Bakan Kılıç: Bizim derdimiz holiganlarla!

Bakan Çağatay Kılıç, Kulüpler Birliği Vakfı’nın İstanbul'daki genel merkezi binası açılışının ardından kulüp başkanlarıyla bir araya geldi.

Bakan Kılıç: Bizim derdimiz holiganlarla!
Bakan Kılıç: Bizim derdimiz holiganlarla!
GİRİŞ 13.05.2016 16:19 GÜNCELLEME 13.05.2016 16:19

Sabah üzücü bir haberle güne başladıklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Ülkemizi bölmek isteyen, milletimize karşı olumsuz düşünceler içerisinde olan vatan hainleri 8 askerimizi şehit etti. Allah onlara rahmet eylesin, gazilerimize acil şifalar versin. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbim inşallah en kısa süre içerisinde ülkemizdeki bu hainlerin temizlenmesi noktasında ve ülkemizin birliği ve beraberliğinin devamı noktasında bizlere güç verir” diye konuştu.

“Terörün spor üzerindeki etkisini iyi analiz etmemiz gerekiyor”

Terörün spor üzerindeki etkisinin iyi analiz edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Terör, Fransa 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı seyircisiz oynayalım mı, oynamayalım mı tartışmalarına sebep olabilecek kadar etkilemiştir. Bunun için hepimizi etkiliyor diyorum. Artık buna karşı birlikte durmamız gerekiyor. İnanıyorum ki, bu anlamda bir araya gelecek olan birliktelikler, çözüme ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

“Herkesin bu sezon yaşanan konularla ilgili bir muhasebe yapması gerekiyor”

Bakan Çağatay Kılıç, futbolda 2015 – 2016 sezonunun sona ermek üzere olduğunu hatırlatırken, “Bir sezonu acısıyla tatlısıyla geride bırakmış olacağız. Herkesin bu sezon yaşanan konularla ilgili olarak oturup bir muhasebe yapması gerekiyor. Bu anlamda Kulüpler Birliği’ne gerçekten bir görev düşüyor. Bütün başkanların bir araya gelerek, bu sezon neler yaptık, neleri daha iyi yapabiliriz diye yapabilecekleri bir adım vardır diye düşünüyorum. Futbol Federasyonumuz, Yıldırım Demirören başkanlığında sezon sonu değerlendirmesini yapıp bu sezon neler yaşandı, önümüzdeki sezon bunu nasıl daha iyi neler yapabileceğimizi konuşmamız gerekiyor” dedi.

“Avrupa"da Milli Takımımız ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir”

Yaz aylarında Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyat heyecanının yaşanacağını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Milli takımımız Avrupa Şampiyonasına gidecek. Avrupa Şampiyonası oynanırken, bir yandan da Kadın Basketbol Milli Takımımız Olimpiyat kotası mücadelesi verecek. Rio’da bu yaz Olimpiyat organizasyonu var. Olimpik ve Paralimpik’te aldığımız kotalar var, Temmuz ayının ortasına kadar kota müsabakaları devam edecek. Şu an kota sayımız Olimpikte 72, Paralimpikte 64’e ulaştı. Müsabakalar devam ediyor, inşallah bu daha da yükselecek. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda milli takımımız iyi bir ivme ve başarı ile Fransa’da güzel maçlar oynayıp Ülkemizi, Bayrağımızı en iyi şekilde temsil edecektir. Tüm teknik kadronun, futbolcuların bir araya gelip kenetlendiğini biliyorum. İnşallah biz de orada olacağız, takımımızı destekleyeceğiz” diye konuştu.

“Bizim derdimiz tüm spor camiası olarak holiganlarla”

Kulüp başkanlarının verdikleri demeçlerin tribünleri doğrudan etkilediğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Sizlerden bir ricam var. Açık ve seçik olarak şunu söylememiz gerekiyor; Bizim mücadelemiz tribünlerde olumsuzluk içerisinde olan holiganlarla. Taraftarlarla değil. Böyle bir yanlış algı çıkarmaya çalışanlar var. Sanki bizim taraftarla bir mücadelemiz, sıkıntımız varmış gibi... hayır asla. Bizim derdimiz tüm spor camiası olarak holiganlarla. Holiganların Türk sporundan, futbolundan, basketbolundan, voleybolundan, hentbolundan temizlenmesine kadar biz kararlılıkla mücadele edeceğiz. Elektronik biletin devreye girmesinin bir amacı var. Eksikleri olabilir. Bunu konuşuruz. Ama uygulamadaki gördüğümüz eksiklerden de herkesin ders çıkarması gerekiyor. Ben bunu bugünlük bu kadarla bırakayım. Bunu da inşallah sezon sonunda inşallah oturup konuşacağız.” şeklinde konuştu.

“2023, 2053 ve 2071 hedeflerini spor camiamızla beraber gerçekleştireceğimiz”

Uyulması gereken UEFA Finansal Fair Play Kriterleri olduğuna dikkat çekerek bu konuda siyasiler ile birlikte kulüp yöneticilerinin de ortak çalışması gerekliliğine vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu konuda beraber çalışmak durumundayız. Beraberce bu adımları atacağız. Sen ben kavgasına girersek o zaman başarıya ulaşamayız. Siyasette Ak Parti’nin başarısı ‘bir ve beraber’ olmaktan gelmektedir. Sporun yapısı içerisinde başarılı olmak istiyorsak ‘bir ve beraber’ olmalıyız. Bunu beraberce başarmalıyız. Amatör branşlarda başarılarınızın artması için bizlerde kulüplerimize elimizden gelen desteği vermekteyiz. Herkes sorumlu bir şekilde hareket etmelidir. Bu sorumluluk için bazen kendi camiası zorluk getirebilir. Üstleneceğiniz bu sorumluluk çerçevesinde, yapacağınız öncülük sizleri zor duruma sokabilir. Farklı renkler sahada mücadele etmelidir. Saha dışarısında hepimizin aynı ülkenin evlatları olduğumuzu ve ülkemiz adına 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru yürüdüğümüzü, bu hedefleri spor camiamızla beraber gerçekleştireceğimizin farkında olalım. Bu görev herkese düşmektedir. Ülkemizin geleceği, birlik ve beraberliğimiz adına vatan evlatlarımız canlarını ortaya koyuyorsa, bizlerin de onlara karşı bir sorumluluğu vardır. Tribünlerde taraftarlarımız ve sahalarımızda sporcularımızın, giydikleri forma üzerindeki Ay-Yıldızlı bayrağı taşırlarken bu ülkeyi temsil etmektedirler. Ülkemizi, milletimizi ve medeniyetimizi temsil etmektedirler. Bizler bir ve beraber olduğumuz sürece kendilerini bunların dışında tutmaya çalışanlar yalnız kalacaklardır. Bizler bir ve beraber olalım. Bundan ayrı kalmak isteyenler var ise ayrı kalsınlar.”

“Uluslararası arenada elde edilen başarılarda hep birlikte sevinmeliyiz”

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final’inde Laboral Kutxa Takımı ile yapacağı karşılaşmada Fenerbahçe Basketbol Takımı’na başarılar dileyen Bakan Çağatay Kılıç, “Basketbolda da Fenerbahçe Basketbol Takımı’nın bir yolculuğu var. Bugün yapacakları müsabaka sonrası finale yükselirler ise bizler de destek olmak için Berlin’de yanlarında olacağız. Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı da ULEB Eurocup’ı kazandı. Uluslararası arenada elde edilen bu tür başarılara hep birlikte sevinmeliyiz. Başarılarımızın artması için kulüplerimizin desteği de çok önemlidir” dedi.

“Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF'nin birlikteliği bizlere güç vermektedir”

Kulüpler Birliği Vakfı Genel Merkezi’nde alınacak tüm kararların, birlik ve beraberlik içinde alınması gerektiğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun birlikteliği de bizlere güç vermektedir. Biliyoruz ki, beraber uyumlu çalışmamızdan kaynaklanan enerjimiz ile geleceğe dair daha güzel sonuçlar alacağımız bir yolda yürüyoruz. Fransa’da  da bir araya geleceğiz ve milli takımımızın başarılarına hep beraber sevineceğiz.” ​