Mbappe Dünya Kupası'nda rekor üstüne rekor kırdı

Polonya ağlarını 2 kez havalandıran Fransa'nın süper starı Kylien Mbappe, Dünya Kupası tarihinden 9. golünü kaydetti ve Ronaldo'yu geride bıraktı. Messi'yi ise gol sayısında yakaladı.

Mbappe Dünya Kupası'nda rekor üstüne rekor kırdı
Mbappe Dünya Kupası'nda rekor üstüne rekor kırdı
GİRİŞ 05.12.2022 10:31 GÜNCELLEME 05.12.2022 10:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa'nın yıldız oyuncusu Kylien Mbappe, Polonya karşısında 2 gol atarak turnuvadaki gol sayısını 5'e yükseltti. Mbappe, Katar 2022'deki gol krallığı yarışında da ilk sırada yer aldı.

Rusya 2018'de de 4 gol atan Mbappe, Dünya Kupalarındaki toplam gol sayısını 9'a çıkardı. Fransız yıldız, Polonya'ya attığı 2 golle Dünya Kupası tarihinde 9. golünü atarak Cristiano Ronaldo'yu geçti ve Lionel Messi'yi yakaladı.

Pele'nin rekorunu kırdı!

Mbappe aynı zamanda, 24 yaşını görmeden 8 veya daha fazla Dünya Kupası golüne ulaşan ilk oyuncu oldu. Daha önce bu rekor Pele'ye aitti.

Fransa Milli Takımı adına da 32. golüne ulaşan forvet oyuncusu, bir diğer efsane Zinedine Zidane'ı da milli takım gollerinde geçti.

Süper yıldız aynı zamanda milli takımının son 9 golünde 7 gol ve 2 asistle, tamamında rol alan isim oldu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Camlica 1 yıl önce Şikayet Et
    Elin oglu. Topcu. Biz Diskocu. Yetistiriyoruz. Ah Istanbul. Kimleri degistirmedi
    Cevapla