Aziz Yıldırım açıkladı! 'Quaresma bize geldi'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün olağan divan kurulu toplantısında gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 28.01.2017 11:26 GÜNCELLEME 28.01.2017 15:15
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"QUARESMA BİZE GELDİ"

"Beşiktaş başkanı beni iyi dinle. Oyuncuların Fenerbahçe'ye gelmek için can atıyor. İsim veriyorum: Quaresma. Quaresma'nın avukatı 1,5 ay önce bizi aradı ve transfer olmak istediklerini söyledi. Neymiş şartları dedik. Şu anda teklifi elimizde. Ama almayacağım Quaresma'yı, bilsinler."

MEHMET EKİCİ KONUSU

"Mehmet Ekici'yi transfer etmek aklımızdan geçmiyordu. Bana yakın insanlar vasıtasıyla bize ulaştılar. Trabzonspor'dan bana yakın kişiler 'Galatasaray her her sene bazı oyuncuları alıyor, biz bundan şikayetçiyiz' dediler. Aatif + 500 bin Euro'ya karşılık Mehmet Ekici'yi alacaktık. Aatif 'Ben gitmek istemiyorum' dedi. Aatıf gitmeyeceğini söyleyince, '1,75 milyon Euro verelim dedik olayı kapatalım' dedik. Onlar düşünelim deyince konu uzadı. Bu sırada Beşiktaş araya girip Mehmet Ekici'nin Fenerbahçe'ye gelmemesi için elinden geleni yapıyor. Mehmet Ekici, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü bildiğini ve gelmek istediğini söyledi. Son teklifimiz 2 milyon euro oldu. Trabzonspor, Mehmet Ekici'yi sezon sonuna kadar ister oynatır, ister oynatmaz. Kimse karışamaz. Para cezası da vermişler. Yok FIFA'ya gideriz, yok Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin arası açılır. Bıraksınlar bu işleri. Zaten açılmış açılacağı kadar. Mehmet Ekici üzerinden oyunlar oynanıyor. Bunlar etik değil. Ailesine de siyasi baskı olacak deniyor. Ayıptır"

"TRANSFER %100 OLUR DİYEMİYORUM"

"Futbol takımına transfer yapmak için uğraşıyoruz. Bir yabancı oyuncu ile belirli bir noktaya geldik, %100 olur diyemiyorum, maddi kaynakları açmaya çalışıyoruz. Bu dönemde oyuncu almak ve satmak çok kolay değil. Kurların bu kadar artmasından dolayı kulüplerin ekonomileri sarsıldı. Geçtiğimiz yıldan bu yana kurda %30 fark var. Bu da demek oluyor ki, oturduğunuz yerden %30 borçlarınız artmıştır. Amatör şubelerde zaten 80 trilyon açık vardı. Futbol ve basketbolda olan %30 kur artışlarından dolayı da nerelere geldiğimizi görüyoruz. Olduğumuz yerde vergilerde de artış olmaktadır."

"FEDERASYON SEÇİMİ İÇİN BİRKAÇ KULÜPLE GÖRÜŞTÜM"

"Hakemlerin durumu ortada. Geçen hafta Bülent Yıldırım bizim maçta yine hata yaptı. Herkes müzdarip, herkes bağırıyor. Bağırmayan iki takım var; onların isimlerini siz biliyorsunuz. Hakem hataları olabilir ama kasıt var diyorum. Beşiktaş maçında Quaresma'ya sarı kart göstermediler, bizim maçta oynadı. Quaresma üç maç korundu. Hakem hata yapar ama hakemler sahaya çıktığı zaman kafaları yerinde değil. Bazılarının miladı geçti, koşamıyor diyorlar, testi geçemedi diyorlar ama maç veriyorlar. Kulüplerin çok ciddi sıkıntıları var, kulüplerin bütün dertlerini konuşalım ve hepimiz aynı fikirdeysek bu federasyon seçime gitsin. İki kulüp ile görüştüm. Ben, o kulüp başkanıyla görüştükten sonra bir başkan konuştuğum başkanlardan birini aramış. O kişi bana, Cumhurbaşkanı bu toplantıyı istemiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Cumhurbaşkanı'nın haberi olmadan Cumhurbaşkanı'nın ismini kullanarak siyasi baskı yaratmaya çalışıyorlar." 

"YAYIN İHALESİ BİR DAHA YAPILSIN"

"500 milyon dolara ihale yaptılar. Bu ihalenin 250 milyon doları, dolar kalacak. Geri kalan 250 milyon doları, Türk lirasına çevrilecek ve ona göre ayarlanacak.

Anlaşmaya göre ihale günü kur 3.26. Pazartesi günü kur 3.36 olmuş. Daha imzalamadıkları için kur devamlı yükseliyor. 1 Haziran'da ödenecek yayın ihalesi ödemesi. Kuru 3.26'dan sabitlediler. Haziran'da kur 4.00 bile olsa 3.26'dan para alacağız. 'Ben bu anlaşmayı imzalamam' dedim. İmzalamadım. 'İhale iptal olur' dediler, 'olsun' dedim. 16 kulüp imzalamış. İmzalamam. Buradan tavsiyem, ihaleyi iptal etsinler. Diğer kulüpler kabul ediyorsa imzalasınlar. Ama Fenerbahçe'nin hakkını versinler."

YORUMLAR 42
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    kayseri çakmadan önce gündemi değiştirme çabaları. her hafta aynı şeyleri dinlemeye alıştık.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    öldüğünde trabzonlu olarak hakkımı helal etmeyeceğim kişi aziz yıldırım
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Yıldırım kendini daha fazla rezil etme bırak bu işleri kendini bu ülke futbolunun üstünde görme sen sadece tek bir kişisin yakında kargalarda gülmeye başlayacak sana
    Cevapla
  • alper 7 yıl önce Şikayet Et
    başkanlık sistemine evet mi hayır mı aziz başkan sen önce onu yanıtla da rengini bilelim
    Cevapla
  • adil 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi alda görelim bakalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle