Cengiz Ünder, Fenerbahçe için İstanbul'da

Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığını açıkladığımilli futbolcu Cengiz Ünder, İstanbul'a geldi.

GİRİŞ 12.08.2023 21:40 GÜNCELLEME 13.08.2023 00:04
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, Marsilya'da forma giyen milli oyuncu Cengiz Ünder transferini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Sarı-lacivertli kulüpten KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Cengiz Ünder'in transferi konusunda futbolcu ve kulübü Olympique de Marseille ile prensip anlaşmasına varılmıştır. Futbolcu, sağlık kontrollerinden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için bu gece İstanbul'a gelecektir" denildi.


Cengiz Ünder İstanbul'a geldi

Oyuncu sağlık kontrolünden geçmen ve transfer sürecini hızlandırmak için İstanbul'a geldi. 

Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan milli futbolcu, "Kendimi çok heyecanlı ve çok gururlu hissediyorum, Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim. Edin Dzeko ile transfer sürecimde çok konuştuk. Roma'da birlikte güzel günler geçirdik. Burada ona yine çok gol attıracağım. Avrupa'da 7 yıl geçirdim. Menajerime, Türkiye'ye dönmek istediğimi söyledim ve geldim. Özgüveni yüksek bir futbolcuyum, sahaya çıktığımda bunu herkese göstereceğim.Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak istiyorum. Marsilya ile antrenman yaparken sürekli kafam buradaydı. Sonunda geldim. Fiziksel olarak çok iyi durumdayım. Bir an önce antrenmana ve maça çıkmak istiyorum." dedi.

Cengiz Ünder, basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra taraftarları selamlayarak kendisini bekleyen özel araçla havalimanından ayrıldı.

Cengiz Ünder'in kariyeri

Futbola Bucaspor altyapısında başlayan ve Altınordu'nun alt yaş kategorilerinde devam eden Cengiz Ünder, İzmir temsilcisinden Başakşehir'e transfer oldu. Gösterdiği performans ile Avrupa'nın dikkatini çeken milli futbolcu, Roma'ya imza attı. Cengiz Ünder, Premier Lig'de Leicester City, Ligue 1'de ise Marsilya'nın formasını giydi.

Geçen sezon Marsilya'da 46 maça çıkan Cengiz, 5 kez rakip fileleri havalandırırken, 6 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. 26 yaşındaki sağ kanat, 4 mücadelede sarı kart gördü.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 164
  • AMATÖR SPORCU 8 ay önce Şikayet Et
    Daha da gençti, Keşke futbolu bırakma trendine girmeseydi. Yazık oldu.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    efe kardeş çüş diyorum kel alaka benzetme
    Cevapla
  • Efe 8 ay önce Şikayet Et
    Yeni Mesut Özil vakaasi olabilir
    Cevapla
  • Mert 8 ay önce Şikayet Et
    Bekleyin gorun bundan bisey olmaz.hayal kurmayin.zaten fenerdende bisey olmaz.ali koc oldugu surece.
    Cevapla
  • gerçekler 8 ay önce Şikayet Et
    3 yerli kuralı işte sonucu yurt dışına oyuncu gönderen ülke olmakta yurt dışındaki yıldızları toplama işine giriştiler gelecek sezon da arda için real madridin kapısının önünde yatar hepsi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle