Attila Szalai itirafı! "Fenerbahçe'de kalmasına şaşırdım"

Macaristan Teknik Direktörü Marco Rossi, Attila Szalai'nin Fenerbahçe'de kalmasına şaşırdığını belirterek, "Büyük liglerden birine gideceğini düşünüyordum" dedi.

Attila Szalai itirafı! "Fenerbahçe'de kalmasına şaşırdım"
Attila Szalai itirafı! "Fenerbahçe'de kalmasına şaşırdım"
GİRİŞ 12.10.2022 10:31 GÜNCELLEME 13.10.2022 00:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Macaristan Teknik Direktörü Marco Rossi, Fenerbahçe'nin başarılı stoperi Attila Szalai hakkında açıklamalarda bulundu. Marco Rossi, "Açıkçası Attila’nın Fenerbahçe ’de kalmasına biraz şaşırdım. Büyük liglerden birine gideceğini düşünüyordum. Ancak sorun yok; zaten Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte oynuyor ve takımın önemli isimlerinden biri. Attila sürekli sahada, çünkü performans anlamında son derece istikrarlı. Jorge Jesus ise harika bir teknik adam. Onunla birlikte çok daha fazla gelişecektir. Jesus’la çalışmasından dolayı ayrıca çok mutluyum." dedi.

'Sorun olmadıkça değişmez'

Attila, Haziran’dan beri 23 resmi maça çıktı. Neden sürekli oynuyor?

“Attila harika bir karaktere sahip, yerini doldurmanın kolay olmayacağı Adem Szalai’den sonra Macaristan’ın takım içindeki önemli liderlerinden biri olmasını bekliyorum. O sürekli sahada, çünkü istikrarlı bir şekilde hep aynı performansı verebiliyor. Ayrıca savunmanız sağlamsa, o bölgedeki oyuncuyu bir sorun çıkmadıkça değiştiremezsiniz. Attila, bu açıdan büyük bir güven veriyor.”

'Her oyuncu hata yapar'

Attila’nın pas konusunda problemleri olduğunu düşünüyor musunuz?

“Hâlâ bu konuda ortalama bir seviyede ama gelişim sağlıyor. Bunun üzerine çalışarak ve korkmadan devam etmesi lazım. Kesinlikle kısa ve uzun pas yeteneğine sahip. Sadece daha iyi zamanlama ve seçimler yapması gerek. Ayrıca bu kadar yoğun maç temposunda her oyuncu, bu tarz hatalar yapabilir.”

'Büyük bir kariyeri var'

Onun, Jorge Jesus ile çalışmasından memnun musunuz?

“Jorge Jesus çok tecrübeli ve harika bir teknik adam. Sonuçlara baktığınızda da büyük bir kariyere sahip. Son derece başarılı bir hoca. Attila’nın, onunla çalışmasından dolayı çok mutluyum. Jesus’la birlikte bundan önce çalıştığı teknik adamlarla gösterdiği gelişimin çok daha fazlasını gösterecektir.

'Solda daha rahat ama'

Jesus’un da savunmada 3’lü oynaması Attila için avantaj mı?

“Elbette bizim gibi üçlü savunma oynamaları çok önemli. Bu durum, Attila’nın üçlü sisteme çok daha iyi alışması adına faydalı. Biz, onu daha çok sol stoperde kullanıyoruz. Ortada Urban oluyor. Çünkü solda kendisini daha iyi hissediyor. Ancak elbette, duruma göre defansın ortasında da oynar.”

'İzlemeden kadroya alıyorum'

Fenerbahçe’yi bu sezon izlediniz mi?

“Ne yazık ki şu an için izleme fırsatım olmadı. Çünkü kadroyu açıklamadan önce Attila Szalai’nin sadece sakat olup olmadığına bakıyorum (Gülerek). İtiraf etmeliyim ki, onu çok fazla izlemiyor ve kulübündeki performansına da bakmıyorum. Bu vaktimi, diğer oyunculara ayırıyorum. Çünkü Attila’dan yana bir şüphemiz yok.”

Kaynak: Fanatik Gazetesi

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 7
  • ali FB. 1 yıl önce Şikayet Et
    bence de avrupada olamıyan bize her daim can katan galatasaray a jübilesinden sonra.....
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten seyretse almaz. kevgire çevirdiler son maçta.
    Cevapla
  • ugr46 1 yıl önce Şikayet Et
    bencede daha büyük bi takıma gidebilir mesela galatasaray
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam kulup mu diyor iyi oku bos yorum yapma lig diyor ayrica fenerbaheden buyuk kim var
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Atilla fazla abartılıyor iyi oyuncu ama tekniği sunırlu pızisyonkarda ağır kalıyor . Üst lig degiği almsn ingilşz ligi oralarda zor oynar
    Cevapla
  • Kayseri 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam hakli cebigibi yöneticiler ancak mahhalle takimi yönetir türk mahalle ligi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle