yardımcı hakem neyi bekleyecek? Necip Uysal topla oynarsa ya da top için mücadele ederse ofsayt gerçekleşmiş olacak ve bu pozisyon sona erdikten sonra ofsayt bayrağını kaldıracak. Necip Uysal ofsayt pozisyonundan geldi, havaya yükseldi. Rakibiyle top için mücadeleye başladı. Fiziksel olarak teması da var Batshuayi'ye. Şu anda ofsayt gerçekleşti. Pozisyon ofsayt. Top o bölgeye geliyor ve rakibiyle top için mücadele ediyor. Eğer Necip Uysal ofsayt olmasaydı bu pozisyon penaltı çıkacaktı. Ama penaltı gerçekleşmeden önce ofsayt gerçekleşti. Bu pozisyonun bütünü net olarak ofsayttır. Ofsayttan daha sonra elle oynama ihlali olduğu için sahadaki hakemlerin kararı da zaten ofsayttı. Doğruydu.​

Bülent Yıldırım: Ofsaytın gerçekleşmesinden sonra elle oynama olduğu için orası maç hakemini, saha ekibini ilgilendirmez. Doğru bir ofsayt tespiti. VAR kontrolü yaptığında bunun doğru olduğunu gördüğü için yani ofsaytın gerçekleştiği ve yardımcı hakemin uyarısıyla hakemin bir ofsayta karar verdiğini gördüğü için müdahil olmadı. Olay olduğu anda hakemin yeri çok güzel. Elle teması kaçırmış muhtemelen çünkü kendisi penaltı vermeden yardımcının ofsayt bayrağını gördü. Eğer burada Necip Uysal topa girmeden ön bloktan bir oyuncu çıkıp elle oynama gerçekleşseydi bir penaltı olurdu. Aktif oyun olduğu için Necip Uysal'ın ofsaytı gerçekleşti. Ofsayt kararından sonra yönetimsel süreçte yine hakemi zorlayan anlar olacak. Sarı kartlı Necip Uysal kaç metre depar attı. Bu tecrübede çok riskli, hakeme fiziki şarj. Hakem o şarjdan kurtuluyor, hoş bir görüntü değil. Sizin itiraz etmenize gerek yok. VAR bu tarz pozisyonların hepsini inceliyor, çok riskli bir hamle.

Deniz Çoban: Burada ikinci sarıdan Necip Uysal'ın atılması gerekir. Fenerbahçeli futbolcular daha sonra herhalde 'biz atağa çıkıyorduk neden durdurdun' diye itiraz ediyorlar. Oyun ofsayt için durdu. Bence de hakemin oyunu durdurması doğru. Oyuncuların itirazı var, bir de ben 'ofsaytı avantaja bıraktım' dese çok fazla risk alınmış olur. Maçın kontrolü açısından oyunun durdurulması doğru. Toparlarsak... Rakibiyle ikili mücadeleye girdiği için ofsayt penaltıdan önce gerçekleşmiş. Dolayısıyla hakemlerin oyuna ofsaytla başlaması doğru. Üzerine koşarak itiraza gelen ve temas eden Necip Uysal'ın minimum ikinci sarıdan bu dakikada oyundan ihracı gerekir.

 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 34
  • Esr1134 1 hafta önce Şikayet Et
    Derbi degil derbicik
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Doğru karar
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Sizi gidi iki yüzlüler Dolmavahçedeki maçtaki Fenerbahçenin kırmızı kartlık pozisyonunu neden var uyarmadı?Zaten bu hakemler olmasa Fenerbahçenin gerçek puan durumu ne olurdu acaba?
    Cevapla
  • KUPA 1 hafta önce Şikayet Et
    Tiyatro güzeldi izledik eğlendik.
    Cevapla
  • Fikirsiz Fikri 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle