Ersun Yanal, Fenerbahçe'ye hayatının jestini yaptı!

Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'ye kazandırdığı isimlerden biri olan Altay Bayındır, kalesinde devleşerek adeta takımını şampiyonluk yarışında tuttu. Ankaragücü forması giyerken 600 bin euro piyasa değerine sahip olan genç eldiven, an itibarıyla bu rakamı 13.5 milyon euroya çıkardı.

Ersun Yanal, Fenerbahçe'ye hayatının jestini yaptı!
Ersun Yanal, Fenerbahçe'ye hayatının jestini yaptı!
GİRİŞ 01.03.2021 23:15 GÜNCELLEME 23.03.2021 23:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin genç file bekçisi Altay Bayındır, bu sezon gösterdiği performansıyla büyük takdir topluyor. 2020/ 21 sezonunda Fenerbahçe'nin kazandığı birçok maçta skora direkt etki eden kritik kurtarışlar yapan Altay Bayındır son Beşiktaş maçının da kilit ismi oldu.

Fenerbahçe'de Altay Bayındır, bu sezon gösterdiği tarihi performansla sarı-lacivertlileri şampiyonluk yarışında tutan isim oldu. Genç kalecinin Fenerbahçe formasını giymesinde geçen sezon görevinden istifa eden teknik direktör Ersun Yanal'ın payı çok büyük. Yanal, yöneticiler yabancı kaleci gelmesini isterken, ısrarla Ankaragücü'nden Altay Bayındır'ın transfer edilmesini istedi. Bu ısrarları daha fazla kulak arkası yapamayan Ali Koç, genç kalecinin Fenerbahçe'ye transferini tamamladı.

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinden 1-1 beraberlikle ayrılıp şampiyonluk umutlarını diri tutarken, bunda kaleci Altay Bayındır'ın büyük payı vardı. İkinci kez A Milli Takım'a seçilen 22 yaşındaki eldivenin sarı-lacivertli takıma kazandırılmasında ise geçen sezon teknik direktörlük görevinden istifa eden Ersun Yanal'ın etkisi oldukça fazlaydı.

ISRARLA ALTAY'I İSTEDİ

Yanal, yöneticiler yabancı kaleci isterken ısrarla Ankaragücü'nden Altay'ın alınmasını talep etti. Bu ısrarı sonrası Ali Koç, Başkent kulübü ile yaptığı pazarlıkların ardından oyuncunun transferini tamamladı. Yanal'ın bu tutumuyla, belki de Fenerbahçe tarihine geçecek bir kaleciyi sarı-lacivertlilerin kadrosuna katmış oldu.

KRAFT'LA YAN TOP SORUNUNU ÇÖZDÜ

Yanal, kalede hata yapmasına rağmen düzenli olarak 11'de görevlendirerek, Altay'ın gelişimine de katkı sağladı. Bu sezon teknik kadroya kaleci antrenörü Michael Kraft'ın katılması, Altay için ikinci önemli nokta oldu. Çok zayıf olduğu yan top konusunda Kraft'ın özel çalışmalarıyla gelişen 22 yaşındaki eldiven, A Milli Takım'a kadar yükseldi.

1.5 SENEDE DEĞERİ 22.5 KAT ARTTI!

Hiç kuşkusuz Fenerbahçe, 2023'e kadar sözleşmesi bulunan Bayındır'ı bu performansını sürdürmesi halinde elinde tutmakta güçlük yaşayacak. Avrupa'dan birçok kulübün scoutları tarafından takip edilen Altay Bayındır'ın adı sezon sonu itibarıyla önemli takımlarla anılacak.  Ankaragücü forması giyerken 600 bin euro piyasa değerine sahip olan Altay Bayındır an itibarıyla bu rakamı 13.5 milyon euroya çıkardı.

YORUMLAR 10
  • Güzel İnsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Altay Bayındır iyi bir kaleci, takip edin yan toplarda hiç yok..eğer yan toplarda kendini gelştirirse bir kaç seneye FB büyük paraya satabilir ama dediğim gibi yan toplarda hiç yok
    Cevapla
  • Saadettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kupalarında çırık olur. Bu kadar büyütmeyin. Ne bir Rüştü ne de bir Volkan dır. Kötü Trabzonspor defansına rağmen Uğurcan çok iyi. Çünkü Altay ın üst düzeyde maçlarını beklemek lazım. Emin olun iki hafta sonra bu kaleciden nasıl kurtulacağız hesabı pek yakında.
    Cevapla
  • İsa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu garezin niye herkesin iyi dediği için.
    Cevapla
  • By xml 3 yıl önce Şikayet Et
    Alıcıya mı 11,satıcıya mı 11.
    Cevapla
  • alperrrenn 3 yıl önce Şikayet Et
    sorucuya 11.. alacaksan 2 ye paket yaparız abi
    Cevapla
  • haha 3 yıl önce Şikayet Et
    uğurcan çöpünden iyi
    Cevapla
  • bos adam 3 yıl önce Şikayet Et
    ah yavrucuuum seni cokmu acıttı trabzon ki hep ileri geri yorumlar yaparsın...kötü trabzon hmmmmm..
    Cevapla
  • Ofliahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne rezil birisin .
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıda rakammı yok çık çık 20, 25
    Cevapla
  • Rasim 3 yıl önce Şikayet Et
    Çatla...Haset çok kötü şey...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle