Ampute Futbol Dünya Kupası’nda gruplar belli oluyor

Ampute Futbol Dünya Kupası’nda gruplar belli oluyor. Ampute Futbol Dünya Kupası öncesinde grupların ve maçların belli olacağı kura çekimi 30 Temmuz 2022 tarihinde, Saat 10.00’da belli olacak.

Ampute Futbol Dünya Kupası’nda gruplar belli oluyor
Ampute Futbol Dünya Kupası’nda gruplar belli oluyor
GİRİŞ 29.07.2022 00:59 GÜNCELLEME 29.07.2022 00:59

Ampute Futbol Dünya Kupası’nda gruplar belli oluyor. 30 Eylül – 9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Ampute Futbol Dünya Kupası öncesinde grupların ve maçların belli olacağı kura çekimi 30 Temmuz 2022 tarihinde, Saat 10.00’da Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde yapılacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) ve Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) iş birliğinde düzenlenecek Turnuvaya Asya Kıtasından Japonya, Özbekistan, İran, Endonezya, Irak; Afrika’dan Angola, Liberya, Tanzanya, Fas; Kuzey ve Orta Amerika’dan, Haiti, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika; Avrupa’dan ise Türkiye, Polonya, İngiltere, İspanya, İtalya, İrlanda, Fransa ve Almanya olmak üzere 24 ülke katılıyor. Katılımcılar daha önceki müsabakalarda almış oldukları başarılara göre gruplara ayrılarak kuraya katılacaklar. Kura sonucunda 6 grupta düzenlenecek müsabakalar kapsamında toplamda 80 maç yapılacak. Son 16’ya kalan takımların eleme usulü yapacağı maçların ardından 2022 Dünya Kupası’nı kazanan ülke belli olacak. Daha önce 2 kez Avrupa Şampiyonu olan, katıldığı son Dünya Kupası’nda 2.’lik elde eden Ampute Futbol Milli Takımı’nın hedefi şampiyonluk. 

"Kupayı ülkemize kazandıracağımıza inanıyorum"

Kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan TBESF Başkanı Muaz Ergezen, Ampute Futbol Dünya Kupası’na dair organizasyonel hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, Türk Millî Takımı’nın Kupa’da iddialı olduğunun altını çizdi. Ergezen, ‘’Hazırlıklarımızda sona geldik. Önde gelen takımlar, Dünya Kupası bileti kazanabilmek için kıyasıya rekabet etti. Millî Takımımız Dünya Kupası biletini en erken kazanan takımlardan biri oldu. Mükemmel bir kamp dönemi geçirdik. Sporcularımızın motivasyonu çok yüksek. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bakanımız Mehmet Kasapoğlu Dünya Kupası Organizasyonunu çok yakından takip ettiler, gerekli tüm desteği sağladılar. İstanbul muhteşem bir şölene ev sahipliği yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun da katkılarıyla Dünya Kupası organizasyonunu eksiksiz bir şekilde düzenleyeceğimize, Turnuva sonunda Kupayı ülkemize kazandıracağımıza yürekten inanıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

30 Eylül’de Türkiye’nin yer alacağı açılış maçı ile başlayacak Turnuvada İstanbul’da bulunan farklı statlar kullanılacak. Turnuva kapsamında A Millî Takım bir maçını ise Kocaeli şehrinde yapacak. Yerli, yabancı çok sayıda medya mensubunun takip edeceği organizasyonun final maçı 9 Ekim 2022 tarihinde düzenlenecek.

Ampute Futbol Dünya Kupası Kura Çekimi
Tarih: 30 Temmuz 2022 - Saat:10.00 
Yer: TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, Orhan Saka Konferans Salonu, Beykoz/İstanbul.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.