Pierluigi Collina'dan Halil Umut Meler'e destek!

İtalyan efsane hakem Pierluigi Collina, Faruk Koca tarafından saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'le ilgili konuştu. Collina, yaşananları "dehşet verici" olarak değerlendirirken

Pierluigi Collina'dan Halil Umut Meler'e destek!
Pierluigi Collina'dan Halil Umut Meler'e destek!
GİRİŞ 13.12.2023 12:34 GÜNCELLEME 13.12.2023 14:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, hakem Halil Umut Meler'in, olay sonrası istifa eden MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğraması hakkında düşüncelerini paylaştı.

Collina, saldırıyı "dehşet verici" ve "korkunç" olarak nitelendirdi.

"Harekete geçmek, herkesin sorumluluğu"

Pierluigi Collina'nın konuyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

"Halil Umut Meler'in elleriyle başını koruyarak yerde yatışı ve göz altındaki morluk görüntüsü dehşet verici. Ancak daha da korkunç olanı, alt liglerde sözlü ve fiziksel tacize uğrayan binlerce hakemin olduğunu bilmektir.

28 Kasım'da Londra'da düzenlenen IFAB toplantısının ardından, hakemlere yönelik şiddetin, sözlü ve fiziksel tacizin futbolun hayatına mal olabilecek bir "kanser" olduğunu söyledim. Bir hakem yanlış da olsa aldığı bir karardan dolayı dövülemez. Penaltı kararı nedeniyle arabası bombalanamaz veya ateşe verilemez.

Ne yazık ki bu bir abartı değil, çünkü arabaların bombalanması ve ateşe verilmesi bazı ülkelerde çok nadir olmayan bir olaydır. Eski bir hakem olarak, FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya sözleri ve bizzat Halil Umut Meler'e gösterdiği destek için özellikle minnettarım. Harekete geçmek, bir şeyler yapmak "güzel oyunu" seven herkesin sorumluluğudur."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • kurt 4 ay önce Şikayet Et
    abartmaya gerek yok,başkan verdi ifadesini..
    Cevapla
  • Faruk 4 ay önce Şikayet Et
    Tüm dünyaya mal oldu googleda hakem döven diye yazınca ilk çıkıyor ve devam edecek be şöhret ama….
    Cevapla