Gençlerbirliği'nde teknik direktör Mustafa Dalcı ile sözleşme imzalandı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, teknik direktör Mustafa Dalcı ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Gençlerbirliği'nde teknik direktör Mustafa Dalcı ile sözleşme imzalandı
Gençlerbirliği'nde teknik direktör Mustafa Dalcı ile sözleşme imzalandı
GİRİŞ 15.11.2022 13:36 GÜNCELLEME 15.11.2022 13:36

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, teknik direktör Mustafa Dalcı ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Gençlerbirliği Başkanı Akdaş, transfer yasağını kaldıracaklarını vurgulayarak, "Hocamın gelirken tek şartı vardı. 'Transferi açın öyle gelirim.' dedi. Transferi açacağız, ışıklar görüldü. Allah'ın izniyle o işi de halledip, Gençlerbirliği'ni önümüzdeki yıllarda layık olduğu yerlere getirmeye hocam ve yönetim olarak kararlıyız. Hatta daha da iddialıyız. Önümüzdeki senelerde gerçek yerimiz olan Süper Lig'e çıkarız." değerlendirmesinde bulundu.

Akdaş, Mustafa Dalcı ile uzun yıllar çalışmayı arzuladıklarını dile getirerek, "Hocam bize gelmedi, ben gittim İstanbul'a. Hocamızla uzun uzun konuştuk, kafamız da uyuştu. Hocam çok dürüst, ahlaklı, seviyeli bir insan. Onunla çalışmaktan çok memnunum." şeklinde konuştu.

"Amacımız Gençlerbirliği'ni kurtarmak"

Başkent ekibinin yeni teknik direktörü Mustafa Dalcı, "Gençlerbirliği, gerçekten Türk futbolunda bir kültürü olan, ülke futbolunda lokomotif olan bir kulüp. Bunları düşününce 'hayır' demek kolay değil." dedi.

Başkan Akdaş ile bir hafta süren görüşmeler yaptıklarını aktaran Dalcı, şu ifadeleri kullandı:

"Arzu ve taleplerimizi ilettik. Onlar da tüm gücüyle bu istek ve arzularımızı yerine getirdi. Amacımız, bulunduğu durumdan bir an önce Gençlerbirliği'ni kurtarmak. Bu sene ve gelecek seneyle alakalı bir projeye geldik. İnşallah bu sene hep birlikte bir güç birliği yaparak Gençlerbirliği'ni bulunduğu bu durumdan kurtaracağız. Gelecek sezon da inşallah Gençlerbirliği'ni layık olduğu Süper Lig'e tekrar çıkarmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki 6 maçta mevcut kadroyla tüm puanlara talibiz. Alacağımız her puan ikinci yarıda çok büyük avantaj olacak. Oyuncularımızın öz güvenlerini tekrar yerini getirip, 6 maçlık periyotta maksimum verimi almaya çalışacağız. Transfer yasağının açılmasıyla ikinci yarı için belli bir planlamamız var. İstişareler yaparak kulübü kurtarmak için gereken hamleler neyse mutlaka hep birlikte yapacağız."

Dalcı, teknik direktör Taşkın Aksoy ile yolların ayrılmasının ardından takımı maçlara çıkaran kulüp antrenörlerinden Medet Coşkun'un da teknik ekipte yer alacağını kaydetti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.